Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Αποσύρθηκε ο ΟΦΗ δεν γίνεται το ματς με ΠΑΣ

Στα χαρτιά με σκορ 0-3 θα πάρει το ματς με τον ΟΦΗ ο ΠΑΣ αφού η Κρητική ομάδα αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα


Ο ΟΦΗ αποσύρεται από το πρωτάθλημα 6 αγωνιστικές πριν από το τέλος όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Μαχλάς και φυσικά δεν θα γίνει το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Απλά θα ακολουθηθεί η γνωστή διαδικασία, θα συνταχτεί το φύλλο αγώνος, ο διαιτητής θα περιμένει ένα τέταρτο όπως λένε οι κανονισμοί για να εμφανιστεί η γηπεδούχος ομάδα και μετά θα κλείσει το φύλλο αγώνος.


Πριν από λίγο στη συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Μαχλάς σύμφωνα με το athleticradio.gr τόνισε τα εξής:
Στην αρχική του τοποθέτηση ο Νίκος Μαχλάς τόνισε: 

«Βλέπουμε μια απαξίωση και μια κακή μεταχείρηση με νόμους να καταπατούνται. Είδαμε την τελευταία απόφαση της Σούπερ Λίγκα και της ΕΠΟ απέναντι στην ομάδα να έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά. Πέσανε οι μάσκες εναντιόν της ομάδας και με το τελευταίο γεγονός που έχει να κάνει με την μη τήρηση του νόμου περί μη ορισμού αγώνα και ενεργοποίηση αφαίρεσης βαθμών. Ακριβώς το ίδιο γεγονός την Τετάρτη μετά το ματς με τον Πανθρακικό έπρεπε να εκτελεστεί η ίδια ποινή και δεν έγινε. Μετά από τρεις μέρες μου τηλεφώνησε ο Μποροβήλος και μου είπε ότι το παιχνίδι θα γίνει κανονικά. Γιατί δεν έγινε το ίδιο και το ματς με τον Ατρόμητο. 

Μετά και τον υποβιβασμό της Νίκης Βόλου ο επόμενος στόχος και το εύκολο θύμα ήταν ο ΟΦΗ για να μπορούν κάποιοι να έχουν μια άνετη παραμονή. Όλα αυτά τα γεγονότα που έχουν συμβεί να μην μείνουν δελτία σε 20αχρονα παιδιά εγώ και η διοίκηση κάναμε μια προσπάθεια η αξιοπρέπεια της ομάδας να μείνει ψηλά και να βγει η χρονιά με ψηλά το κεφάλι. Έγινε μεγάλος πόλεμος εδώ και δύο μήνες. Η ρήτρα που έχει η Σούπερ Λίγκα με την Nova να μην εκτελεστεί αλλά να εκτελεστεί η ποινή του ΟΦΗ για τους Λόπεζ γιατί τον ΟΦΗ τον φοβόντουσαν έστω και με 14 παίκτες. Κάποιοι ήθελαν να ξευτιλήσουν τον ΟΦΗ. Η απόφαση που έχουμε πάρει μετά τα τελευταία γεγονότα είναι να μην κατέβει ο ΟΦΗ με τον ΠΑΣ Γιάννινα και να αποσυρθεί από ένα αστείο πρωτάθλημα. Είναι καταστάσεις και πράγματα που δεν τιμούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Τώρα μπορούμε να αποσυρθούμε ελεύθεροι και να κοιτάξουμε το μέλλον της ομάδας με διαφορετικό τρόπο. Η οικογένεια του ΟΦΗ καλείται να πάρει τις αποφάσεις μόνοι μας , να φύγουμε από αυτή την σαπίλα που γίνεται ενάντια στο ποδόσφαιρο και να μπορέσουμε να ξαναγίνουμε πάλι η ομάδα που όλοι θέλουμε. Αυτό που θέλανε να κάνουμε ήταν να αφήνουν να διασύρεται η ομάδα μόνο και μόνο να μην χαθεί η ρήτρα από την Nova που είναι 350.000 ευρώ για κάθε ομάδα. Δεν είχαν υπολογίσει ότι αυτή η ρήτρα θα τους κοστίσει. Είναι ντροπή σε όλους στη Σούπερ Λίγκα και δεν ξέρω τι άλλο να πώ.  Θέλων να ευχαριστήσω τους φιλάθλους της ομάδας, τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές για την προσπάθεια τους. Θέλαμε να μείνουμε ψηλά. 

Σκοπός μας ήταν να μπούμε στην ομάδα να την κρατήσουμε ζωντανή για να μην διασυρθεί. Η ομάδα αυτή είναι περήφανη και περήφανη θα μείνει. Είναι μια δύσκολη στιγμή αλλά πρέπει να την αντιμετωπίσουμε γιατί έχει κάνει περήφανη όλη την Ελλάδα και τους Κρητικούς. Έχουμε κάνει και εμείς λάθη αλλά οι καταστάσεις και τα κέντρα αποφάσεων μας διαλύσανε. Ήτανε προαποφασισμένο να ρίξουν τον ΟΦΗ.

Προχωράμε σε ερωτήσεις 

Για το αν έχει σκοπό να αναζητήσει για πιο λόγο ο ΟΦΗ έφτασε σε αυτό το σημείο: 

«Οι οικονομικές δυσκολίες που παιρνάει η χώρα και το ελληνικό ποδόσφαιρο όταν δεν έχεις επενδυτή πάντα θα υπάρχουν δυσκολίες. Η ομάδα αυτή είναι πολυμετοχική και δεν ανήκει σε κάποιον. Τις ίδιες δυσκολίες τις βιώνουν και άλλες ομάδες απλώς εμείς ήμαστε ανοιχτοί. Ήμαστε ομάδα του λαού αλλά τα πράγματα εξελίχθηκαν έτσι από την στιγμή που δεν έχεις τους οικονομικούς όρους να ανταπεξλθεις. Είναι άσχημο να γίνονται τέτοια πράγματα. Οι αιτίες που έχει φτάσει η ομάδα εδώ είναι αρκετές και μεγάλες. Νομίζω όμως ότι μαθαίνουμε από τα λάθη μας και ο ΟΦΗ δεν θα χαθεί. Σε 1-2 χρόνια θα επιστρέψουμε εκεί που ανήκουμε. Η ομάδα θα ξαναγίνει όπως ήτανε».

Για την ενέργεια του Μποροβήλου να ορίσει το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα

«Ο κ. Μποροβήλος οφείλει να λειτουργεί σωστά. Η απόφαση του να γίνει το ματς έχει να κάνει καθαρά με την ρήτρα της Nova. Γιατί δεν το έκανε έτσι και πριν στο ματς με τον Ατρόμητο όπου η απόφαση ήρθε στις 1 το μεσημέρι και μας δόθηκε διορία μέχρι τις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Η ίδια η Λίγκα έπρεπε να προστατεύει τις ομάδες της. Μπορούμε να κινηθούμε νομικά αλλά τι θα κερδίσεις. Ποτέ η ΕΙΜ δεν έψαξε άλλη ομάδα σε πρώην ποδοσφαιριστές. Ότι κάνανε στον ΟΦΗ ήταν στοχευμένο. Το είχαν προμελετημένο να τελειώσουν τον ΟΦΗ γιατί έτσι τους βόλευε. Είναι να γελάς με όλα αυτά. Θέλανε πρώτα να μας τελειώσουν. Που είναι οι ποινές των άλλων ομάδων. Όποιον δικηγόρο και αν ρωτήσετε γελάει με τις αποφάσεις που παίρνει η Λίγκα. Και η διαιτησία το τελευταίο διάστημα ήταν απάνθρωπη ως προς την ομάδα. Με το ζόρι μας βγάλανε από το πολιτικό δικαστήριο , όταν οι ίδιες ομάδες άφησαν τον Άρη να παίζει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Όταν τα είπα αυτά στη Λίγκα με κοιτούσαν και δεν έλεγαν τίποτα. »

Για το τι του είπανε από την Σούπερ Λίγκα: 

«Δεν θέλαμε την δυσφήμηση του αθλήματος. Τους εξήγησα ότι μπήκαμε για να αρχίσουμε να πληρώνουμε και να τακτοποιήσουμε τα πράγματα. Μπήκαμε με δύσκολες καταστάσεις στη διοίκηση και αυτό που κατάλαβα είναι ότι όλοι κατανοούν την κατάσταση του ΟΦΗ αλλά υπάρχει και το προσωπικό συμφέρον της κάθε ομάδας. Όταν τελειώσανε τον ΟΦΗ του είπαν στη συνέχεια τώρα παίξε. Έχουμε πληρώσει 295.000 ευρώ στην ΕΠΟ , στον ΠΣΑΠ και έρχονται με ένα χαρτί και σου λένε ότι χρωστάς σε παίκτες της FIFA και δεν μπορείς να βγάλεις τα δελτία. Ξέρετε πως βγήκαν δελτία στο πρωτάθλημα της Football League. Έχουμε προσφέρει πολλά στο ελληνικό πρωτάθλημα και την Ελλάδα για να μας φέρονται με αυτό τον τρόπο. Για εμένα είναι σημαντικό να υπάρχει ένας ηγέτης σε μια ομάδα. Κάθε μέτοχος μπορεί να πει το μακρύ του και το κοντό του. Όταν δεν υπάρχουν οικονομικοί πόροι για να βάλει κάποιος έξτρα χρήματα στην ομάδα τα πράγματα είναι δύσκολα. Πολυμετοχικότητα υπάρχει στην Ισπανία αλλά ο κόσμος προσφέρει πολλά χρήματα. Λειτουργούν εντελώς διαφορετικά».

Για το αν διατρέχει κάποιο περαιτέρω κίνδυνο ο ΟΦΗ από την απόσυρση από το πρωτάθλημα.

«Ο ΟΦΗ δεν έχει κάτι να περιμένει . Είναι εκχωρημένα όλα τα έσοδα του για φέτος. Τα χρήματα που είχανε μείνει ήτανε 350.000 και αυτά τα λίγα έσοδα από τα τηλεοπτικά μας τα πήρανε με τον τρόπο τους και το σκεπτικό τους. Εμείς δεν έχουμε τίποτα να εισπράξουμε και δεν φοβόμαστε και τίποτα. Όταν παίρνουμε μια απόφαση που συμφωνούμε όλοι , δεν φοβόμαστε κανένα. Η απόφαση ανήκει σε όλους. Αυτό που ζήσαμε ήτανε απάνθρωπο. Σκοπός μας ήτανε να παραμείνουμε στο πρωτάθλημα με περηφάνια. Δεν μας δώσανε το χρόνο να τακτοποιήσουμε τα θέματα μας σε ένα διάστημα

Ποιες είναι οι σκέψεις για την επόμενη ημέρα 

«Είχαμε μια συνάντηση πρόσφατα όλοι οι φορείς του ΟΦΗ και βγάλαμε πολλά συμπεράσματα για την επόμενη ημέρα. Υπάρχουν πολλά σενάρια που μπορούν να γίνουν για την επόμενη ημέρα. Αυτά μπορούν να συζητηθούν τις επόμενες ημέρες και πλέον έχουμε το χρόνο για να δούμε το καλύτερο σενάριο για την ομάδα. Αυτό που ενδιαφέρει όλο τον κόσμο πλέον είναι η επόμενη ημέρα. Όταν η ομάδα έχει δυναμική και ιστορία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Δεν χάνονται οι ιστορικές ομάδες. Τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά η ομάδα πρέπει να βρει έναν άνθρωπο να ακολουθήσει και οι άλλοι να ακολουθούν. Δεν χρειάζεται αυτή η ομάδα άλλους διαχειριστές. Η ομάδα θέλει ένα επενδυτή που θα πάρει την ομάδα πάνω  του και πιστεύω ότι μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσει η ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούν λύσεις γιατί τώρα έχουμε παραδειγματιστεί από τα λάθη μας. Η ομάδα πρέπει να δομηθεί σωστά για να ξαναμπεί στο σωστό δρόμο. Δεν νομίζω από την άλλη ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο μπορείς να επενδύσεις. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορείς να επενδύσεις για να βάλεις χρήματα, αλλά να υπάρχει ένας άνθρωπος που θα βάζει χρήματα, αν χρειαστεί.

Για το αν υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιο επενδυτή: 

«Ο χρόνος θα δείξει ποια θα είναι η επόμενη ημέρα. Όποιος και αν είναι αυτός πρέπει να πάρει πάνω του την ευθύνη και να οδηγήσει όλους τους υπόλοιπους. Η δρομολόγηση πρέπει να γίνει με σωστό τρόπο.»

Για το τι θα γίνει με τους παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ 

«Δεν θα τους αφήσω και θα κάνω ότι μπορώ για να πάρουν κάποια χρήματα. Το θέμα είναι η επόμενη ημέρα πως θα δρομολογηθεί. Οι επόμενες ημέρες θα κανονίσουν και το μέλλον της ομάδας. Εμείς σαν διοίκηση είμαστε υποχρεωμένοι να δρομολογήσουμε καταστάσεις σωστά , αλλά η συνολική απόφαση πρέπει να παρθεί από τα όργανα του συλλόγου μέσα από μια γενική συνέλευση η μέσα από τους προέδρους της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη ΟΦΗ».

Για το πως αντιμετωπίζει το χρέος της ομάδας και το αν είναι αγκάθι για την επόμενη ημέρα : 

«Δεν έχω μιλήσει καθόλου για τον εαυτό μου. Όλοι οι λογαριασμοί και τα σπίτια μου , μου τα έχει δεσμεύει η εφορία και το ΙΚΑ. Η διαδικασία που ακολουθεί για το καλό και το συμφέρον της ομάδας πρέπει να κοιτάξουμε. Όταν η ομάδα μπορέσει να ανταπεξέλθει και εμείς μπορούμε να βρούμε μια λύση για τα άτομα που έχουν δεσμευτεί οι περιουσίες τους. Η ομάδα πρέπει να επανέλθει σε επαγγελματικές κατηγορίες. Οι λύσεις είναι αρκετές μιλήσαμε για αρκετά σενάρια και όσα γίνουν θα γίνουν για το όφελος της ομάδας και όχι προς το συμφέρον του κάθε προέδρου που διοίκησε τα προηγούμενα χρόνια».

Γιατί πήρε τώρα την απόφαση 

«Γιατί τώρα τελειώσανε τα δικαστήρια. Νωρίτερα πιστεύαμε ότι υπάρχουν περιθώρια να ανταπεξέλθουμε. Όλο το τελευταίο διάστημα είχαμε εκκρεμοδικίες και δεν μπορούσαμε να φύγουμε χωρίς να ξέρουμε τι συμβαίνει. Όλες οι καταστάσεις μας των τελευταίων ημερών μας αναγκάσανε».