Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Πρώτη νίκη του Εργοτέλη απέναντι στον κακό ΠΑΣ

Οι παίκτες του Εργοτέλης πανηγυρίζουν το γκολ του Γιουσούφ (ΦΩΤΟ athleticradio.gr)


Σε άσχημη μέρα βρέθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα και έτσι ηττήθηκε δίκαια με σκορ 1-0 από τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο στάδιο του Ηρακλείου. Το γκολ της νίκης σημείωσε στο 9’ ο Γιουσούφ με ένα καταπληκτικό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, που αφού πέρασε τον Αυγενικού έστειλε τη μπάλα στο «Γ» της εστίας του Βελλίδη.
Το γκολ αυτό σημάδεψε και το αποτέλεσμα του αγώνα με έναν Εργοτέλη να πετυχαίνει την πρώτη νίκη μέσα στο Ηράκλειο και να διακατέχεται από πάθος για τη νίκη και με έναν ΠΑΣ να είναι κακός, έξω από τα νερά του, δείχνοντας ότι δεν μπήκε καν στο πνεύμα αυτού του αγώνα, αλλά είχε μείνει στο θρίαμβο με 3-0 επί του ΠΑΟΚ.

Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ότι ο ΠΑΣ δεν ήταν σε καλή κατάσταση, επηρεασμένος ίσως και από την κούραση, αλλά περισσότερο γιατί οι παίκτες που θα έπρεπε να κάνουν το παιχνίδι δεν ήταν στις καλές τους. Είχε φτάσει το 26ο λεπτό για να κάνει ο ΠΑΣ την πρώτη φάση και το πρώτο σουτ από τον Τσάβεζ. Κι όπως λέει και η παροιμία η καλή μέρα φαίνεται από την αρχή. Στο α’ μέρος υπήρχε κυριαρχία του Εργοτέλη που παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο λόγω του ότι ήταν στην τελευταία θέση με τη  Νίκη Βόλου έκανε μεγάλες προσπάθειες για να πάρει βαθμούς ή βαθμό. Στο πρώτο 45λεπτο η εικόνα του ΠΑΣ ήταν απογοητευτική.

Στην επανάληψη βελτιώθηκε η κατάσταση, κάπως η μηχανή του άρχισε να παίρνει μπροστά, έκανε κάποιες ευκαιρίες, δεν ήταν τόσο κακός όσο με το ξεκίνημα του αγώνα, αλλά παρόλα αυτά δεν μπόρεσε τουλάχιστον να ισοφαρίσει. Η μεγάλη ευκαιρία ήταν με τον Κοροβέση που ήταν ακάλυπτος περίπου στο ύψος του πέναλτι, όταν έγινε κάτοχος της μπάλας, αλλά δεν σιγούρεψε την τελική προσπάθεια στο σουτ που έκανε. Με την εμφάνιση που έκανε στο Παγκρήτιο ο ΠΑΣ δεν δικαιούταν κάτι περισσότερο από την ήττα.

Δίκαια έχασε, καθώς πολλοί παίκτες ήταν σε κακή μέρα και γενικά σαν ομάδα δεν λειτούργησε σωστά, ούτε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, ούτε στο ανασταλτικό κομμάτι, αφού ο Εργοτέλης και περισσότερο κατοχή μπάλας αλλά και διπλάσιες τελικές είχε από τον ΠΑΣ. Ο Γιάννης Πετράκης έκανε μια μικρή αναδιάρθρωση του σχήματος, αφού δεν ήταν στην αποστολή λόγω τραυματισμού και ο Χαρίσης, αφήνοντας εκτός ενδεκάδας τους Ναδάλες, Τζημόπουλο, προτιμώντας Ντάσιο, Σκόνδρα, ξεκινώντας με δεκάρι τον Αυγενικού αντί του Χαρίση.

Δε νομίζουμε όμως ότι έφταιξε αυτό. Χρειάζεται σταδιακά να παίρνουν παιχνίδια όλοι οι παίκτες για να τους έχει ανά πάσα στιγμή σε καλή κατάσταση για τα κενά που πάντα προκύπτουν λόγω τιμωριών, τραυματισμών, ντεφορμαρίσματος κλπ. Με τον ίδιο κορμό και το ίδιο σύστημα που αντιμετώπισε τον Εργοτέλη, αντιμετώπισε και τον ΠΑΟΚ που τον συνέτριψε με 3-0! Δεν άλλαξαν σημαντικά πράγματα. Απλά η ομάδα βρέθηκε σε κακή μέρα. Ίσως να μη έγινε καλή διαχείριση των τελευταίων επιτυχιών και να πήραν τα μυαλά αέρα, ίσως να υπήρξε κούραση, ίσως να μη έδωσαν την ανάλογη σημασία υπό την έννοια να μη εκτίμησαν όσο θα έπρεπε τον Εργοτέλη που ήταν τελευταίος στη βαθμολογία, χωρίς νίκη στο Ηράκλειο και έχοντας τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος.

Η ουσία είναι ότι ο ΠΑΣ δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και έχασε δίκαια. Ο Εργοτέλης ήταν σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με άλλα παιχνίδια και αν δούμε αναλυτικά την εξέλιξη του αγώνα, ίσως να τον αδικεί το σκορ, γιατί με τις ευκαιρίες που είχε μπορούσε να βάλει 2 και 3 ακόμα γκολ. Η νίκη είναι ένα μεγάλο στήριγμα γι’ αυτόν για να παραμείνει στην κατηγορία. Μάλιστα ήταν η πρώτη εντός έδρας. Την άλλη νίκη που έχει, την είχε πετύχει μέσα στη Νίκη Βόλου.

Όσο για τον ΠΑΣ, θα πρέπει να συνέλθει και να μη παρουσιάζει αυτά τα σκαμπανεβάσματα, του ύψους και του βάθους. Τίποτα ακόμα δεν πέτυχε και τον ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια. Με εμφανίσεις σαν αυτή του Ηρακλείου, με δύο τρεις ήττες στη σειρά, μπορεί να μπει πάλι σε περιπέτειες και εννοούμε την προσπάθεια για την παραμονή στην κατηγορία. Τώρα στη διακοπή του πρωταθλήματος θα πρέπει να πάρουν όλοι τις ανάσες που πρέπει, να γίνει καλή δουλειά, ώστε στο ματς με τον Παναθηναϊκό στις 4 Ιανουαρίου να είναι σε καλή κατάσταση και η άσχημη εικόνα που είδαμε σήμερα στο Παγκρήτιο να είναι μια παρένθεση που έκλεισε.

ΤΟ ΓΚΟΛ

9’: Ο Γιουσούφ απέφυγε τον Αυγενικού και με ένα δυνατό σουτ αιφνιδίασε το Βελλίδη στο «μικρό παραθυράκι» κάνοντας το 1-0.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

4’: Σουτ του Καζναφέρη από καλή θέση έφυγε άουτ.

7’: Δυνατό σουτ του Μπογκντάνοφ πάνω από τα δοκάρια του Βελλίδη.

18’: Φάουλ του Μπογκντάνοφ χωρίς κανένα αποτέλεσμα, η μπάλα έφυγε άουτ.

22’: Πλασέ του Τζανακάκη από καλή θέση μπλόκαρε ο γκολκίπερ του ΠΑΣ.

25’: Ο Ίλιτς εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Ίλιτς μέσα από την περιοχή έκανε το γυριστό σουτ που έφυγε μόλις άουτ.

27’: Ψηλοκρεμαστό σουτ του Τσάβεζ πάνω από την εστία του Εργοτέλη.

38’: Καλό σουτ του Καζναφέρη από μακριά απέκρουσε με υπερένταση σε κόρνερ ο Βελλίδης.

42’: Ο Τσουκαλάς έβγαλε στον κενό χώρο τον Ίλιτς αλλά βγήκε έγκαιρα και απέκρουσε ο Καβουσάκης.
49’: Σουτ του Τσάβεζ αουτ.

65’ : Σουτ του Ρέντζα με καλές προϋποθέσεις δεν ανησύχησε τον Βελλίδη αφού έφυγε άουτ.

69’: Απειλητικός και πάλι ο Εργοτέλης, όταν ο Λυκογιάννης έδωσε καλή πάσα στον Γιουσούφ που δεν είχε αντίπαλο δίπλα του, αλλά σούταρε άουτ.

71’: Καλή στιγμή για τον ΠΑΣ όταν ο Ίλιτς έστρωσε τη μπάλα στον Σαοαλίδη που σούταρε άτσαλα άουτ.

73’: Σέντρα του Ντάσιου από δεξιά, από κοντά κεφαλιά του Σαπαλίδη πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

75’: Κοντινό σουτ του Άλαν, αλλά χωρίς δύναμη, μπλόκαρε ο Βελλίδης.

76': Ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Κοροβέσης παίρνει την μπάλα στο ύψος της περιοχής, αλλά κάνει κάκιστο σουτ.

81': Ο Λυκογιάννης από πλάγια εκτός περιοχής σουτάρει και ο Βελλίδης πέφτει στη γωνιά του και μπλοκάρει.

90'+2: Ο Γιοβάνοβιτς παίρνει κεφαλιά προς τα πίσω, ο Ίλιτς κάνει το σουτ και ο Καβουσάκης πραγματοποιεί σημαντική επέμβαση.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Αναστάσιος Σιδηρόπουλος και βοηθοί του οι Πολυχρόνης Κωσταράς και Χρυσούλα Κουρομπύλια.
Κίτρινες: 59' Μπογκντάνοφ, 88' Κοζορώνης - 51' Σκόνδρας, 86' Λίλα. Η διαιτησία ήταν καλή.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Καβουσάκης, Τζανακάκης, Γκέντσογλου, Φιντέλεφ, Λυκογιάννης, Ρέντζας, Κοζορώνης, Γιουσούφ, Παμλίδης (70' Άλαν), Καζναφέρης, Μπογκντάνοφ (58' Μπουρσέλης)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος, Σκόνδρας, Μιχάλ, Στρούνα (74' Ναδάλες), Λίλα, Αυγενικού (46' Κοροβέσης), Τσάβες, Τσουκαλάς, Ακόστα (58' Σαπαλίδης), Ίλιτς.

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

(16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Νίκη Βόλου – Παναιτωλικός αναβολή
Σάββατο 20 Δεκεμβρίου
15:00 Πανθρακικός – Βέροια 1-1
17:15 Πλατανιάς – ΟΦΗ 1-0
19:30 Καλλονή – Ολυμπιακός 0-5
Κυριακή 21 Δεκεμβρίου
15:00 Πανιώνιος – Ατρόμητος 2-2
17:15 Αστέρας Τρ. – Ξάνθη 2-1
17:15 Εργοτέλης – ΠΑΣ 1-0
19:30 Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 1-2
Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου
19:30 Παναθηναϊκός – Κέρκυρα NS1


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 15 αγώνες)

ΠΑΟΚ 34
----------------------------------------------------
Ολυμπιακός 33
Αστέρας Τρίπολης 28
Παναθηναϊκός 26
Βέροια 25
Skoda Ξάνθη 24
ΠΑΣ Γιάννινα 23
Ατρόμητος 23
Καλλονή 21
Παναιτωλικός 21
Κέρκυρα 18
Πλατανιάς 18
Λεβαδειακός 14
Πανιώνιος 15
---------------------------------------
ΟΦΗ 14
Πανθρακικός 12
Εργοτέλης 10
Νίκη Βόλου 7

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 3 Ιανουαρίου

15:00 ΟΦΗ – Νίκη Βόλου
17:15 Κέρκυρα – Αστέρας Τρίπολης
19:30 ΠΑΟΚ – Πανιώνιος
Κυριακή 4 Ιανουαρίου
15:00 Ολυμπιακός – Πλατανιάς
17:15 Ατρόμητος – Καλλονή
17:15 Βέροια – Παναιτωλικός
17:15 Λεβαδειακός – Εργοτέλης
19:30 ΠΑΣ – Παναθηναϊκός
Δευτέρα 5 Ιανουαρίου
19:30 Skoda Ξάνθη – Πανθρακικός