Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Ο "Άγιαξ" φουλάρει μηχανές για πτήση στην Ευρώπη

Με αποφασιστικότητα και τόλμη πάει ο ΠΑΣ στη Θεσσαλονίκη

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Φουλάρει τις μηχανές του ο ΠΑΣ Γιάννινα για το αυριανό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Θα ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής και θα μεταδοθεί απευθείας από το συνδρομητικό κανάλι NOVA 2. Χτες για αρκετή ώρα ο Γιάννης Πετράκης και οι συνεργάτες του ασχολήθηκε με το κομμάτι της τακτικής, συνυφασμένο με τις αγωνιστικές ιδιαιτερότητες της αυριανής αναμέτρησης.
Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θα πάει αποφασισμένος να διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα, ακόμα και τη νίκη, παρά το γεγονός ότι θα παίξει σε μια δύσκολη έδρα και με ένα δυνατό αντίπαλο όπως ο ΠΑΟΚ.


Όμως στην Τούμπα τα τελευταία χρόνια κάνει καλές εμφανίσεις, πήρε θετικά αποτελέσματα, κάτι που θέλει να επαναλάβει και στην αυριανή αναμέτρηση. Θα απουσιάσει ο Νόε Ακόστα που είναι τιμωρημένος. Αποθεραπεύτηκε ο Ντάσιος και τέθηκε στη διάθεση του Γιάννη Πετράκη. Όπως στο Περιστέρι έτσι και στην Τούμπα ο ΠΑΣ θα παίξει με αποφασιστικότητα, προσέχοντας την άμυνα για να μη φάει εύκολα γκολ και στη συνέχεια με αντεπιθέσεις και οργανωμένες επιθέσεις να αναζητήσει αυτός τα γκολ που αν έρθουν, θα του δώσουν μια μεγάλη επιτυχία. Στόχος του ΠΑΣ είναι να διατηρηθεί στην 5η θέση μέχρι το τέλος για να λάβει μέρος στα πλέι οφ.

Την Τρίτη θα συζητηθεί η έφεση στην δευτεροβάθμιο επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ ενώ έχει υποβληθεί αίτηση στη Δ.Ο.Υ να υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων, ώστε να προσκομίσει φορολογική ενημερότητα. Κι αν ήταν μόνο αυτό το στοιχείο που του έκοψαν την αδειοδότηση στην πρωτοβάθμια επιτροπή και δεν υπάρχουν άλλες ελλείψεις (χρέη κλπ) τότε είναι πολύ πιθανό να ευδοκιμήσει η έφεση και να αδειοδοτηθεί η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Ο κόσμος παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τόσο το αγωνιστικό κομμάτι, καθώς η ομάδα είναι πολύ κοντά στο να τερματίσει στην 5η θέση, όσο και το θέμα με την αδειοδότηση για να μπορέσει να κρατήσει τους παίκτες που λήγουν τα συμβόλαια και να παίξει στο κύπελλο Γιουρόπα Λιγκ αν όλα πάνε καλά μέχρι το τέλος.

Στο αγωνιστικό κομμάτι και πάλι, δεν αναμένονται ιδιαίτερες αλλαγές στο αυριανό παιχνίδι, σε σχέση με το προηγούμενο που έγινε στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο. Εκεί ο ΠΑΣ έκανε καλή εμφάνιση χάνοντας μέσα από τα χέρια του τη νίκη. Είναι δε λογικό, μια πετυχημένη συνταγή, ένα αγωνιστικό σχήμα που προέρχεται από θετικό αποτέλεσμα και καλή εμφάνιση, να μη αλλάζει εύκολα. Αν ο Πετράκης για λόγους τακτικής σε σχέση με τον τρόπο ανάπτυξης παιχνιδιού από τον ΠΑΟΚ, θελήσει να κάνει κάποιες αλλαγές, θα είναι ως προς τα πρόσωπα σε περιορισμένο αριθμό. Σε σχέση με το Περιστέρι, ίσως οι ρόλοι κάποιων παικτών να είναι διαφορετικοί. Στο ματς του α’ γύρου στα Γιάννινα ο ΠΑΣ κέρδισε με σκορ 3-0 ενώ για το κύπελλο, το ματς στην Τούμπα έληξε ισόπαλο 1-1. Σήμερα στις 10.30 το πρωί θα γίνει η τελευταία προπόνηση και στη συνέχεια η αποστολή θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη.

Πιθανή ενδεκάδα

Με δεδομένη την απουσία του Ακόστα ο ΠΑΣ θα ξεκινήσει με τερματοφύλακα τον Βελλίδη, δεξιό αμυντικό τον Στρούνα, αριστερό τον Ναδάλες, στο κέντρο της άμυνας τους Μιχαήλ, Τζημόπουλο, στη μεσαία γραμμή τους Χαρίση, Κοροβέση, Τσουκαλά, Τσάβεζ και στην επίθεση τους Ίλιτς και Μανιά.

Διαιτητής ο Γιάχος

Την αυριανή αναμέτρηση θα διευθύνει ο Θανάσης Γιάχος του συνδέσμου Χίου. Βοηθοί του θα είναι οι Δημήτριος Γκάγκας (Λάρισας), Κούλα Χασ
άν (Ξάνθης). Τέταρτος διαιτητής ο Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας) και παρατηρητής ο Ιωάννης Τσαχειλίδης (Πειραιά). Είναι το πρώτο ματς του ΠΑΣ που θα σφυρίξει φέτος ο Γιάχος. Σε αντίθεση με πέρυσι (2013-2014) που ήταν ρέφερι στα παιχνίδια ΠΑΣ – Πλατανιάς 1-0, ΠΑΣ – Λεβαδειακός 2-1, ΠΑΣ – Παναθηναϊκός 0-1.

Που παίζουν οι ομάδες νέων

-Για το πρωτάθλημα νέων Κ-20 σήμερα Σάββατο στις 2 το μεσημέρι στο προπονητικό κέντρο της Νέας Μεσημβρίας στη Θεσσαλονίκη θα παίξει ο ΠΑΣ με τον ΠΑΟΚ.
-Για το πρωτάθλημα νέων Κ-17 στο βόρειο όμιλο ο ΠΑΣ θα παίξει σήμερα Σάββατο στις 12 το μεσημέρι με την Ξάνθη στις αθλητικές εγκαταστάσεις που έχει η ακριτική ομάδα στα Πηγάδια.



ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
32η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο 25 Απριλίου
Καλλονή – ΟΦΗ 3-0 (α.α.)
Νίκη Βόλου – Βέροια 0-3 (α.α.)
19:30 Παναθηναϊκός – Skoda Ξάνθη NS1
Κυριακή 26 Απριλίου
15:00 ΠΑΟΚ – ΠΑΣ NS2
17:15 Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός NS2
17:15 Λεβαδειακός – Ατρόμητος NS3
17:15 Πλατανιάς – Παναιτωλικός NS7
19:30 Πανιώνιος – Ολυμπιακός NS1
Δευτέρα 27 Απριλίου
19:30 Εργοτέλης – Κέρκυρα NS1




Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 31 αγώνες)
Ολυμπιακός 73
----------------------------------------------------
ΠΑΟΚ 60
Παναθηναϊκός 59
Αστέρας Τρίπολης 52
ΠΑΣ Γιάννινα 51
--------------------------------------------------
Ατρόμητος 50
Skoda Ξάνθη 46
Παναιτωλικός 46
Πανιώνιος 41
Καλλονή 40
Κέρκυρα 40
Βέροια 40
Λεβαδειακός 37
Πανθρακικός 37
---------------------------------------
Πλατανιάς 37
Εργοτέλης 31
ΟΦΗ 13
Νίκη Βόλου -6