Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Αντεπίθεση ΠΑΣ για νέο σερί επιτυχιών

Ηγετικό ρόλο αναμένεται να αναλάβει και πάλι ο Κριστιάν Τσάβεζ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Εντατικά προετοιμάζεται ο ΠΑΣ για τον αγώνα του Σαββάτου εκτός έδρας με την Καλλονή. Εκεί θα προσπαθήσει να διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα για να σβήσει τις άσχημες εντυπώσεις από την ήττα με τον Πανιώνιο και να συνεχίσει να φιγουράρει σε υψηλές βαθμολογικές θέσεις.
Με πρώτιστο γνώμονα να διασφαλίσει όσο το δυνατόν νωρίτερα την παραμονή στην κατηγορία, χωρίς να προκύψει κανένα άγχος και από εκεί και μετά, αν έρθει βολικά η κατάσταση να διεκδικήσει και είσοδο στα πλέι οφ. 


Δύσκολο βέβαια το εγχείρημα, γιατί έμεινε λίγο πίσω μετά την ήττα από τον Πανιώνιο, αλλά στο ποδόσφαιρο, τη στιγμή που υπολείπονται ακόμα 10 αγωνιστικές  μέχρι το νήμα του τερματισμού, όλα είναι ανοιχτά και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί από τώρα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι φέτος τα οικονομικά της ομάδας ήταν πολύ σφιχτά, δεν έκανε μεταγραφές τον Ιανουάριο παρά μόνο πούλησε αναγκαστικά τον Λίλα, έχει ένα περιορισμένο ρόστερ, η πορεία της στο πρωτάθλημα και η 6η θέση στην οποία φιγουράρει τώρα κρίνεται απόλυτα ικανοποιητική. 

Οι προπονήσεις συνεχίζονται σε καθημερινή βάση με τον Γιάννη Πετράκη μελετώντας το στυλ παιχνιδιού της Καλλονής  να προσπαθεί να βρει το ιδανικότερο σχήμα που θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτού του αγώνα. Στο παιχνίδι αυτό οι κυανόλευκοι της Ηπείρου θέλουν να ισοσκελίσουν τους βαθμούς που έχασαν από τον Πανιώνιο αλλά να κερδίσουν για πρώτη φορά την Καλλονή, καθώς η ομάδα του νησιού σε 3 αναμετρήσεις κόντρα στον ΠΑΣ έχει 2 νίκες και 1 ισοπαλία. 

Βαρύτητα δίνει αυτές τις μέρες στις προπονήσεις ο Πετράκης και στην αντιμετώπιση των στημένων φάσεων, γιατί το σημείο αυτό ήταν η «Αχίλλειος πτέρνα» στο ματς με τον Πανιώνιο, καθώς το 2ο και 3ο γκολ των κυανέρυθρων προήλθαν από κεφαλιές σε εκτελέσεις κόρνερ και φάουλ. Εκεί δηλαδή που ο «Άγιαξ της Ηπείρου» υπερίσχυε σε προηγούμενα παιχνίδια, εκεί έδειξε αδυναμίες και έχασε το παιχνίδι. Στον ΠΑΣ αποδίδουν το θέμα αυτό στην κακιά στιγμή που υπάρχει και στο ποδόσφαιρο, πιστεύοντας ότι η ομάδα στα επόμενα παιχνίδια θα δείξει το δυνατό μέταλλο που έχει. 

Επιστρέφει ο Θέμης Τζημόπουλος που προπονήθηκε κανονικά τις τελευταίες μέρες χωρίς να αισθανθεί ενοχλήσεις οπότε θα πάρει τη θέση του Μιχαήλ (είναι τιμωρημένος με κάρτες και θα εκτίσει το Σάββατο την ποινή) αποτελώντας με τον Μπέριο κεντρικό δίδυμο στην άμυνα. Συνεχίζουν το ατομικό πρόγραμμα οι Ναδάλες, Ντάσιος, που φαίνεται δύσκολο να προλάβουν το ταξίδι στη Μυτιλήνη. Πιθανόν ο Πετράκης να τους υπολογίζει στο επόμενο ματς με τον Πλατανιά στα Γιάννινα. 

Ο Γιάννης Πτεράκης προχτές βράδυ ήταν προσκεκλημένος από παλιούς παίκτες του ΠΑΣ που παρέθεσαν δείπνο στον  θρυλικό Χουάν Μοντέζ με την ευκαιρία της επίσκεψής του στα Γιάννινα. Ο Κρητικός τεχνικός εκεί γνωρίστηκε με τον βετεράνο άσσο της χρυσής εποχής και με άλλους παλιούς παίκτες έμαθε πολλά για το παρελθόν της ομάδας. Στο δείπνο ήταν ακόμα οι παλιοί παίκτες Εδουάρδο Κοντογιωργάκης, Ηλίας Μάιπας, Νίκος Λιάκος, Θωμάς Τσουρλίδας, Βασίλης Παπαγγέλης, ο παλιός μασέρ Χρήστος Κλαρούδας και ο παλιός παράγοντας και δημοσιογράφος Βαγγέλης Σακελλαρίδης.

Χωρίς Αντέτζο η Καλλονή

Σε δυο γκρουπ έγινε χτες η προπόνηση των Λέσβιων καθώς συνεχίστηκε η προετοιμασία για το εντός έδρας ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αφήνοντας πίσω της την εκτός έδρας ήττα από την Κέρκυρα, η Καλλονή έχει πλέον στρέψει την προσοχή της στο επικείμενο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στον «Ταρλά». Οι Λέσβιοι υποδέχονται τον «Άγιαξ της Ηπείρου» στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής και συνέχισαν σε φουλ ρυθμούς την προετοιμασία τους, χωρισμένοι σε δυο γκρουπ. Όσοι από τους παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου αγωνίστηκαν απέναντι στους Φαίακες ακολούθησαν πρόγραμμα που περιελάμβανε προθέρμανση, ασκήσεις συναρμογής και αγωνιστικά τετράγωνα και διεξήχθη το πρωί στις εγκαταστάσεις του «Γ. Σκούφος» στην περιοχή των ΤΕΛ. Οι υπόλοιποι αντιμετώπισαν σε φιλικό αγώνα την Κ20 του συλλόγου στο ματς που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του νέου προπονητικού κέντρου της ομάδας στην περιοχή «Λάμπου Μύλοι». Ο Βλάχος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Αντέζο που αποβλήθηκε στο ματς με την Κέρκυρα.

Πέρσι τέτοια μέρα στον «Η.Α»


Πέρσι τέτοια μέρα (18 Φεβρουαρίου 2014) στις αθλητικές σελίδες του «Η.Α» κυριαρχούσαν τα θέματα για την ήττα του ΠΑΣ με 2-0 στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο. Υπήρχε και ένα άλλο ενδιαφέρον θέμα με δηλώσεις Χριστόπουλου για Πετράκη. Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα: Ο Γιάννης Χριστόπουλος που ήταν καλεσμένος στην «Αθλητική Κυριακή τόνισε ότι ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος από τον Πανιώνιο στο α’ ημίχρονο αλλά δεν μπόρεσε να πάρει το αποτέλεσμα. Ακόμα τόνισε: «Κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Ο ΠΑΣ είχε βάσεις από πέρσι, έγιναν το καλοκαίρι κάποιες μεταγραφές και ο κύριος Πετράκης που ήρθε τελευταία στην τεχνική ηγεσία, έβαλε τα πιόνια στο σωστό σημείο και όχι μόνο οι θέσεις αλλά και οι ρόλοι που έχουν οι παίκτες νομίζω τους ταιριάζουν. Οι τρεις νίκες σε τρία παιχνίδια είναι πολύ σημαντικό που έκανε. Είναι έτσι η δομή του πρωταθλήματος που με τρεις νίκες μπορείς να ανεβείς πιο ψηλά. Τα Γιάννινα έχουν την υποδομή, όσον αφορά το αγωνιστικό τμήμα, την ποιότητα και την ικανότητα ώστε να σταθούν ψηλά μέχρι την τελευταία αγωνιστική».