Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Γ. Πετράκης: Μας έλειψε η σοβαρότητα στο παιχνίδι

Ο Γιάννης Πετράκης βρέθηκε στα παλιά λημέρια (ΦΩΤΟ prismasports.gr)


Σε γνώριμα λημέρια επέστρεψε ο Ηρακλειώτης τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα Γιάννης Πετράκης, ο οποίος έχει καθίσει στον πάγκο τόσο του ΟΦΗ, όσο και του Εργοτέλη. Στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα Εργοτέλης-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0, ανέφερε ότι  «έχω παράπονο όχι από το αποτέλεσμα, αλλά επειδή οι παίκτες δεν αντιμετώπισαν με την πρέπουσα σοβαρότητα το παιχνίδι.

Ακόμα και το όμορφο γκολ του Γιουσούφ προήλθε από αδράνεια της άμυνας μας, όπου τα μαρκαρίσματα δεν ήταν σωστά. Δεν έχω συνολικά παράπονο από τα παιδιά για την μέχρι τώρα πορεία. Αλλά από αυτό το παιχνίδι. Δεν έχουμε εξασφαλίσει ακόμα την παραμονή μας. Έχει πολύ δρόμο το πρωτάθλημα. Δύο νίκες ή δύο ήττες μπορεί να φέρουν τα πάνω κάτω». 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Ξέραμε ότι αντιμετωπίζαμε μια ομάδα που έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο. Προσπαθήσαμε να μπούμε στο πνεύμα του αγώνα αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν ξεκινήσαμε καλά στο παιχνίδι. Ο Εργοτέλης μπήκε με αποφασιστικότητα. Πέτυχε το γκολ και απέφευγε το δικό μας ποδόσφαιρο. Στο δεύτερο ημίχρονο καταλάβαμε ότι για να κερδίσουμε ήθελε μεγάλη προσπάθεια. Η εικόνα μας βελτιώθηκε αλλά αυτό δεν έφτανε. Χρειάζεται υπομονή και διάρκεια για να αλλάξεις επίπεδο. Αυτό έχει να κάνει με το μυαλό. Πρέπει να κάνουμε μεγαλύτερη προσπάθεια και να μη χαλάμε αυτό που κερδίζουμε. Ο Εργοτέλης ήθελε το παιχνίδι περισσότερο από μας. Εύχομαι να παραμείνει στην κατηγορία και αυτός και εμείς».

Για το αν ο ΠΑΣ Γιάννινα μπορεί να αλλάξει επίπεδο:
«Όλα είναι θέμα δουλειάς. Όταν προσπαθείς καθημερινά να γίνεσαι καλύτερος το καταφέρνεις. Χρειάζεται υπομονή και χρόνο όταν δεν υπάρχει το παρελθόν για να σε οδηγεί. Είχαμε πρόβλημα στο παιχνίδι με το Λεβαδειακό, όμως στη συνέχεια βρήκαμε το ρυθμό μας. Το πρόβλημα μας δεν είναι ότι χάσαμε αλλά το ότι δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί».

Για τη «μάχη» της παραμονής:

«Μένουν ακόμα 19 παιχνίδια. Δεν είναι ώριμο να γίνονται τοποθετήσεις. Ο απολογισμός γίνεται στο τέλος. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα μπροστά. Δε μπορώ να πω τίποτα για καμία ομάδα. Η παραμονή χρειάζεται πολύ δουλειά και καθαρό μυαλό».