Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Πάμε για επ' αόριστο αναστολή των πρωταθλημάτων

Στιγμιότυπο από τη σημερινή συνάντηση του Σταύρο Κοντονή με θεσμικούς παράγοντες του ποδοσφαίρου


Σε επ' αόριστον αναβολή των πρωταθλημάτων μέχρι να λειτουργήσουν τα συστήματα ασφαλείας που προβλέπονται στον υφιστάμενο αθλητικό νόμο (ηλεκτρονικό ονομαστικό εισιτήριο, τουρνικέ, κάμερες ασφαλείας) προχωράει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε στους εκπροσώπους Super League, Football League και ΕΠΟ ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.


Ο υφυπουργός , έχοντας εξασφαλίσει την έγκριση του πρωθυπουργού, ενημέρωσε για την πρόθεση της κυβέρνηση να προχωρήσει σε απόλυτη εφαρμογή των νόμων, σταματώντας τα πρωταθλήματα προκειμένου να δώσει τον χρόνο στις Λίγκες να εφαρμόσουν τα προβλεπόμενα. Ο κύριος Κοντονής θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στις 18.00 και θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις.
Σε διοικητικά συμβούλια προχωρούν Σουπερλιγκ Φουτμπολ Λιγκ και ΕΠΟ (που κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την καταπολέμηση της βίας) προκειμένου να τροποποιήσουν τα αγωνιστικά προγράμματά τους και να καθορίσουν τη στάση τους. Και οι τρεις πλευρές υπογράμμισαν ότι τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά.

Μετά από τη συνάντηση ο Σταύρος Κοντονής, δήλωσε: «Τους εξέθεσα τα προβλήματα που έχουν προκύψει και τη δυσάρεστη θέση στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση για να πάρει μέτρα για την πάταξη των φαινομένων της βίας. Όπως κατ' επανάληψη είχαμε τονίσει σε όλους τους παράγοντες του ποδοσφαίρου κι όπως είχαν συμφωνήσει μαζί μας.Σε λίγο θα συναντήσω το προεδρείο του ΠΣΑΠ, στις 18.00 θα συναντηθώ με τον πρωθυπουργό και θα προβούμε στις σχετικές ανακοινώσεις που θα είναι προϊόν αυτών των συναντήσεων».

Γιώργος Μποροβήλος (πρόεδρος Super League): «Είχαμε συνάντηση με τον Υφυπουργό και εκφράσαμε τον προβληματισμό μας για την κάθετη θέση για την αναβολή των πρωταθλημάτων. Συζητήσαμε για την διάλυση των συνδέσμων σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο αλλά και για το ηλεκτρονικό εισιτήριο. το θέμα του ιδιώνυμου, δηλαδή να μην τιμωρούνται μόνο οι ομάδες αλλά και φυσικά πρόσωπα. Είπαμε να τεθούν σε ισχύ όλες οι ποινές και προτείναμε την επαναφορά του ιδιώνυμου, να μην τιμωρούνται δηλαδή μόνο οι ομάδες αλλά και φυσικά πρόσωπα. Θα γίνει νέα συνάντηση για να καταλήξουμε σε ένα πλαίσιο το οποίο θα είναι νομοθετικό για να ασφαλές ποδόσφαιρο από τη νέα χρονιά».

Σπύρος Καλογιάννης (πρόεδρος Football League): «Καταθέσαμε τις προτάσεις μας. Ο Υπουργός έχει τη διάθεση να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα όταν κρίνει ο ίδιος. Μίλησε για επ αόριστον διακοπή. Στη Football League θα κάνουμε Δ.Σ .για αυτά τα θέματα. Θέσαμε το θέμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου αλλά την προσκόμιση φωτοτυπίας της ταυτότητας των φιλοξενούμενων οπαδών που ταξιδεύουν σε εκτός έδρας ματς προκειμένου να μπαίνουν στο γήπεδο. Οι ημερομηνίες είναι περιορισμένες και μπορεί να φτάσουμε να παίζουμε play offs και play out. Ο Υπουργός μας είπε ξεκάθαρα ότι τα πρωταθλήματα θα ανασταλούν όχι μόνο τα επαγγελματικά αλλά ίσως και τα ερασιτεχνικά».


Ευάγγελος Τοπαλιάτης (αναπλ. πρόεδρος ΕΠΟ): «Καταθέσαμε όλες τις προτάσεις μας. Ο Υπουργός έχει τις δικές του θέσεις. Εμείς προτείναμε σκληρότερες ποινές».