Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Αλήθειες και μύθοι για τα μεταγραφικά του ΠΑΣ

Πρόωρη μεταγραφολογία ξεκίνησε στον ΠΑΣ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Χτες έγινε η τελευταία προπόνηση του ΠΑΣ και στη συνέχεια δόθηκε ρεπό από τον Πετράκη μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα. Τη μέρα εκείνη είναι προγραμματισμένη προπόνηση για τις 16:30 όπου θα αρχίσει η προετοιμασία για το ματς με τον Ατρόμητο που θα γίνει στο Περιστέρι την Κυριακή του Θωμά. Ο Κρητικός τεχνικός μετά την προπόνηση ευχήθηκε κάθε παίκτη χωριστά καλή Ανάσταση, με νουθεσίες να προσέξουν αυτές τις μέρες τη διατροφή αλλά και τη ζωή τους. 

Από Δευτέρα το πρόγραμμα των προπονήσεων θα είναι συνυφασμένο με το ματς του Περιστερίου που είναι δύσκολο αλλά έχει και μεγάλη βαθμολογική σημασία σχετικά με τη διεκδίκηση της 5ης θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ. Χτες ο Ντάσιος μπήκε πάλι στο κανονικό πρόγραμμα χωρίς ενοχλήσεις. Η απουσία λόγω τιμωρίας του Νόε Ακόστα θα καλυφθεί από το Νίκο Κοροβέση που επιστρέφει αφού στο ματς με Ολυμπιακό εξέτισε την ποινή του. Είναι δύο παίκτες με τα ίδια περίπου χαρακτηριστικά που παίζουν από τα πλάγια, οπότε δεν θα έχει ο Πετράκης κάποιο ιδιαίτερο πονοκέφαλο. Κοροβέσης και Χαρίσης  βρέθηκαν πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τη μεταπήδησή τους στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι. 

Είναι ένα κοινό μυστικό στα Γιάννινα που επιβεβαίωσε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και ο γιός του μεγαλομέτοχου του ΠΑΟΚ Γιώργος Σαββίδης που τους καλωσόρισε στην Τούμπα. Οι παίκτες δεν είναι ελεύθεροι και η μεταπήδησή τους στον ΠΑΟΚ γίνεται κανονικά με μεταγραφή από τον ΠΑΣ, ασφαλώς με το αζημίωτο. Ακούγονται διάφορα ποσά στα Γιάννινα που θα μπουν στο ταμείο της ΠΑΕ, αλλά ποικίλουν και  μάλιστα με μεγάλες αποκλίσεις, οπότε ελέγχεται και η αξιοπιστία τέτοιων φημών. 

Επειδή λόγω Χαρίση και Κοροβέση, άνοιξε πρόωρη μεταγραφολογία στα Γιάννινα, λέγεται στην πόλη ότι ο Ολυμπιακός εξετάζει την περίπτωση Βελλίδη αλλά και του Μανιά που κάνει καταπληκτική χρονιά. Για την αξία του Βελλίδη δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει και δικαίως κλήθηκε στην εθνική ομάδα. Ο Μανιάς πήγε στην αρχή να παρεξηγηθεί, γιατί δεν έκανε προετοιμασία το καλοκαίρι και του έλειπαν παιχνίδια, αφού το πρωτάθλημα είχε τελειώσει από τον Απρίλιο και μέχρι να ξεκαθαρίσει που θα παίξει ο Άρης, πήγαν πίσω και οι επιλογές των παικτών. Αλλά ο Πετράκης από την αρχή έβαλε τα πράγματα στη σειρά λέγοντας ότι ο Μανιάς είναι σημαντικός ποδοσφαιριστής αλλά του λείπουν παιχνίδια και μόλις καλύψει αυτό το κενό θα είναι πολύτιμη μονάδα. Όπως και έγινε, με απόλυτη δικαίωση της δουλειάς αλλά και του χειρισμού του θέματος από τον Κρητικό τεχνικό, σε συνδυασμό και με τη θέληση του παίκτη. 

Μάλιστα είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας με 8 γκολ έναντι 6 του Ιλιτς. Πρόσφατα σε μια συνέντευξή του (sportsioannina.gr) ο Μανιάς είχε πει: «Επηρέασε σε μεγάλο βαθμό που δεν έκανα προετοιμασία.  Άργησα αρκετά να μπω στο κλίμα συγκριτικά με τα άλλα παιδιά. Είναι μείον για κάθε ποδοσφαιριστή να χάνει την προετοιμασία , σε πολλά επίπεδα. Αλλά στην πορεία όλα πήγαν καλά». Μέχρι το καλοκαίρι θα ακουστούν πολλά και διάφορα για τα μεταγραφικά. Η καλή πορεία του ΠΑΣ είναι συνυφασμένη και με την αξία των παικτών που ορισμένοι απ’ αυτούς θα είναι μεταγραφικοί στόχοι, αλλά όχι στο βαθμό που παρουσιάζονται τώρα τα πράγματα από κάποια δημοσιεύματα, κυρίως στο διαδίκτυο, όπου ο…. μισός ΠΑΣ Γιάννινα φέρεται να είναι υπό μετακίνηση!

Δευτέρα γυρίζουν και στο Περιστέρι

Την τελευταία προπόνηση πριν από το Πάσχα έκαναν χτες οι παίκτες του Ατρόμητου στο αθλητικό κέντρο στην οποία έλαβαν μέρος όλοι εκτός του Κιβρακίδη που έκανε θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα. Ο Κιβρακίδης έχει υποστεί τράβηγμα στον δικέφαλο. Έτσι αποφασίστηκε να εκτίσει την ποινή του (7 κίτρινες κάρτες) στο αμέσως επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ δηλώθηκε και για το ματς με τον ΟΦΗ που ορίστηκε την Τετάρτη του Πάσχα. ΟΙ Ούμπιντες (4 κάρτες) και Κούρος (4 κάρτες) δηλώθηκαν για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ και οι Αγκουαζί (7 κάρτες), Δημούτσος (7 κάρτες) για τους αγώνες με ΟΦΗ – Καλλονή και ΟΦΗ – Λεβαδειακό αντίστοιχα. Οι παίκτες έμειναν ελεύθεροι αλλά τους δόθηκε ειδικό πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθήσουν μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα που θα επιστρέψουν στις προπονήσεις. 

Αμέσως μετά την προπόνηση οι Κυριάκος Κιβρακίδης και Αλέξανδρος Κούρος επισκέφθηκαν το ίδρυμα «Φλόγα» για να μεταφέρουν στα παιδιά τις όλου του ποδοσφαιρικού τμήματος για Καλή Ανάσταση και να επιστρέψουν σύντομα στα σπίτια τους. Τους συνόδεψε ο υπεύθυνος τύπου Παύλος Κατώνης. Η αντιπροσωπεία της ομάδας της πόλης παρέδωσε τρόφιμα και αρνιά στην πρόεδρο της «Φλόγας» κ. Τρυφωνίδου και τους συνεργάτες της που επιτελούν σπουδαίο κοινωνικό έργο καθώς φιλοξενούν 35 παιδάκια απ’ όλη την Ελλάδα. Η κυρία Τρυφωνίδου ευχαρίστησε τον Ατρόμητο γιατί όπως τα Χριστούγεννα έτσι και το Πάσχα βρέθηκε κοντά στα παιδιά στηρίζοντας το ίδρυμα «Φλόγα».

Επίσημη ανακοίνωση για τα βραβεία

Χτες στην ιστοσελίδα της η σούπερ λίγκα ανακοίνωσε και επίσημα τα αποτελέσματα των διαγωνισμών της 30ης αγωνιστικής που πρώτευσαν Ίλιτς και Μανιάς. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η Super League, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) και η NOVA, ανακοινώνουν τα αποτελέσματα των υπηρεσιών MVP και Best Goal για την 30η Αγωνιστική της  Super League ΟΠΑΠ: Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP: Μ. Ιλιτς  (ΠΑΣ Γιάννινα) 59,24%, Δ.Παπαδόπουλος (ΠΑΟΚ) 24,82%, Δ.Κολοβός (Πανιώνιος) 15,94%. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal: Μ.Μανιάς (ΠΑΣ Γιάννινα) 69,96%, Α.Γιάννου (Πανιώνιος) 17,31%, Τ.Μπαράλες (Αστέρας Τρίπολης) 12,73%.

Ετοιμασίες για το τουρνουά στο Βελιγράδι

Πυρετωδώς ετοιμάζονται στο στρατόπεδο του Ερασιτέχνη ΠΑΣ για το τουρνουά που θα λάβουν μέρος στο Βελιγράδι προς τα τέλη Ιουνίου. Λόγω του ότι θα ταξιδέψουν περίπου 100 άτομα είναι λογικό να υπάρχει ανοιχτή γραμμή με τους διοργανωτές στη Σερβική πρωτεύουσα, ακόμα και τη Μεγάλη Εβδομάδα, ώστε να προβλεφθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες. Αφού οριστικοποιήθηκαν οι προθεσμίες σε ανακοίνωσή του ο Ερασιτέχνης ΠΑΣ επισημαίνει αι τα εξής: Σε διεθνές τουρνουά στο Βελιγράδι θα πάρουν μέρος οι ομάδες υποδομής του ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα στο διάστημα από 24 μέχρι 28 Ιουνίου 2015. 

Ήδη ολοκληρώθηκε η διαδικασία συμμετοχών και έτσι στην πρωτεύουσα της Σερβίας η αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα θα είναι 100μελής!Ο ΠΑΣ Γιάννινα σε όλο αυτό το διάστημα βρίσκονταν σε διαρκή επαφή με τους πρώην παίκτες της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, κ.κ. Ζντένκο Μούφ και Βλάνταν Μιλόγιεβιτς, οι οποίοι συνέβαλαν στα μέγιστα ώστε ο ΠΑΣ Γιάννινα να μετέχει στο διεθνές τουρνουά. Στο περιθώριο των αγώνων στους οποίους θα πάρουν μέρος και ομάδες που προπονούν οι πρώην παίκτες του ΠΑΣ, ο ερασιτέχνης θα τιμήσει τους δύο μεγάλους άσσους για την προσφορά τους στην ομάδα της πόλης μας σε ειδική εκδήλωση στο Βελιγράδι».

Πέρσι τέτοια μέρα στον «Η.Α»


Πέρσι τέτοια μέρα (10 Απριλίου 2014) στον «Η.Α» κυριαρχούσαν θέματα για τη νίκη 2-0 επί του Ολυμπιακού στα Γιάννινα που εξασφάλισε την παραμονή του ΠΑΣ στη σούπερ λίγκα. Φιλοξενήθηκε και συνέντευξη του παλιού αθλητικογράφου και γνωστού φιλάθλου Βαγγέλη Σακελλαρίδη που κάνοντας αποτίμηση της σαιζόν 2013-2014 τόνισε και τα εξής: «Εγώ που έζησα από πολύ κοντά τη μεγάλη ομάδα, λογικό είναι να είμαι απαιτητικός. Πλην όμως είμαι ρεαλιστής γιατί έχουν αλλάξει οι εποχές και κρίνω τα πράγματα βάσει των δεδομένων που υπάρχουν. Το ότι η ομάδα έστω και στην προτελευταία αγωνιστική κατάφερε να μείνει στη σούπερ λίγκα, κερδίζοντας 2-0 τον Ολυμπιακό, είναι θετικό γεγονός. Είναι ικανοποιημένος υπό την άποψη ότι διασφαλίστηκε η κατηγορία σε μια δύσκολη χρονιά, με αλλαγές προπονητών, αποχώρηση παικτών και άλλα γεγονότα που συνέβησαν. Θέλουμε την ομάδα μας πάντα να είναι στη μεγάλη κατηγορία, προσπαθώντας συνεχώς για το καλύτερο».