Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Σούλης: Έβαλα βασικούς γιατί πίστεψα στην πρόκριση

Ο προπονητής του Α. Ο. Χανίων Σούλης Παπαδόπουλος που πήρε την πρόκριση μέσα στα Γιάννινα

Ο ΑΟ Χανιά έκανε το... θαύμα και «άλωσε» τους  «Ζωσιμάδες» πανηγυρίζοντας μία επική πρόκριση επί του ΠΑΣ Γιάννινα στη «ρώσικη ρουλέτα» κι ο Σούλης Παπαδόπουλος μιλάει στο SDNA για τον θρίαμβο των Κρητικών και την επιστροφή του στην ομάδα μετά από τρεις μήνες.

Είναι ο θεσμός των εκπλήξεων, όμως αυτό που έκαναν οι Χανιώτες το απόγευμα της Τετάρτης δεν έχει πιθανώς προηγούμενο, τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια. Μπορεί άπαντες να είχαν «τελειωμένους» τους «μπλε» μετά το 1-2 του πρώτου αγώνα, ωστόσο δεν γνώριζαν ότι ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου ποτέ δεν παρέδωσε... αμαχητί τα όπλα. Πρώτα ήταν το τεράστιο διπλό στο ξεκίνημα της σεζόν επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο (επίσης με τον έμπειρο τεχνικό στον πάγκο), ακολούθησε η απίστευτη ανατροπή από το 0-2 σε 2-2 απέναντι στον Παναθηναϊκό που έδωσε και την πρόκριση στους «16», για να έρθει το χθεσινό... έπος των Χανίων, που έζησαν μία από τις μεγαλύτερες στιγμές στην ιστορία τους. 

Ο Παπαδόπουλο αποδέχτηκε το κάλεσμα για την επιστροφή του στο τιμόνι της ομάδας τρεις μήνες μετά την αποχώρησή του και μίλησε στο SDNA για την απόφασή του να πει το «ναι» στους Χανιώτες, αλλά και τον... κακό οιωνό των πέναλτι την προηγούμενη μέρα. Όπως άλλωστε αποκαλύπτει δεν ήταν απλώς άστοχοι οι παίκτες -όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου- αλλά σε 20-25 εκτελέσεις, βρήκαν 2-3 φορές δίχτυα, πριν ακολουθήσει το 5/5 απέναντι στον ΠΑΣ!

Κόουτς ακολουθεί κρίσιμο παιχνίδι με τον Φωστήρα στο πρωτάθλημα, εσύ όμως χρησιμοποίησες όλους τους βασικούς κόντρα στον ΠΑΣ. Έδειξες πως όντως πιστεύατε στην ανατροπή...


«Όντως, θα μπορούσαμε να αφήσουμε 4-5 παιχνίδια εκτός ενδεκάδας αν δεν θεωρούσαμε ότι μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση, αλλά δεν το κάναμε. Δεν υπήρχε περίπτωση να παρατήσουμε το παιχνίδι. Μιλήσαμε αρκετά με τους παίκτες, τους είπα ότι πρέπει να παλέψουμε ως το τέλος και δικαιωθήκαμε. Η ομάδα ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση όταν ήρθα μετά και την ήττα από την Ερμιονίδα, αλλά στο γήπεδο ανταποκρίθηκαν όλοι οι παίκτες στο έπακρο».

Μετά το 1-0 πάντως, δεν μπορεί να μη σκέφτηκες πως ίσως τελείωσαν όλα;

«Κι όμως όχι, ούτως ή άλλως γνωρίζαμε ότι χρειαζόμασταν δύο γκολ για να προκριθούμε, δεν θα άλλαξε κάτι. Μιλήσαμε στο ημίχρονο και είπαμε ότι ακόμα μπορούσαμε την ανατροπή, αρκεί να το πιστεύαμε και να κάνουμε αυτά που λέγαμε».

Σε λιγότερο από δύο μέρες στην ομάδα. Τι προλαβαίνει να αλλάξει ένας προπονητής;

«Πολλοί λένε για τον τομέα της ψυχολογίας. Σίγουρα έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο, αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η τακτική μας, που αγωνιστήκαμε ουσιαστικά με δύο “δεκάρια”, τους Γκονζάλες και Καραγιάννη. Ήταν πιο ορθόδοξη η ανάπτυξή μας στο δεύτερο ημίχρονο και ήρθαν τα γκολ».

Θεωρείς πως ήταν από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην καριέρα σου;
«Σίγουρα ήταν, αλλά έχω πάρει κι άλλες φορές μεγάλες προκρίσεις στο Κύπελλο, όπως με τον Ολυμπιακό Βόλου όταν αποκλείσαμε πριν δύο χρόνια τον Ατρόμητο και πήγαμε επίσης στους “8”, αλλά έχω φτάσει και δύο φορές στους “4”. Έτσι ωστόσο όπως ήρθε η πρόκριση, με το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και την κατάσταση που βρισκόταν η ομάδα, αποκτάει σίγουρα ακόμα μεγαλύτερη αξία».
Μετά από τρεις μήνες πόσο διαφορετική βρήκες την ομάδα;

«Αρκετά διαφορετική για να πω την αλήθεια. Και σε παίκτες, αφού έφυγαν ορισμένα παιδιά, αλλά στο γενικότερο κλίμα. Όχι βέβαια ότι δεν υπάρχουν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές στην ομάδα. Πιστεύω ωστόσο ότι σε 10-15 μέρες θα είναι ξανά η ομάδα όπως τη θέλω και από άποψη φυσικής κατάστασης».

Στα πέναλτι, το φοβήθηκες;

«Δεν μπορώ να πω ότι φοβήθηκα, αλλά σίγουρα δεν τα θέλαμε. Την προηγούμενη μέρα άλλωστε που κάναμε και προπόνηση δεν έμπαινε σχεδόν τίποτα μέσα. Από τις 20-25 εκτελέσεις, ζήτημα να βρήκαν 2-3 στόχο»!

Η συνέχεια ποια μπορεί να είναι για τον ΑΟΧ; Προτιμάτε συγκεκριμένο αντίπαλο;

«Καταρχήν υπάρχει το πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Φωστήρα την Κυριακή. Η ομάδα έχει καταπονηθεί φοβερά, ο Συλιγαρδάκης με τον Κοντέοντα ήταν γνωστό πως θα λείψουν, ο Καραγιάννης που τραυματίστηκε χθες, θα μείνει για 1-1,5 μήνα εκτός δράσης. Είναι πολύ επικίνδυνο ματς και πρέπει να μπούμε από την αρχή επιθετικά για να πάρουμε τη νίκη. Από εκεί και πέρα φυσικά όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος στους “8”, ξέρουμε πως θα έχουμε δύσκολο έργο».

Το διάστημα που... ξεκουραζόσουν, δεν υπήρξε ενδιαφέρον από άλλες ομάδες;

«Είχα πει και τότε πως έφυγα για κάποιους προσωπικούς λόγους, τώρα είναι καλύτερα τα πράγματα. Υπήρξε ενδιαφέρον, αλλά θα πήγαινα μόνο σε ομάδα της Σούπερ Λιγκ -όμως δεν προέκυψε κάτι που να με κάλυπτε- ή σε 2-3 μόνο από τις ομάδες της Football League. Θεωρώ τον εαυτό μου προπονητή Σούπερ Λιγκ, άσχετα που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή στα Χανιά με τα οποία έχω δεθεί και θέλουμε να πετύχουμε την άνοδο. Μέτρησε πολύ όμως η επιθυμία και των παικτών για να γυρίσω. Βρέθηκα μάλιστα πολύ κοντά σε άλλη ομάδα τις τελευταίες μέρες, αν με καλούσε ο πρόεδρος ελάχιστα  πιο μετά, ίσως να ήταν αργά. Είχα δεχτεί πάντως τουλάχιστον 10-12 προτάσεις από ομάδες της κατηγορίας όλο αυτό το διάστημα».

ΠΗΓΗ: sdna.gr