Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Να καθαρίσει από τα Χανιά την πρόκριση θέλει ο "Άγιαξ"

Την πρόκριση από το ματς στο γήπεδο Περιβολίων θέλει να εξασφαλίσει ο θρυλικός "Άγιαξ της Ηπείρου"

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στο κύπελλο έχουν στρέψει την προσοχή τους όλοι στον ΠΑΣ, καθώς αύριο στις 3 το μεσημέρι στο γήπεδο Περιβολίων υπάρχει το πρώτο ματς με τον Α. Ο. Χανίων για την 3η φάση των «16» αυτού του θεσμού.
Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» παρότι έχει ένα βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα, καθώς το Σάββατο θα παίξει στα Πηγάδια με τη Skoda Ξάνθη, έχει στόχο να διακριθεί και στο κύπελλο. «Είναι ένας θεσμός που μας ενδιαφέρει για το πρεστίζ της ομάδας και θα προσπαθήσουμε να έχουμε την καλύτερη δυνατή διάκριση» τόνισε ο προπονητής Γιάννης Πετράκης.

Επειδή το αυριανό παιχνίδι δεν είναι νοκ άουτ καθώς θα γίνει την άλλη Τετάρτη 29 Ιανουαρίου η ρεβάνς στα Γιάννινα, ο Γιάννης Πετράκης, όπως κάνει πάντα, θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έχουν τον ανάλογο χρόνο στο πρωτάθλημα και θα ξεκουράσει κάποιους βασικούς. Οι αλλαγές που θα γίνουν δεν θα είναι σε πολύ μεγάλη έκταση, που θα άλλαζε εντελώς την αγωνιστική φυσιογνωμία της ομάδας, γιατί στόχος είναι η νίκη στο αυριανό παιχνίδι που θα βάλει από τώρα και τις υποθήκες πρόκρισης.

Με τη σωστή διαχείριση που έγινε από τον Πετράκη, ο ΠΑΣ κατάφερε να φτάσει στους «16» του κυπέλλου με τους αναπληρωματικούς παίκτες, πετυχαίνοντας εκτός από την πρόκριση και τη συμμετοχή παικτών για να καλύψουν χρόνο συμμετοχής που τους έλειπε. Ο Χάρης Χαρίσης και χτες έκανε ατομικό πρόγραμμα, αφού δεν είναι εντελώς καλά. Ωστόσο, τόσο αυτός όσο και ο Τάσος Κρητικός θα είναι οπωσδήποτε στην αποστολή καθώς οι ομάδες Α’ και Β’ Εθνικής σε αγώνες κυπέλλου υποχρεωτικά πρέπει στην 18άδα του φύλλου αγώνα να έχουν δύο παίκτες κάτω των 21 ετών που για φέτος ισχύει – βάσει της προκήρυξης- για όσους έχουν γεννηθεί από 1-1-1994 και εντεύθεν.

Ο ΠΑΣ από την Πρωτοχρονιά μέχρι τώρα έδωσε 4 παιχνίδια πρωταθλήματος και 1 κυπέλλου, ενώ στο επόμενο 20ήμερο έχει να δώσει άλλα 6 παιχνίδια! Είναι αντιληπτό ότι το πρόγραμμα είναι εξουθενωτικό και για μια ομάδα που δεν έχει τόσους πολλούς παίκτες για να είναι πιο εύκολη για τον προπονητή η ανακύκλωση παικτών στην 11άδα και η ανανέωση του αγωνιστικού προσώπου. Και ένας λόγος που ο ΠΑΣ δεν ήταν προχτές με τον Πανθρακικό σε τόσο καλή μέρα ήταν και η κούραση. 

Σε ένα ματς που πραγματικά άφησε σε όλους μια πίκρα, γιατί με πολύ κόπο και μεγάλη προσπάθεια πήραν 2 βαθμούς σε Αγρίνιο, Τρίπολη και «πέταξαν» μέσα στο γήπεδό τους 2 βαθμούς με τον Πανθρακικό, αφού παρότι οι κυανόλευκοι προηγήθηκαν δύο φορές με τα γκολ του Μανιά, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν 2-2 με τους Χασομέρη, Κάσες. 

Χτες όσοι αγωνίστηκαν με τον Πανθρακικό έκαναν αποθεραπεία, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες προπονήθηκαν κανονικά. Η αποστολή θα αναχωρήσει το πρωί για Θεσσαλονίκη και από εκεί θα πετάξει με αεροπλάνο για τα Χανιά.

Ποιος είναι ο Α. Ο. Χανίων


Η ομάδα των Χανίων αγωνίζεται στο νότιο όμιλος της Β’ Εθνικής και είναι στην 3η θέση με 24 βαθμούς, έναντι 34 βαθμών που έχει η πρωτοπόρος ΑΕΚ και 28 που έχει η δεύτερη Παναχαϊκή. Άλλαξε μέχρι τώρα 3 προπονητές και συγκεκριμένα τους Αναστάσιο Παπαδόπουλο, Κυριάκο Γρηγοράκη, Σταύρο Παπανδρέου και τώρα υπηρεσιακός είναι ο Μάρκος Στεφανίδης. Εκεί αγωνίζονται δύο παλιοί παίκτες του ΠΑΣ ο γκολκίπερ Γιώργος Σικαλιάς και ο Κώστας Γανωτής που δεν έκανε καμία συμμετοχή στα Γιάννινα. Άλλοι πιο γνωστοί ποδοσφαιριστές είναι ο Κώστας Μανωλάς (γιός του παλιού άσσου της ΑΕΚ Στέλιου Μανωλά), Τάσος Παγώνης, Πέτρος Κοντέων (πέρασε ένα διάστημα από τον ΠΑΣ αλλά δεν είχε ολοκληρωθεί η μεταγραφή του), Νυκτάρης Νικομανώλης και άλλοι.