Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Αλέξης Μιχαήλ: Θα έχουμε και ανάλογη συνέχεια

Εύστοχες επισημάνσεις κάνει στο gazzetta.gr ο υπαρχηγός του ΠΑΣ Αλέξης Μιχαήλ



Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα να συντρίψει με 4-0 τη Νίκη Βόλου με τον Αλέξη Μιχαήλ να ανοίγει τον δρόμο για την άνετη επικράτηση.
Ο αρχηγός του «Άγιαξ» μιλώντας στο gazzetta.gr στάθηκε στο γρήγορο γκολ που έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΣ να κυριαρχήσει, αλλά και στο πόσο βοήθησε η διακοπή ώστε η ομάδα να βελτιώσει τις αδυναμίες της και να παρουσιάσει αυτό το καλό πρόσωπο στο αμυντικό κομμάτι. Ο 28χρονος άσος αναφέρθηκε και στην ομοιογένεια της ομάδας, τονίζοντας ότι ο ΠΑΣ δεν έχει ταβάνι, ενώ δεν απρέλειψε να αναφερθεί και στους φιλάθλους της ομάδας. 

Ο ΠΑΣ σημείωσε άλλη μία νίκη και ανεβαίνει στην βαθμολογία.

«Ήταν μία δίκαιη νίκη, μπήκαμε από την αρχή δυνατά και στόχος μας ήταν ένα γρήγορο γκολ ώστε να μας λύσει τα πόδια. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλύτεροι, μας άνηκε ολοκληρωτικά και φτάσαμε στη νίκη. Νομίζω ήταν ιδιαίτερα σημαντικό το τρίποντο αυτό για να δώσουμε συνέχεια στο θετικό μας σερί».  

 Η ομάδα δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου δείχνοντας ξανά ένα καλό αμυντικό πρόσωπο.

«Πράγματι στα τελευταία παιχνίδια η ομάδα έχει πολύ καλό αμυντικό πρόσωπο. Δεν έχουμε δεχθεί γκολ στις τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις. Έχουμε βελτιωθεί αισθητά σε αυτό το κομμάτι το δουλέψαμε αρκετά και νομίζω ότι τα αποτελέσματα είναι απόλυτα ικανοποιητικά κι ελπίζω να έχουμε ανάλογη συνέχεια».

Η ομάδα τρέχει ένα αήττητο σερί τεσσάρων αγωνιστικών μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Θεωρείς ότι η διακοπή έκανε καλό στην ομάδα;

«Νομίζω πως ναι και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τα αποτελέσματα. Χρειαζόμασταν σε εκείνο το σημείο την διακοπή γιατί προερχόμασταν από αρνητικά αποτελέσματα. Ηρεμήσαμε, δουλέψαμε πάνω στις αδυναμίες μας, τις βελτιώσαμε και αυτό φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο, οπότε η διακοπή λειτούργησε ευεργετικά για την ομάδα».  και θεωρώ  

Τώρα όμως έρχεται νέα διακοπή, μήπως τώρα λειτουργήσει αρνητικά αφού η ομάδα έδειχνε σε καλή κατάσταση;

«Δε νομίζω αντίθετα πιστεύω αυτή η διακοπή θα μας βοηθήσει να δουλέψουμε πάνω σε κομμάτια που υστερεί η ομάδα γιατί πιστεύω ότι ο ΠΑΣ έχει ακόμα να βελτιώσει πολλά πράγματα»

Οι στόχοι του ΠΑΣ ποιοι είναι;

«Για να πετύχεις κάποιον στόχο θα πρέπει στην αρχή να συγκεντρώσεις βαθμούς ώστε στη συνέχεια να αγωνίζεσαι με λιγότερο άγχος. Τώρα είναι ακόμα νωρίς και πρωταρχικό μέλημα στον ΠΑΣ θα είναι η συγκέντρωση βαθμών το οποίο θα συνδυάζεται με ωραίο ποδόσφαιρο».

Στον ΠΑΣ δεν μιλάνε για στόχους, είναι προσγειωμένοι και κρατάνε χαμηλούς τόνους. Κάπως έτσι δεν ήταν και η χρονιά που η ομάδα κατάφερε στο τέλος να μπει στα πλέι οφ;

«Ο ΠΑΣ έχει αποδείξει ότι είναι μία ομάδα που δεν έχει ταβάνι και κάθε χρόνο εκπλήσσει ευχάριστα. Εύχομαι να υπάρξει ανάλογη συνέχεια, άλλωστε το μέλλον ανήκει σε αυτή την ομάδα».  

Το γεγονός ότι ο Γιάννης Πετράκης γνωρίζει την ομάδα καλά και είχε την δυνατότητα να δουλέψει μαζί της είναι ένα συν;

«Σίγουρα είναι σημαντικό να γνωρίζεις πλέον την ομάδα, την νοοτροπία της. Ο κύριος Πετράκης είχε τον χρόνο να δουλέψει με την ομάδα, γνωρίζει πλέον τους παίκτες και μπορεί να περάσει την φιλοσοφία του, άλλωστε και η ομάδα δεν έχει αλλάξει πολύ σε σχέση με την περσινή σεζόν». 

Αυτή η ομοιογένεια είναι το όπλο του ΠΑΣ;

«Είναι ένα συν αλλά δεν είναι αρκετό, αυτό πρέπει να το δείχνουμε και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν αρκούν μόνο οι καλοί παίκτες χρειάζεται αυτό να βγαίνει και μέσα στο γήπεδο».

Έχεις ανδρωθεί σε αυτή την ομάδα και γνωρίζεις καλά τι εστί ΠΑΣ. Θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο;

«Ο κόσμος του ΠΑΣ πέρασε πολλά τα τελευταία χρόνια και ακόμα δεν έχει γεμίσει το γήπεδο. Αν έρθουν τα καλά αποτελέσματα και υπάρξει συσπείρωση τότε θα δώσουν βροντερό παρών. Ο κόσμος είναι λίγο παγωμένος και εμείς καλούμαστε να τον φέρουμε ξανά κοντά μας και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε». 

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr