Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Οι κινήσεις του Πετράκη στη σκακιέρα του ΠΑΣ

Με δύο κινήσεις ο Πετράκης θα καλύψει τα κενά που υπάρχουν στον ΠΑΣ με στόχο τη νίκη στο ματς με Πανιώνιο

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


Δύο απουσίες θα έχει ο ΠΑΣ Γιάννινα στο ματς του Σαββάτου κόντρα στον Πανιώνιο, σε σχέση με την ενδεκάδα που παρέταξε το περασμένο Σάββατο στη Λειβαδιά.
Πλην του Θέμη Τζημόπουλου, θα απουσιάσει τελικά και ο Γιώργος Ντάσιος, καθώς δεν προλαβαίνει να είναι έτοιμος μέχρι τον αγώνα αυτό. Αυτά τα δύο κενά θα κληθεί να καλύψει ο Γιάννης Πετράκης, χωρίς να πονοκεφαλιάσει και ιδιαίτερα, καθώς υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, αφού τον τελευταίο καιρό όλοι οι παίκτες που είναι στο δυναμικό δείχνουν ετοιμοπόλεμοι.


Τη θέση του Θέμη Τζημόπουλου στη μεσαία γραμμή θα πάρει ο 20χρονος Χάρης Χαρίσης, όπως έγινε και στη Λειβαδιά στο ημίχρονο που είχε προκύψει το πρόβλημα τραυματισμού. Τώρα για το κενό του Ντάσιου στο δεξιό άκρο της άμυνας, μια πιθανότερη κίνηση που μπορεί αν γίνει είναι να παίξει αριστερός μπακ ο Ναδάλες που από προχτές προπονείται κανονικά αφού αποθεραπεύτηκε και ο Στρούνα να πάει στο δεξιό άκρο για να καλύψει το κενό που αφήνει ο τραυματισμός του αρχηγού της ομάδας.

Κατά τα άλλα, η ομάδα είναι κομπλέ και θα επιδιώξει τη νίκη για να διατηρηθεί ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Όσοι παίκτες συμπλήρωσαν κάρτες, δηλώθηκαν να τις εκτίσουν στο ματς με τη Νίκη Βόλου που θα κριθεί στα χαρτιά, καθώς είναι μέσα στην επόμενη τετράδα των αγώνων που έχει την ευχέρεια από τον κανονισμό η ΠΑΕ να δηλώσει τις τιμωρίες. Χτες ο Πετράκης και οι συνεργάτες του παρακολούθησαν από την τηλεόραση τον αγώνα κυπέλλου Ηρακλής – Πανιώνιος για να έχουν μια τελευταία εικόνα από την ομάδα της Νέας Σμύρνης για να ετοιμάσουν καλύτερα τα δικά τους πλάνα.

Το Σάββατο θα αντιμετωπίσουν μια ομάδα που πέρασε νικηφόρα από τα Γιάννινα στις δύο τελευταίες επισκέψεις της και έχει μια παράδοση θετικών αποτελεσμάτων στο στάδιο «Ζωσιμάδες» αλλά αυτό δεν πτοεί τους κυανόλευκους που στα τελευταία δύο χρόνια έχουν σπάσει παραδόσεις και έχουν γκρεμίσει κάστρα. Στον ΠΑΣ υπάρχει η μόνιμη επωδός ότι «οι παραδόσεις είναι για να σπάνε» αλλά δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο παιχνίδι αυτό , γιατί θεωρούν τον Πανιώνιο μια καλή και επικίνδυνη ομάδα με αρκετούς ποιοτικούς παίκτες. Αυτή η εβδομάδα που διανύουμε, είναι η πρώτη μετά από ενάμιση μήνα που υπάρχουν 6 μέρες χωρίς αγώνα, αφού από τα Χριστούγεννα μέχρι και το ματς με το Λεβαδειακό γινόταν και μεσοβδόμαδα αγώνες.

Η βράβευση του Σταύρου Τσουκαλά

Σήμερα το μεσημέρι μετά την προπόνηση θα γίνει η απονομή του βραβείου στον Σταύρο Τσουκαλά που βγήκε πρώτος στο διαγωνισμό MVP της 23ης αγωνιστικής και μάλιστα με ένα σημαντικό ποσοστό ψήφων 62,77%. Όλοι συμφωνούν στα Γιάννινα ότι δίκαια ανακηρύχτηκε MVP ο Μακεδόνας άσσος, γιατί πρόκειται για ένα σπουδαίο ποδοσφαιριστή, από τα καλύτερα χαφ που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Στον διαγωνισμό αυτό ο γκολκίπερ της Κέρκυρας Φ. Κουτζαβασίλης πήρε ποσοστό ψήφων 29,10% και ο Τέτε του Πλατανιά ποσοστό ψήφων 8,13%. Στη φετινή σαιζόν το βραβείο MVP έχουν πάρει και άλλοι τρεις παίκτες του ΠΑΣ, οι Τσάβεζ (12η αγωνιστική), Λίλα (15η), Βελλίδης (20η). Στον άλλο διαγωνισμό Best-goal είχε βραβευτεί στην 13η αγωνιστική ο Ευριπίδης Γιάκος για το γκολ της ισοφάρισης σε 2-2 στο ματς με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο Καραϊσκάκης.

Χτες όταν ξεκίνησε η προπόνηση είχε ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και ο Τσουκαλάς δέχτηκε τα συγχαρητήρια των συμπαικτών, της τεχνικής ηγεσίας αλλά και του Δημήτρη Νιαρχάκου , διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος. Στον διαγωνισμό Best goal της 23ης αγωνιστικής πρώτος βγήκε ο Μερεμπασβίλι του ΟΦΗ με ποσοστό ψήφων 62,27%, δεύτερος ο Τζίλας του Εργοτέλη με ποσοστό 21,01% και τρίτος ο Λουσέρο της Skoda Ξάνθη με ποσοστό 16,71%.

Σε κυκλοφορία τα εισιτήρια

Από χτες τέθηκαν σε κυκλοφορία τα εισιτήρια του αγώνα με Πανιώνιο με την ΠΑΕ να ανακοινώνει μεταξύ άλλων και τα εξής: «Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Ε.Σ.Ι. «ΟΙ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ», το  Σάββατο  14-02-2015 και ώρα 17:15. Αναλυτικά οι τιμές: 1) Θύρες 9 & 10: 10 ευρώ. 2) Θύρες 3,4 & 6: 15 ευρώ. 3) Παιδικά εισιτήρια: 5 ευρώ. Τα παιδικά εισιτήρια  θα έχουν θύρες πρόσβασης τις θύρες 6 & 9.Τα σημεία πώλησης των εισιτηρίων, που μπορούν οι φίλαθλοι του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ να εξυπηρετούνται, είναι τα εξής:

1) Πανηπειρωτικό: Τηλέφωνο. επικοινωνίας (2651070340, 2651070340, 265107034. Τετάρτη 11-2-2015 από 09:00 έως 17:00. Παρασκευή 12-02-2015 από 09:00 έως 17:00. 2) Blue Vayeros (Φ. Τζαβέλλα 17): Τηλέφωνο επικοινωνίας 2651078103, 2651078103, 265107810. Απογευματινές ώρες μετά τις 19:00. 3) Εθνικό Στάδιο Ζωσιμάδες, ημέρα Αγώνα: 11:00 π.μ. μέχρι και την έναρξη της  αναμέτρησης. Επιπλέον η Π.Α.Ε. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 υπενθυμίζει ότι για την αγορά ενός και μόνο εισιτηρίου ΑΥΣΤΗΡΑ, θα πρέπει να γίνεται επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου».

Έχασε 2-0 ο Πανιώνιος

Μπορεί μία κατηγορία να χωρίζει τους Ηρακλή και Πανιώνιο ωστόσο ο «Γηραιός» ήταν ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κόντρα στους «κυανέρυθρους» για τα προημιτελικά του Κυπέλλου και πήρε δίκαια τη νίκη με 2-0, έχοντας πλέον τον πρώτο λόγο για πρόκριση στα ημιτελικά. Το επαναληπτικό παιχνίδι θα γίνει στη Νέα Σμύρνη. Τα γκολ του Ηρακλή πέτυχαν Πορτουλίδης και Ρομάνο.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ν. Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Μπουκουβάλας, Πουρτουλίδης, Ιντζόγλου, Κάσσος, Ρομάνο (91' Καρασαλίδης), Τσιλιανίδης (70' Πασάς), Περόνε (77' Λουκίνας).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Πάνος, Ρισβάνης, Παντίδος, Τασουλής, Μητρόπουλος, Σιώπης (7' Κόρμπος), Μπακασέτας, Φούντας, Καθάριος (57' Γιάννου), Μασούρας.


Ο Μασούρας στην εθνική

Την ευκαιρία για δοκιμές σε πρόσωπα και σχήματα είχε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Βασίλης Γεωργόπουλος στο φιλικό ματς της Εθνικής Παίδων με την Τουρκία, με τις δύο ομάδες να αναμετρώνται την Τρίτη (10/2) στις Σέρρες και να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που προετοιμάζεται για τους αγώνες της elite round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (21-26/3, Πολωνία), βρήκε δίχτυα με τον Παυλίδη στο 10ο λεπτό, ενώ είχε και αρκετές χαμένες ευκαιρίες, ιδίως στο πρώτο ημίχρονο. Στο ματς με την Τουρκία έλαβε μέρος  με την εθνική ομάδα και ο Μασούρας της ομάδας νέων Κ-17 του ΠΑΣ. Την Πέμπτη (12/2), οι δύο ομάδες θα δώσουν στις Σέρρες και νέο φιλικό παιχνίδι με ώρα έναρξης τις 15.30.

ΕΛΛΑΔΑ: Γαβαλάς, Τσιμπούκας (41' Μασούρας), Κατράνης (41' Νικολάου), Ευαγγέλου, Ρέτσος, Νάτσος (41' Λάμπρου), Μίγγος (41' Χατζηδίμπας), Καπτέλι (41' Δοδοντσάκης), Παυλίδης (41' Σαμπανίδης), Λημνιός (41' Μπουζούκης), Κιρτζιαλίδης (41' Καραμήτος).


Πέρσι τέτοια μέρα στον «Η.Α»

Πέρσι τέτοια μέρα (12 Φεβρουαρίου 2014) στις αθλητικές στήλες του «Η.Α» κυριαρχούσε η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αγώνα που είχε να δώσει στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο στις 16/2/14. Και τι σύμπτωση. Φέτος ετοιμάζεται να υποδεχτεί στα Γιάννινα τον Πανιώνιο με δύο μέρες διαφορά, αφού το ματς στο στάδιο «Ζωσιμάδες» θα γίνει το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου.


Πέρσι σαν σήμερα ο «Η.Α» σημείωνε και τα εξής: «Ο Γιάννης Πετράκης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον αρχηγό Γιώργο Ντάσιο και τον τερματοφύλακα Μάρκο Βελλίδη που στο ματς με τον Λεβαδειακό είχαν συμπληρώσει 4 κίτρινες κάρτες και δηλώθηκαν θα εκτίσουν την ποινή στο ματς της Κυριακής. Ο Ντάσιος στο τελευταίο ματς με τον Παναιτωλικό έμεινε στον πάγκο, αφού για το δεξί άκρο της άμυνας προτιμήθηκε ο Αντράς Στρούνα. Ο πονοκέφαλος για τον Πετράκη είναι για τη θέση κάτω από τα δοκάρια, αφού στα 23 από τα 24 ματς του πρωταθλήματος αγωνίστηκε ο Βελλίδης και μόνο στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα έπαιξε ο Αμπάρης. Ο Κρητικός τεχνικός θα πρέπει να αποφασίσει ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Βελλίδη, αν θα είναι ο Χρήστος Αμπάρης ή ο Δημήτρης Σωτηρίου…».