Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Μετά από 30 χρόνια ο ΠΑΣ πάει στη Μυτιλήνη

Στην όμορφη Μυτιλήνη θα πάει μετά από 30 χρόνια ο ΠΑΣ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στον ΠΑΣ Γιάννινα προσπαθούν να συνέλθουν από την ήττα του περασμένου Σαββάτου από τον Πανιώνιο, να την ξεπεράσουν σαν μια κακιά παρένθεση που έκλεισε, βλέποντας το προσεχές παιχνίδι με την Καλλονή.
Το ερχόμενο Σάββατο που τα Γιάννινα θα γιορτάζουν την 102 επέτειο Απελευθέρωσης από τον Τουρκικό ζυγό, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θα ταξιδέψει στη Μυτιλήνη για το ματς με την Καλλονή. 


Στο γήπεδο που θα παίξει με την Καλλονή, είχε ξαναπαίξει πριν από 30 χρόνια, όταν την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 1985 είχε αντιμετωπίσει τον Αιολικό για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, σε ένα δυνατό παιχνίδι που έληξε με λευκή ισοπαλία 0-0. Τώρα, μετά από 30 χρόνια ξαναπάει η ομάδα της Ηπείρου στο όμορφο νησί της Λέσβου για να αντιμετωπίσει αυτή τη φορά την Καλλονή που άλλαξε τα δεδομένα τα τελευταία χρόνια στον ποδοσφαιρικό χάρτη του νησιού. Πέρσι το ματς είχε γίνει στο ΟΑΚΑ, καθώς δεν ήταν έτοιμο το στάδιο της Μυτιλήνης. 

Στο κυανόλευκο στρατόπεδο θέλουν να τραβήξουν κουρτίνα στο άτυχο  ματς με τον Πανιώνιο και να ανασυγκροτηθούν για τα επόμενα παιχνίδια. «Ο ένας να στηρίζει τον άλλο και μέσα από την σκληρή δουλειά και το ομαδικό πνεύμα θα προσπαθήσουμε τους βαθμούς που χάσαμε με τον Πανιώνιο να τους καλύψουμε στα εκτός έδρας παιχνίδια τόνισε ο Σταύρος Τσουκαλάς. 

Από την άλλη πλευρά ο Γιάννης Πετράκης προσπαθεί να τονώσει το ηθικό των παικτών του λέγοντας ότι ένα άτυχο αποτέλεσμα, που κι αυτό είναι μέσα στο ποδόσφαιρο, δεν μπορεί να ακυρώσει την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν οι ποδοσφαιριστές όλη τη χρονιά, ούτε και την πορεία της ομάδας, η οποία σε 8 παιχνίδια πρωταθλήματος ήταν αήττητη μέσα από ένα δύσκολο και καταπιεστικό χρονικά πρόγραμμα. 

Από εδώ και πέρα αυτό που απασχολεί τους Γιαννιώτες είναι το δύσκολο παιχνίδι του Σαββάτου, με τον Πετράκη και τους παίκτες να δουλεύουν καθημερινά στις προπονήσεις πάνω στο πλάνο που θα ακολουθήσουν στη Μυτιλήνη για να τους δώσει βαθμό ή βαθμούς. Είναι πολύ πιθανόν να έχει στη διάθεσή του τον Ισπανό αριστερό αμυντικό Νταβίντ Ναδάλες, για να μη αναγκαστεί πάλι να παίξει εκεί ως λύση ανάγκης ο Κοροβέσης. Με τους Ντάσιο και Τζημόπουλο υπάρχουν ερωτηματικά και από αύριο θα ξέρει ο Πετράκης αν μπορεί να τους υπολογίζει. 

Να σημειωθεί ότι ο ΠΑΣ δεν κέρδισε ποτέ την Καλλονή. Πέρσι έχασε και στα δύο παιχνίδια (1-0 στο ΟΑΚΑ, 2-1 στα Γιάννινα) ενώ φέτος το ματς του α’ γύρου στο στάδιο «Ζωσιμάδες» έληξε ισόπαλο 0-0.