Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Το πρόβλημα με τις βροχές και πως θα λυθεί

Το πρόβλημα με τις βροχές και τα γήπεδα, θα τα αντιμετωπίσουν και φέτος οι παίκτες του ΠΑΣ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν χτες, ειδικά τις πρωινές ώρες στα Γιάννινα, δημιούργησαν πρόβλημα και στον ΠΑΣ Γιάννινα, αφού λόγω των λασπόνερων ήταν αδύνατο να γίνει προπόνηση σε ανοιχτό χώρο και σε κάποιο από τα βοηθητικά γήπεδα του ΠΕΑΚΙ.
Παρότι ο Γιάννης Πετράκης ήθελε χτες να κάνει δίτερμα και ασφαλώς να ασχοληθεί με την τακτική του αγώνα με τον Παναιτωλικό, τελικά αυτό δεν έγινε εφικτό λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων (σε κάποιες περιοχές της πόλης πλημμύρισαν και οι δρόμοι) με συνέπεια ο Κρητικός τεχνικός να αλλάξει το πρόγραμμα και να γίνουν ασκήσεις ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο.


Καθώς μπαίνουμε στο χειμώνα και με αυξημένο το δείκτη βροχοπτώσεων που υπάρχει στα Γιάννινα και τη Βορειοδυτική Ελλάδα γενικότερα, το πρόβλημα αυτό θα το ξανασυναντήσει ο ΠΑΣ και στο μέλλον, όπως το ξανασυνάντησε και τα προηγούμενα χρόνια. Μία λύση που συζητήθηκε πολλές φορές είναι να γίνει ένα γήπεδο με πλαστικό τάπητα προηγμένης τεχνολογίας για  να μη δημιουργεί άλλα προβλήματα, για να μη υπάρχει πρόβλημα στους αγωνιστικούς χώρους με τις λάσπες και τα νερά. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι στο ΠΕΑΚΙ ο ΠΑΣ ενοικιάζει το χώρο και δεν είναι δικός του, αφού ανήκει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με συνέπεια να μη μπορεί να γίνει το έργο ούτε καν με δαπάνες του ΠΑΣ.

Το ορθό θα ήταν αν γινόταν δαπάνες από τον ΠΑΣ να γινόταν συμψηφισμός με τα μισθώματα που καταβάλει, αλλά εν είναι τόσο απλή μια σχέση ιδιωτικής εταιρίας με το Δημόσιο και έτσι δεν έγινε τίποτα τα τελευταία χρόνια. Παρόλα αυτά και ανεξάρτητα αν χτες με τις έντονες βροχοπτώσεις προέκυψε το πρόβλημα, ο ΠΑΣ είναι από τις προνομιούχες ΠΑΕ καθώς έχει ένα πολύ καλό προπονητικό κέντρο στην είσοδο της πόλης, που θα ήθελαν να έχουν στην διάθεσή τους πολλές άλλες ομάδες της σούπερ λίγκα.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, στο γυμναστήριο έγιναν ασκήσεις ενδυνάμωσης και σήμερα, αν βελτιωθεί ο καιρός θα γίνει προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ. Αν όχι τότε θα αναζητηθεί κάποιο άλλο γήπεδο με πλαστικό τάπητα, καθώς ομάδες της περιοχής πάντα είναι πρόθυμες να εξυπηρετήσουν τον «Άγιαξ». Θεραπεία έκαναν οι Σαπαλίδης, Ιωάννου, καθώς ο πρώτος στην προχτεσινή προπόνηση έπαθε διάστρεμμα και ο δεύτερος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο.

Για την περίπτωση Σαπαλίδη υπάρχουν αμφιβολίες αν προλάβει να γίνει καλά σε περίπτωση που το ματς με τον Παναιτωλικό γίνει Δευτέρα, όπως ακριβώς έχει προγραμματιστεί από τη σούπερ λίγκα. Ο Ιωάννου είναι καλύτερα. Ο Ντάσιος ξεκίνησε ατομικό πρόγραμμα αλλά δεν προλαβαίνει για τη Δευτέρα και προσπαθεί να είναι εντάξει και σε καλή κατάσταση για τα δύο απανωτά εντός έδρας που θα ακολουθήσουν με ΟΦΗ και Λεβαδειακό. Από σήμερα στο πρόγραμμα προπονήσεων θα μπουν και οι διεθνείς Λίλα, Στρούνα που αναμενόταν χτες βράδυ στα Γιάννινα.

Χαρίσης: Θέλω να παίξω στην Εθνική

Από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στα τελευταία παιχνίδια είναι ο 19χρονος μέσος του ΠΑΣ Χάρης Χαρίσης που σε δηλώσεις του στο a-sports.gr εξέφρασε και τα όνειρα που κάνει για να παίξει και στην εθνική ομάδα, λέγοντας και τα εξής: «Και εγώ, όπως όλοι οι ποδοσφαιριστές, θα ήθελα να αγωνιστώ στην Εθνική και γιατί όχι κάποια στιγμή να κάνω και το βήμα για το εξωτερικό». 

Φέτος ο Πετράκης του έδωσε την ευκαιρία να παίξει ακόμα και βασικός. Για το ξεκίνημά του αυτό ο Χάρης Χαρίσης τόνισε: «Μου αρέσει να παίζω για τον ΠΑΣ Γιάννινα και προσπαθώ να δίνω τα πάντα. Όταν παίζεις στην ομάδα της πόλης σου, πρέπει να τα δίνεις όλα. Όταν ο κόσμος βλέπει ότι προσπαθείς, τότε εισπράττεις την αγάπη του. Καλώς ή κακώς, έχω καταλάβει ότι με συμπαθούν. Αυτό, όμως, από μόνο του δεν λέει κάτι. Εγώ πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω».

Δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τους συμπαίκτες του που θαυμάζει περισσότερο: «Μια ζωή, όταν πηγαίναμε στο γήπεδο από πολύ μικροί, ευχόμουν μια μέρα να παίξω με τον Ντάσιο και τώρα κάθε μέρα το ζω. Είναι το μεγαλύτερό μου πρότυπο. Πέρα από το ότι είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, είναι απίστευτος άνθρωπος. Αυτός και ο Μιχαήλ όποτε έρχεται κάποιος τον βοηθούν να εγκλιματιστεί στην ομάδα. Βοηθούν να έχουμε ένα πολύ καλό κλίμα. Ίλιτς και Τζημόπουλος παίζουν επίσης ρόλο σε αυτό, έχοντας μεγάλη εμπειρία».


Όσο για την αγωνιστική εικόνα του ΠΑΣ ανέφερε: «Η αλήθεια είναι ότι ψαχνόμαστε λίγο με το σύστημα. Κάποια πράγματα έχουν βελτιωθεί. Στις αρχές δεν μπορούσαμε να αφομοιώσουμε τα πάντα, τώρα αρχίζουμε να το βρίσκουμε. Σταδιακά βγάζουμε στο γήπεδο αυτά που θέλει ο προπονητής. Μας έχει ζητήσει να κάνουμε κάποια πράγματα τα οποία είναι πολύ σημαντικά και τα έχουμε δουλέψει πολύ καλά».