Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Κρίμα που δεν ήταν και ο κόσμος στο γήπεδο

Από ένα καλό ημίχρονο είχαν οι δύο ομάδες


Δίκαια μοιρασιά έγινε στο στάδιο «Ζωσιμάδες» όπου το ματς ΠΑΣ – Παναιτωλικός σφραγίστηκε με λευκή ισοπαλία 0-0. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο, ο Παναιτωλικός το πρώτο και ο ΠΑΣ το δεύτερο. Οι Αγρινιώτες μπήκαν εντυπωσιακά στο παιχνίδι και μέχρι το 30’ είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, έχοντας δοκάρι με τον Μαρτίνες και δύο καλές ευκαιρίες με το Μορένο. 


Ο ΠΑΣ από το 30’ και μετά άρχισε να συνέρχεται χάνοντας μια καλή ευκαιρία με τον Τσάβεζ και μία με τον Ίλιτς, αλλά γενικά στο α’ μέρος ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος και ιδιαίτερα απειλητικός προς την εστία του Βελλίδη με καλές προϋποθέσεις να πάρει προβάδισμα. Ίσως η αγωνιστική απραξία (είχε να παίξει από τις 21 Φεβρουαρίου που έγινε το ματς στη Μυτιλήνη με την Καλλονή) να τον επηρέασε και να μη μπήκε καλά στο παιχνίδι.

Οι κυανόλευκοι βελτιώθηκαν αισθητά στην επανάληψη που έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για γκολ. Στο β’ μέρος επικράτησε ολοκληρωτικά ο ΠΑΣ που στρίμωξε τον Παναιτωλικό, που σώθηκε χάριν των καλών επεμβάσεων που έκανε ο γκολκίπερ Ράφαελ. Ο ΠΑΣ στο α’ ημίχρονο που δεν ήταν καλός, έκανε και τρεις φάσεις. Ο Παναιτωλικός στην επανάληψη είχε μόνο ένα μακρινό σουτ του Σκαραμοτσίνο στο 88’ που απέκρουσε ο Βελλίδης. Έχοντας οι δύο ομάδες από ένα καλό ημίχρονο, δίνουν την εντύπωση ότι δίκαια μοιράστηκαν τους βαθμούς.

Ακόμα και οι τελικές είναι μοιρασμένες, από 10 στην κάθε ομάδα. Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν καλό. Κρίμα που δεν υπήρχε κόσμος να το παρακολουθήσει, γιατί είχε ένα συνεχές ανεβοκατέβασμα της μπάλας, πολλές φάσεις και καλό θέαμα. Ήταν ένα παιχνίδι με ενδιαφέρον που δεν κούρασε τον κόσμο που το είδε από την τηλεόραση. Στο γήπεδα πέρασαν 30 άτομα από κάθε ομάδα, ενώ ορισμένοι το είδαν και από μπαλκόνια πολυκατοικιών.

Ο ρέφερι Κύζας έκανε κάποια λάθη αλλά κράτησε καλά το παιχνίδι. Τώρα στη φάση με τον Κοροβέση που ζήτησε ο ΠΑΣ πέναλτι, ή όταν βγήκε να πάρει τη μπάλα ο Βελλίδης και έπεσε ο Μορένο, αν ήταν ή δεν ήταν πέναλτι θα φανεί καλύτερα στο βίντεο των εκπομπών. Δια γυμνού οφθαλμού στο γήπεδο κανέναν δεν ήταν πέναλτι.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

7': Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό. Ο Μαρτίνες εκτελεί φάουλ, ο Μορένο από κοντά κάνει την προβολή και ο Βελλίδης αποκρούει εντυπωσιακά.

10': Δοκάρι για τον Παναιτωλικό! Ο Μαρτίνες κάνει το σουτ εκτός περιοχής με το αριστερό και σημαδεύει το αριστερό δοκάρι του Βελλίδη.

17': Νέα ευκαιρία για τον Παναιτωλικό. Οι φιλοξενούμενοι αναπτύσσονται πολύ ωραία, ο Μαρτίνες από αριστερά κάνει το γύρισμα, ο Μορένο προλαβαίνει με προβολή και στέλνει την μπάλα άουτ.

19': Σουτ από πολύ μακριά κάνει ο Γοδόι και ο Βελλίδης μπλοκάρει.

27': Ωραία προσπάθεια από τον Τσάβες, καλό και το σουτ του, μπλοκάρει ο Ράφαελ.

33': Από αρκετά μακριά δοκιμάζει το πόδι του ο Φωτάκης και ο Βελλίδης πέφτει και παραχωρεί κόρνερ.

36': Ο Μαρτίνες κάνει σουτ από πλάγια εντός περιοχής και ο Βελλίδης παραχωρεί κόρνερ. Από την εκτέλεση του κόρνερ κανείς δεν απομακρύνει, ο Σκαραμοτσίνο κάνει ένα σουτ και στέλνει την μπάλα ψηλά.

37': Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ! Ο Ίλιτς περνάει τον Κούσα, κάνει το διαγώνιο πλασέ και στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ.

44': Κίτρινη στον Κούσα.

66': Ο Κοροβέσης κάνει το σουτ από πλάγια αριστερά και ο Ράφαελ μπλοκάρει.

68': Ο Ίλιτς στρώνει στον Τσάβες, εκείνος κάνει το σουτ, η μπάλα κοντράρει και φεύγει ελάχιστα άουτ.

70': Ο Ναδάλες βγάζει σέντρα από αριστερά, ο Κοροβέσης κάνει ψαλιδάκι αλλά δεν το πιάνει όπως θα ήθελε και στέλνει την μπάλα άουτ.

72': Ο Μανιάς κάνει το σουτ από μέσα δεξιά και ο Ράφαελ κλείνει τη γωνιά του και αποκρούει.
75': Κίτρινη στον Σκαραμοτσίνο.

79': Ο Ίλιτς κάνει σουτ από μέσα αριστερά και ο Ράφαελ Μπρακάλι μπλοκάρει.

86’: Μαρκάρισμα του Μύγα στον Κοροβέση, αυτός έπεσε στο έδαφος, οι κυανόλευκοι ζήτησαν πέναλτι αλλά ο Κύζας θεώρησε ότι ο παίκτης του ΠΑΣ έκανε θέατρο και του έδειξε την κίτρινη κάρτα.

88': Σέντρα σουτ από τον Σκαραμοτσίνο, ο Βελλίδης παραχωρεί κόρνερ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κύζας (Δράμας), βοηθοί οι Παστρωμάς (Δυτικής Αττικής) και Χαρίσης (Γρεβενών), ενώ τέταρτος ο Κουτσιαύτης (Άρτας).
Κίτρινες: 31' Τζημόπουλος, 86' Κοροβέσης - 44' Κούσας, 75' Σκαραμοτσίνο.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Χαρίσης, Τσουκαλάς, Κοροβέσης, Τσάβες (82' Γιάκος), Ίλιτς (88' Ακόστα), Μανιάς.


ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Μύγας, Κούσας, Ετζενγκέλε, Σκαραμοτσίνο, Γοδόι, Φωτάκης (84' Ρουσκουγιέδα), Λάζαρ (57' Κουτρομάνος), Μαρτίνες (68' Θεοδωρίδης), Κάπελ, Μορένο.