Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

"Κάθε επαγγελματίας θέλει να παίξει διεθνή παιχνίδια"

Δηλώσεις ως διεθνής με την Εθνική Νέας Ζηλανδίας έκανε ο Θέμης Τζημόπουλος


Ο Θέμης Τζημόπουλος κλήθηκε και επίσημα σήμερα στην Εθνική ομάδα Νέας Ζηλανδίας και σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα nzfootball.co.nz ανέφερε ότι είναι τιμή του που θα φορέσει τα χρώματα της Νέας Ζηλανδίας, αναφέρθηκε στο πως προέκυψε η κλήση του στην ομάδα και στο πνεύμα νικητή που θέλει να βοηθήσει την ομάδα του να αυξήσει.
Δηλώσεις για τον Τζημόπουλο και άλλους παίκτες που εντόπισε με ιθαγένεια, έκανε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Νεοζηλανδών, Άντονι Χάντσον.
Αναλυτικά το άρθρο:
Ο Θεμιστοκλής Τζημόπουλος έκανε ένα βήμα πιο κοντά σ' ένα μεγάλο όνειρο την Παρασκευή, καθώς κλήθηκε στην Εθνική Νέας Ζηλανδίας για την 31η του Μάρτη, ενόψει του αγώνα με την Νότια Κορέα.
Ο 29χρονος παίζει στην ελληνική Σούπερ Λίγκα με τον ΠΑΣ Γιάννινα και λέει ότι η παρουσία του στη διεθνή σκηνή ήταν πάντα ένας στόχος του.
«Κάθε επαγγελματίας παίκτης ονειρεύεται να παίξει σε διεθνή παιχνίδια, έτσι και για 'μενα είναι τιμή να παίξω για τη Νέα Ζηλανδία», δήλωσε ο Θέμης Τζημόπουλος.
«Θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για μένα να παίξω σε υψηλότερο επίπεδο και να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της ομάδας».
Ο Τζημόπουλος πληροί τις προϋποθέσεις για την Εθνική λόγω της οικογενειακής του καταγωγής, η οποία συνδέεται με την πρωτεύουσα.
«Οι παππούδες μου ήρθαν στη Νέα Ζηλανδία το 1963 και η μητέρα μου γεννήθηκε στο Ουέλινγκτον το 1964 και έφυγε για την Ελλάδα το 1981.
Η γιαγιά μου ζει στο Strathmore και ο θείος μου και η οικογένειά του ζουν στο Seatoun και έχω πολλούς συγγενείς και φίλους στο Ουέλινγκτον.
Ο θείος μου και τα ανίψια μου είναι επίσης ποδοσφαιριστές, γι' αυτό και όλοι αγαπάμε αυτό το παιχνίδι».
Στη συνέχεια ο Θέμης Τζημόπουλος αναφέρεται στη συνέντευξή του στην κλήση του από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό:
«Θα έχω μία εβδομάδα να γνωρίσω τον Άντονι Χάντσον και την ομάδα και θα δουλέψω σκληρά για να μάθω για τη νέα τακτική μας και να βοηθήσω να αυξηθεί το πνεύμα νικητή μέσα στην ομάδα, ώστε να μπορούμε να πάρουμε τα καλύτερα αποτελέσματα».
Ο Τζημόπουλος μπαίνει σε μια ομάδα με πολλούς νέους παίκτες, συμπεριλαμβανομένου του Ρουμάνου Benjamin van den Broek και ο προπονητής Άντονι Χάντσον λέει ότι τους είχε υπό στενή παρακολούθηση πριν αποφασίσει να τους καλέσει στην Εθνική.
«Ο Θέμης στην πραγματικότητα μας προτάθηκε από κάποιον που έφτασε σε μας από το Ουέλινγκτον, απ' όπου κατάγεται η οικογένειά του», είπε ο Χάντσον.
«Ο Μπέντζαμιν είχε υποβάλλει αίτηση για ιθαγένεια και ο Ryan Thomas μας είπε γι 'αυτόν ότι τον βοήθησε στη διαδικασία.
Από τότε που μας δόθηκαν τα ονόματά τους, παρακολουθούμε τα παιχνίδια τους, βλέπουμε και προηγούμενα παιχνίδια και αποφασίσαμε πρόσφατα ότι τώρα είναι η ώρα να τους φέρουμε».
Η νέα Ζηλανδία θα αντιμετωπίσει τη Νότια Κορέα, την Τετάρτη 1η Απριλίου στο Στάδιο της Σεούλ.
*Ο Τζημόπουλος αναμένεται να φύγει από Ελλάδα μετά το ματς του ΠΑΣ στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ, για να γυρίσει για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό που είναι προγραμματισμένος Κυριακή 5 Απριλίου.

 ΠΗΓΗ: super-fm.gr