Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Αυτό που έχει σημασία για τον ΠΑΣ είναι η νίκη

Ο Νόε Ακόστα έδωσε τη νίκη στον ΠΑΣ με το γκολ που πέτυχε στο ματς με Πλατανιά


Υπάρχει ένας κανόνας που λέει ότι στο ποδόσφαιρο αυτό που μετρά και έχει σημασία είναι το αποτέλεσμα. Από την άποψη αυτή στο ματς που έγινε το απόγευμα στο στάδιο «Ζωσιμάδες», αυτό που μετρά είναι η νίκη που πήρε με σκορ 1-0 ο ΠΑΣ επί του Πλατανιά με το γκολ του Νόε Ακόστα στο 53’ και όχι τόσο η μέτρια εικόνα που παρουσίασε η Γιαννιώτικη ομάδα.
Με τους βαθμούς αυτούς ο ΠΑΣ έφτασε στους 44 και αφενός μεν φλερτάρει έντονα την 5η θέση, αφετέρου θα πάει με άνεση στη συνέχεια και μέχρι το τέλος της φετινής διαδρομής.

Ο ΠΑΣ σήμερα δεν ήταν καλός. Είτε γιατί ήταν κουρασμένος, είτε γιατί δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, είτε γιατί δε του βγήκε το παιχνίδι. Ο Πλατανιάς στο α’ μέρος ήταν περισσότερο δραστήριος, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα τον Βελλίδη, υστερώντας στην τελική πάσα. 

Όπως με τον Παναιτωλικό, έτσι και με τον Πλατανιά, ο «Άγιαξ» ανέβασε στροφές στο β’ ημίχρονο. Έτσι στο 51’ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία με τον  Τζημόπουλο, στο 53΄με τον Ακόστα πήρε το γκολ της νίκης και στο 61’ είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Γιάκου. Για ένα ημίωρο στο β΄μέρος ο ΠΑΣ ήταν καλός, θα μπορούσε να κλειδώσει το παιχνίδι με ένα δεύτερο ή τρίτο γκολ, αλλά στο τέλος το παιχνίδι έγινε αμφίρροπο και στο 93’ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει ο Πλατανιάς όταν κεφαλιά του Γουνδουλάκη απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Στρούνα.

ΤΟ ΓΚΟΛ

53’: Ο Ίλιτς βγάζει σέντρα από δεξιά, ο Ακόστα κάνει την προβολή, η μπάλα περνάει πάνω από το σώμα του Ολιμπά.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

15': Ο Ναδάλες βγάζει σέντρα από αριστερά, ο Ακόστα παίρνει την κεφαλιά και στελνει την μπάλα άουτ.

29': Ο Μενδρινός σουτάρει εντός περιοχής και η μπάλα χτυπάει πάνω στον Τζημόπουλο.

42': Ο Ίλιτς εκτελεί κόρνερ, ο Κουλιμπαλί μπερδεύεται και παραχωρεί κόρνερ, το οποίο περνάει ανεκμετάλλευτο.

51': Απίστευτη ευκαιρία για τον ΠΑΣ! Ο Ακόστα εκτελεί φάουλ, ο Ολιμπά κάνει κακή έξοδο και ο Τζημόπουλος στέλνει την μπάλα άουτ προ κενής εστίας.

60': Δοκάρι για τον ΠΑΣ! Ο Ίλιτς εκτελεί φάουλ, ο Γιάκος παίρνει την κεφαλιά και η μπάλα καταλήγει στο δεξί δοκάρι του Ολιμπά.

84': Ο Τόρες με κεφαλιά βρίσκει τον Γκαβιλάν, εκείνος σουτάρει από το ύψος του πέναλτι και στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

90'+3: Απίστευτη ευκαιρία για τον Πλατανιά. Από το κόρνερ του Γκαβιλάν η μπάλα περνάει, ο Γουνδουλάκης κάνει το πλασέ και ο Στρούνα σώζει στη γραμμή.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σπάθας (Πειραιά), βοηθοί οι Σωτηρόπουλος (Αχαΐας) και Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), ενώ τέταρτος ήταν ο Λιαχούδης (Μακεδονίας). Ο Σπάθας δεν συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες, δεν έγινε και κάποια φάση που θα τον έφερνε σε δύσκολη θέση. Γενικά ήταν καλός. Κίτρινες: 45' Ακόστα, 90'+2 Χαρίσης - 33' Τόρες, 76' Ιτουά.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Τζημόπουλος, Μιχαήλ (63' Σκόνδρας), Ναδάλες, Χαρίσης, Τσουκαλάς, Ακόστα, Κοροβέσης (79' Ντάσιος), Ίλιτς, Μανιάς (57' Γιάκος).


ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί (59' Γκαβιλάν), Μπανανά, Ιτουά, Δημήτρης, Αγκιλέρα, Μαχαμάτ, Αποστολόπουλος, Μενδρινός (77' Μιλούνοβιτς), Γιακουμάκης (66' Γουνδουλάκης), Τόρες.