Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Χ. Χαρίσης: Μη μου λέτε τώρα για μεταγραφές

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Χάρη Χαρίση


Ο 20χρονος μέσος του ΠΑΣ Γιάννινα Χάρης Χαρίσης που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Ελληνικού ποδοσφαίρου πριν προλάβει ν’ αποκτήσει φήμη, όνομα και αναγνωρισιμότητα κατάφερε να γίνει έστω και για λίγο μήλο της έριδος για τους δύο μεγάλους της Superleague, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Ο Χαρίσης που όπως όλα δείχνουν θ’ αφήσει το καλοκαίρι τα αγαπημένα του Ιωάννινα για τον «Δικέφαλο του Βορρά».


Μπορεί να μην υπάρχει ακόμα ανακοίνωση συμφωνίας ανάμεσα στις δύο ομάδες, όμως ο 20χρονος ποδοσφαιριστής θα γίνει κάτοικος Θεσσαλονίκης για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ο Χάρης Χαρίσης μίλησε στο gazzetta.gr αρχικά για την εντυπωσιακή πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Την ομάδα που κέρδισε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στους Ζωσιμάδες, ενώ είναι κοντά στο να συμμετάσχει για δεύτερη φορά στα play offs.

-Η ομάδα σου φέτος έχει μια εντυπωσιακή παρουσία στο πρωτάθλημα, κάτι που παραδέχονται όλοι οι αντίπαλοί σας.

«Είμαστε φέτος σε πολύ καλή κατάσταση και το δείχνουμε σε κάθε γήπεδο. Έχει γίνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια το καλοκαίρι όταν μπήκαν οι βάσεις για την νέα χρονιά. Στόχος μας είναι η νίκη όποια ομάδα κι αν έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε. Υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια και αυτό μας βοηθάει να παίζουμε ένα πολύ καλό ποδόσφαιρο».

-Απομένουν τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος και ο ΠΑΣ είναι το μεγάλο φαβορί για την είσοδό του για δεύτερη φορά στα play offs. Το όνειρο για συμμετοχή της ομάδας στην Ευρώπη θα μπορέσει να γίνει φέτος πραγματικότητα;

«Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την θέση την οποία έχουμε τώρα. Απομένουν τρεις αγωνιστικές μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και θα πρέπει να παλέψουμε όλα τα παιχνίδια και να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Το αν θα παίξουμε στην Ευρώπη δεν είναι θέμα δικό μας, αλλά της διοίκησης. Εμείς πάντως θα κάνουμε το χρέος μας προς τον κόσμο της ομάδας».

-Στο Περιστέρι χάσατε την ευκαιρία να ξεφύγετε στην βαθμολογία από τον άμεσο διώκτη σας τον Ατρόμητο.

«Αν κερδίζαμε τον Ατρόμητο τα πράγματα θα ήταν τώρα διαφορετικά. Όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Εμείς θα παλέψουμε για να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδι και να μην αφήσουμε καμία άλλη ομάδα να πάρει το εισιτήρια για τα play offs».

-Την Κυριακή η αποστολή σας δεν θα είναι εύκολη. Θα αντιμετωπίσετε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα που έρχεται από θετικό αποτέλεσμα στην Κέρκυρα.

«Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ μεγάλη και θέλει επίσης τους βαθμούς της νίκης για να παραμείνει ψηλά στην βαθμολογία. Παίζουμε στην πιο δύσκολη έδρα του πρωταθλήματος και αυτό θα είναι δύσκολο. Θα παίξουμε με σκοπό να διεκδικήσουμε ότι το καλύτερο για την ομάδα μου. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα πολύ καλό και όποια ομάδα σκοράρει θα κερδίσει».

Ποια είναι η άποψη σου για την εικόνα που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα;

«Ο ΠΑΟΚ ήταν τρομερός στον πρώτο γύρο. Όλοι πιστέψαμε ότι θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα, όμως δεν τα κατάφερε και ο λόγος είναι η έλλειψη παικτών. Έπαιζαν σε κάθε αγώνα 13-14 ποδοσφαιριστές. Κάποια στιγμή δεν άντεξαν ήρθαν οι τραυματισμοί οι τιμωρίες και η ομάδα δεν άντεξε».

Ο Χάρης Χαρίσης το καλοκαίρι θα αφήσει τα Γιάννενα για την Θεσσαλονίκη, αν κρίνουμε και το καλωσόρισμα του που σου απεύθυνε ο Γιώργος Σαββίδης γιος του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ;

«Πολλά έχουν γραφτεί, πολλά έχουν ειπωθεί. Δεν θα ήθελα να πω κάτι περισσότερο για το συγκεκριμένο θέμα. Ας το αφήσουμε στην άκρη μέχρι το καλοκαίρι. Το μυαλό μου είναι αυτή την στιγμή μόνο στον ΠΑΣ και πως η ομάδα μου θα μπορέσει να πάρει τους βαθμούς και να αγωνιστεί στα play offs».

-Θα ήθελες όμως να αγωνιστείς σε μια ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό θα διεκδικεί τίτλους και θα παίζει κάθε χρόνο στην Ευρώπη;


«Κάθε ποδοσφαιριστής έχει όνειρο να παίξει σε μια μεγαλύτερη ομάδα που θα διεκδικεί τίτλους και θα αγωνίζεται στην Ευρώπη. Αυτά τα αφήνουμε για το καλοκαίρι τώρα προέχει ο ΠΑΣ και μόνο ο ΠΑΣ».
ΠΗΓΗ: gazzetta.gr