Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Γυαλίζουν τα μάτια όλων για νίκη την Κυριακή

Με όπλο την έδρα του θα δώσει τη μάχη για τη νίκη ο ΠΑΣ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με απόλυτη προσήλωση στα αγωνιστικά τους καθήκοντα οι παίκτες του ΠΑΣ συνεχίζουν σε καθημερινή βάση την προετοιμασία για το ματς της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Πέρα από το ότι θέλει να κάνει καλό ποδαρικό στο νέο χρόνο, θέλει και τους 3 βαθμούς που θα τον φέρουν ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα, για να κάνουν πιο άνετη στη συνέχεια την προσπάθεια για την παραμονή στη σούπερ λίγκα. 


Ίσως αυτό (στόχος η παραμονή στην κατηγορία) σε ορισμένους να φαίνεται περίεργο, γιατί ο ΠΑΣ τον τελευταίο καιρό κινείται μεταξύ της 7ης και 10ης θέσης με όχι μεγάλη διαφορά από την 5η θέση, οπότε μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλύτερο και να βάλει πιο ψηλά τον πήχη. Όμως στον ΠΑΣ σύμφωνα με όσα κατά καιρούς είπαν ο Πετράκης και οι παίκτες, δεν θέλουν να είναι τόσο υπεραισιόδοξοι, βάζοντας στόχο να κάνουν σταθερά βήματα για να διασφαλίσουν πρώτα την κατηγορία και μετά ότι έρθει να είναι ευπρόσδεκτο. 

Ειδικά μετά από καλά αποτελέσματα και σημαντικές επιτυχίες ο Κρητικός τεχνικός ήταν ο πρώτος που πατούσε φρένο, διατηρούσε τους χαμηλούς τόνους για να διατηρήσει προσγειωμένους τους παίκτες λέγοντας πολλές φορές: «Δεν γίναμε ξαφνικά Μπαρτσελόνα. Χρειαζόμαστε δουλειά σε καθημερινή βάση και μεγάλη προσπάθεια. Ξεκινάμε από τα χαμηλά να πάμε προς τα πάνω. Πρώτα θα εξασφαλίσουμε την παραμονή που είναι η βάση μας και ο αντικειμενικός στόχος και προς το τέλος θα δούμε τι μπορούμε ακόμα να πετύχουμε. Δεν χάνουμε το θάρρος και την αισιοδοξία, αλλά ούτε τον ρεαλισμό και την σοβαρότητα που είναι χρήσιμα στοιχεία στο ποδόσφαιρο». 

Έτσι με χαμηλούς τόνους οι κυανόλευκοι ετοιμάζονται και για το ματς της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό. Τον οποίο εκτιμούν σαν μια μεγάλη ομάδα, έχουν επίγνωση των δυσκολιών που θα έχει το Κυριακάτικο ματς, αλλά υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία ότι ο καλός ΠΑΣ μπορεί να φτάσει στη νίκη και να πάρει τους 3 βαθμούς. Κάτι που έδειξε και σε προηγούμενα δύσκολα παιχνίδια. Οι κυανόλευκοι δείχνουν να μη φοβούνται τους πράσινους, εκτιμώντας ότι είναι ομάδα την οποία μπορούν να αντιμετωπίσουν στα ίσα. Επιπλέον θα υπάρχει και η δύναμη του κόσμου, που σε τέτοια δύσκολα παιχνίδια συσπειρώνεται περισσότερο, δίνοντας πολλές βοήθειες ψυχολογικά στους παίκτες. 

Ο Γιάννης Πετράκης δεν έχει να επιλύσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, ενόψει του αγώνα αυτού. Η απουσία του Μπέριου που πριν τραυματιστεί ήταν βασικός στο κέντρο της άμυνας, υπήρχε και σε προηγούμενα ματς του τελευταίου καιρού. Συνεπώς δεν είναι κάτι που προέκυψε τώρα. Για τη θέση του Λίλα που πραγματικά ήταν βασικός και από τα επίλεκτα στελέχη της ομάδας, υπάρχει ένα θέμα, αλλά ο Πετράκης δεν θα διστάσει να ρίξει στα πιο βαθιά τον 19χρονο Χάρη Χαρίση, ή κάποιο άλλο παίκτη για να δέσει μαζί με τον Τσουκαλά τη γραμμή των αμυντικών χαφ. 

Ο Χαρίσης έχει το προβάδισμα για τη θέση του Αλβανού μέσου και αν συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις, τότε και τον προπονητή που του εμπιστεύεται θα βγάλει ασπροπρόσωπο, αλλά και ο ίδιος σε μια ηλικία 19 ετών έχει να κερδίσει πολλά και να αποτελέσει μεταγραφικό στόχο μεγαλύτερων ομάδων. Όσον αφορά την τακτική, ο Γιάννης Πετράκης δεν αλλάζει την πετυχημένη συνταγή, να δώσει χώρο στον αντίπαλο και να τον «τρυπήσει» με τις «σαίτες» των γρήγορων αντεπιθέσεων.

Ολοκληρώθηκαν χτες οι δοκιμές

Χτες στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ παρά το πολικό κρύο που υπήρχε στα Γιάννινα, ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές παικτών ηλικίας 12-15 ετών και αναμένεται τις επόμενες μέρες κάποιοι απ’ αυτούς να αξιολογηθούν και να κληθούν για νέες δοκιμές και προπονήσεις με τις ομάδες νέων της ΠΑΕ. Η αξιολόγηση γίνεται από τους προπονητές των ομάδων νέων Γιάννη Τάτση (Κ-20), Χρήστο Αγγέλη (Κ-17), Γιώργο Οικονόμου (Κ-15), από τον συντονιστή των τμημάτων υποδομής Γιώργο Γεωργουλόπουλο, υπό την εποπτεία του Γιάννη Πετράκη. 

Παρόμοιες δοκιμές έγιναν και τον περασμένο Μάϊο όπου βρέθηκαν ικανοί παίκτες που διαπρέπουν στις ομάδες νέων. Μάλιστα τώρα υπήρξε ενδιαφέρον και από παιδιά άλλων περιοχών από την ευρύτερη περιφέρεια της Ηπείρου. Αυτές είναι καλές προσπάθειες, αρκεί να υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την πλευρά της ΠΑΕ, κυρίως στο γηπεδικό πρόβλημα, ώστε να δουλεύουν πιο άνετα οι ομάδες νέων και να μη τρέχουν σε άλλα γήπεδα για προπονήσεις.

Μπέρδεμα με τον Πάτση


Στο διοικητικό κομμάτι μύλος γίνεται με το θέμα εμπλοκής του Ανδρέα Πάτση με τα διοικητικά της ΠΑΕ. Ο γνωστός δικηγόρος και χτες σε ραδιόφωνα και σάιτ φέρεται να δήλωσε ότι έχει επαφές με τον Γιώργο Χριστοβασίλη για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και μάλιστα χτες υπέβαλε γραπτή πρόταση στο νυν πρόεδρο της ομάδας περιμένοντας την οριστική απάντηση μέχρι στις 5 Ιανουαρίου.

Μάλιστα ο κ. Πάτσης υποστήριξε ότι και χτες είχε συζήτηση με τον κ. Χριστοβασίλη με τον οποίο υπήρξε και συνάντηση τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων. Για το θέμα αυτό, μια εντελώς διαφορετική διάσταση δίνει ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα Αλέκος Καρύτσας που δήλωσε ότι ούτε συνάντηση Πάτση με Χριστοβασίλη έγινε, ούτε καμία πρόταση κατατέθηκε.

Μάλιστα χτες ο κ. Καρύτσας μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό δεσμεύτηκε ότι αν ο κ. Πάτσης καταθέσει σχετική πρόταση, αυτή θα δημοσιοποιηθεί. Είναι αντιληπτό ότι κάπου έχει μπερδευτεί και η κοινή γνώμη των Ιωαννίνων μ’ αυτά που συμβαίνουν.