Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Ο ΠΑΟΚ πρωταθλητής Ελλάδος στους νέους Κ-15

Οι παίκτες της ομάδας νέων Κ-15 του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν για την κατάκτηση του τίτλου


Τα… γυαλιά στους «μεγάλους» έβαλαν οι πιτσιρικάδες του ΠΑΟΚ, που αναδείχθηκαν πρωταθλητές στη Σούπερ Λίγκα Κ15. Στο μεγάλο τελικό, που διεξήχθη το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης (8/4) στα Περιβόλια Χανίων, η ομάδα της Θεσσαλονίκης κέρδισε τον Ολυμπιακό με 1-0 και έβαψε την κούπα «ασπρόμαυρη».

«Χρυσός» σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Γιώργος Δούμτσης, που από το 20’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα χαρίζοντας το τρόπαιο στον ΠΑΟΚ.
Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι και απείλησαν στο 15’ με τον Κατσούκη, αλλά πέντε λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση του «Δικεφάλου του Βορρά», που ήταν και πιο ουσιαστική.
Ο Νικοπολίδης απόκρουσε το σουτ του Γκαργκαλατζίδη, αλλά ο Δούμτσης πήρε το… ριμπάουντ και με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ.
Με την ψυχολογία στα ύψη οι «ασπρόμαυροι» κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ, με τον Νικοπολίδη όμως να λέει «όχι» στον Χατζή στο 31’.
Στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός έκανε την προσπάθεια για να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που απειλούσε μέσω αντεπιθέσεων.
Ο Χατζής στο 46’ και ο Δούμτσης στο 64’ άγγιξαν το δεύτερο γκολ, αλλά ο Νικοπολίδης κρατούσε την ομάδα του στη διεκδίκηση της νίκης. Τα πράγματα έγιναν πιο απλά στο 69’ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, καθώς ο Καριμπίδης στο 74’ αποβλήθηκε καθώς απώθησε αντίπαλο, αφήνοντας τον Ολυμπιακό με παίκτη λιγότερο.
Παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα, οι Πειραιώτες πίεσαν στα τελευταία λεπτά, αλλά ο ΠΑΟΚ κράτησε το 1-0 και πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην κατηγορία των Κ15.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θέος): Νικοπολίδης, Μαργαρίτης (60' Τσερκώνης), Ιτσκάρας (41' Φυτόπουλος), Παπαδόπουλος, Ράμα, Βοΐλης, Γαλούπης, Κατσούκης, Σουράνης (51' Καριμπίδης), Τσιριγώτης, Νεοφυτίδης
ΠΑΟΚ (Μήττας): Μαβίδης, Ευφραιμίδης, Βουτσάς, Λυρατζής, Μανιώτης, Τσιγγάρας (46' Κύρτσος), Δούμτσης (79' Κύρκου), Γαϊτανίδης, Τσαούσης, Χατζής (65' Δουλγέρης), Γκαργκαλατζίδης

ΠΗΓΗ: a-sports.gr