Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

160 ψήφισαν για Πρόεδρο Δημοκρατίας τον Στ. Δήμα

Στην πρώτη ψηφοφορία που έγινε σήμερα στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας υπέρ του Σταύρου Δήμα ψήφισαν 160 Βουλευτές

Στην πρώτη ψηφοφορία που έγινε σήμερα στη Βουλή υπέρ της εκλογής του Σταύρου Δήμα για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, τάχθηκαν, κατά την αποψινή πρώτη προεδρική εκλογή, 160 εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου.

«Παρών» ψήφισαν 135 βουλευτές, ενώ πέντε ήταν οι απόντες (Γιοβανόπουλος Κωνσταντίνος, Κασσαπίδης Γεώργιος, Μπούκουρας Ευστάθιος, Αλεξόπουλος Χρυσοβαλάντης και Χατζησοφιά Άννα)
Μοναδική έκπληξη της αποψινής ψηφοφορίας αποτέλεσε το "παρων" του ανεξάρτητου βουλευτή Π. Μελά, ο οποίος είχε εκφραστεί υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα.
Θα ακολουθήσει η δεύτερη ψηφοφορία που θα γίνει στις 23 Δεκεμβρίου όπου χρειάζονται πάλι 200 ψήφοι για την εκλογή Δήμα και αν αποβεί άκαρπη θα γίνει η τρίτη και τελευταία ψηφοφορία στις 29 Δεκεμβρίου που θα χρειαστούν 180 ψήφοι. Αν και πάλι δεν εκλεγεί Πρόεδρος, τότε σύμφωνα με το Σύνταγμα η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές σε διάστημα ενός μηνός.