Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Τι σκέφτονται στον ΠΑΣ για τις μεταγραφές που έρχονται

Περισσότερο καίει τον ΠΑΣ η παραμονή του Μάρκου Βελλίδη παρά κάποια άλλη μεταγραφή τον Ιανουάριο. Στο στιγμιότυπο ο Μάρκος Βελλίδης στο Καρπενήσι με τον Βαγγέλη Γυφτόπουλο

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ηρεμία επικρατεί στον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς όλοι είναι σε Χριστουγεννιάτικες διακοπές. Η επιστροφή στο γήπεδο είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου, όπου θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το ματς με τον Παναθηναϊκό που θα γίνει στις 4 Ιανουαρίου στα Γιάννινα. 
Οι 5 μέρες άδεια που δόθηκε στους παίκτες είναι αρκετή να ξεκουραστούν, να κάνουν Χριστούγεννα στα σπίτια τους και να πάρουν δυνάμεις για τη συνέχεια. Για την Πρωτοχρονιά ενδεχομένως να δοθεί ρεπό μόνο εκείνη τη μέρα, γιατί δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για νέα άδεια, αφού η προετοιμασία για το κρίσιμο ματς με τον Παναθηναϊκό θα μπει στην τελική ευθεία. 


Επειδή μπαίνει σε λίγο ο Ιανουάριος που είναι ο μήνας των μεταγραφών, επόμενο είναι να απασχολήσει το ζήτημα αυτό και τους ανθρώπους του ΠΑΣ. Επί του παρόντος δεν φαίνεται κάτι στους ορίζοντες, αλλά και ούτε υπάρχει κάποιο σημείο που να δείχνει ότι στον ΠΑΣ καίγονται ιδιαίτερα προκειμένου να φέρουν παίκτες στην ομάδα. Ούτε ο Πετράκης είναι από τους προπονητές που αναζητούν τις εύκολες λύσεις των μεταγραφών, αλλά περισσότερο τον ενδιαφέρει να αξιοποιήσει τους ήδη υπάρχοντες παίκτες και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανακυκλώνει την ενδεκάδα με νέους παίκτες για να δώσει σε όλους ευκαιρίες. 

Έγκυρη πηγή του ΠΑΣ ανέφερε χτες ότι ο ΠΑΣ θα μπει στη διαδικασία των μεταγραφών μόνο αν βρει κάποια αξιόλογη περίπτωση που μπορεί να κολλήσει με τη χημεία της ομάδας και χωρίς να ανατραπούν οι υπάρχουσες οικονομικές ισορροπίες. Η μόνη κίνηση που θα γίνει μέσα στα Χριστούγεννα είναι προς την κατεύθυνση να ανανεώσει το συμβόλαιό του ο τερματοφύλακας Μάρκος Βελλίδης , το οποίο λήγει στις 30 Ιουνίου και βάσει των κανονισμών έχει δικαίωμα ο ποδοσφαιριστής 6 μήνες  νωρίτερα να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του. Επειδή τόσο η ομάδα όσο και ο Βελλίδης θέλουν να συνεχίσουν τη συνεργασία, η υπόθεση αυτή θα απασχολήσει τα του ΠΑΣ κατά την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, για ανανέωση από τώρα του συμβολαίου και όχι κάποια άλλη περίπτωση. 

Πέρσι ο ΠΑΣ από τις μεταγραφές που έκανε τον Ιανουάριο μόνο η περίπτωση του Νόε Ακόστα του βγήκε χρήσιμη καθώς μπήκε αμέσως στο πνεύμα της ομάδας και την βοήθησε σε πολλά παιχνίδια. Οι υπόλοιποι παίκτες Λεάντρο, Κυβελλίδης, Σονγκό, Κίτσου δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, γι’ αυτό και το καλοκαίρι χώρισαν και οι δρόμοι τους. Ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης τα δύο τελευταία χρόνια, λόγω και της οικονομικής στενότητας που υπάρχει, είναι της άποψης ότι περισσότερο βάρος θα πρέπει να δοθεί σε αναζήτηση νέων και ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, κατά προτίμηση από την Ήπειρο και πάνω σ’ αυτούς να χτιστεί το μέλλον της ομάδας. 

Όπως λένε στενοί συνεργάτες του, έχει ξοδέψει άσκοπα πολλά χρήματα σε παίκτες με καλά βιογραφικά αλλά όχι μεγάλη προσφορά στην ομάδα, και επειδή του βγήκαν ταλαντούχοι παίκτες από τις υποδομές (Χαρίσης, Οικονόμου, Γιάκος και άλλοι), ο ηγέτης του ΠΑΣ έχει αναθεωρήσει πολλά πράγματα για τα μεταγραφικά, πιστεύοντας ότι είναι προτιμότερο να επενδύσει σε νέα παιδιά παρά σε φτασμένους και ακριβούς παίκτες. Ειδικά στην περίοδο του Ιανουαρίου που είναι περιορισμένες οι επιλογές, καθώς ο ΠΑΣ δεν έχει οικονομικές δυνατότητες να πάρει παίκτες από ομάδες αλλά μόνο σε ελεύθερους, ούτε έχει μεγάλο αριθμό επιλογών λόγω της μη αδειοδότησής του. Έτσι εύστοχα πηγή του ΠΑΣ παρατήρησε χτες: «Για όποια σενάρια ακουστούν για τον ΠΑΣ πάντα να κρατάτε μικρό καλάθι. Η ομάδα θα κινηθεί μόνο αν βρει κάποια αξιόλογη περίπτωση, καθώς έχει πολύ καλούς παίκτες στο ρόστερ της και σε όλους υπάρχει εμπιστοσύνη και εκτίμηση, ότι μπορούν να πετύχουν αυτά που χρειάζεται η ομάδα».