Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Γιατί ο ΠΑΣ έχει το πάνω χέρι στο ματς με ΟΦΗ

Η απόδοση του ΠΑΣ θα κρίνει κατά κύριο λόγο την έκβαση του Κυριακάτικου αγώνα με τον ΟΦΗ στο ιστορικό στάδιο "Ζωσιμάδες"

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μετά τη δεκαπενθήμερη διακοπή ξανά και πάλι στα γήπεδα της σούπερ λίγκα με τους αγώνες της 12ης αγωνιστικής. Ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί αύριο Κυριακή στις 17:15 τον ΟΦΗ στο στάδιο «Ζωσιμάδες» με απευθείας μετάδοση από το συνδρομητικό κανάλι NOVA 6.
Στον ΠΑΣ περιμένουν με μεγάλη αισιοδοξία το παιχνίδι αυτό,  με βασικό στόχο τη νίκη και τους 3 βαθμούς. Και την αισιοδοξία αυτή τη στηρίζουν στο ότι η ομάδα τον τελευταίο καιρό έδειξε ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αήττητη και χωρίς να δεχτεί γκολ στις 4 τελευταίες αγωνιστικές. 

Παρά το γεγονός ότι ο ΟΦΗ είναι δυνατή ομάδα στο κυανόλευκο στρατόπεδο όλοι πιστεύουν ότι ο ΠΑΣ έχει το πάνω χέρι και το αυριανό παιχνίδι θα κριθεί πρωτίστως από την δική του απόδοση. Σε τι μέρα θα βρεθεί και σε τι επίπεδα θα κινηθεί η απόδοσή του. Όλοι οι υπόλοιποι παράγοντες έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Σημαντικό ρόλο ασφαλώς θα παίξει και ο παράγοντας έδρας με τον ΠΑΣ να έχει ένα επιπλέον αβαντάζ που είναι η συμπαράσταση των φιλάθλων του. 

Μετά το ματς με τον ΟΦΗ ακολουθεί και το εντός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό και όλοι στα Γιάννινα κάνουν υπολογισμούς με την προσδοκία της κατάκτησης 6 βαθμών που θα δώσουν βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση στην ομάδα. Όμως οι παίκτες και ο Πετράκης το μόνο που βλέπουν είναι το αυριανό παιχνίδι. Με τον Λεβαδειακό θα ασχοληθούν από το πρωί της Δευτέρας. 

Χτες έγινε κανονικά προπόνηση με το τεχνικό τημ να δίνει μεγάλο βάρος στον τομέα της τακτικής. Απ’ όλα είχε το πρόγραμμα. Τρεξίματα, επιθετική και αμυντική τακτική, αξιοποίηση στημένων φάσεων. Οι Ντάσιος και Κρητικός συμμετείχαν στην προθέρμανση με τους υπόλοιπους παίκτες, αλλά στη συνέχεια έκαναν ατομικό πρόγραμμα. Περισσότερο μπορεί να τους υπολογίζει ο Πετράκης για την Τετάρτη με τον Λεβαδειακό, παρά για το αυριανό παιχνίδι, αφού έμειναν πίσω από πλευράς προπονήσεων. 

Θεραπεία έκανε ο νεαρός Ιωάννου που έχει και αυτός πρόβλημα τραυματισμού. Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί σήμερα το πρωί που θα γίνει η τελευταία προπόνηση και ο Γιάννης Πετράκης θα επιλέξει τους 19 παίκτες που θα πάρει στην αποστολή. Ο έμπειρος τεχνικός ποντάρει στις ικανότητες της ομάδας του και αυτή τη βδομάδα προσπάθησε να πείσει και τους παίκτες να σέβονται μεν τον κάθε αντίπαλο που έχουν απέναντί τους, αλλά να έχουν εμπιστοσύνη και στις δικές τους δυνάμεις.

Πιθανή ενδεκάδα

Όπως τονίσαμε και χτες ο Γιάννης Πετράκης μπορεί να αναθέσει κάποιους ιδιαίτερους ρόλους σε κάποιους παίκτες, αλλά κατά βάση ο κορμός της ομάδας θα είναι ο ίδιος αφού προέρχεται από θετικά αποτελέσματα. Κατά πάσα πιθανότητα ο ΠΑΣ θα ξεκινήσει τον αγώνα με τερματοφύλακα τον Βελλίδη, δεξιό αμυντικό τον Στρούνα, αριστερό τον Μιχαήλ, κεντρικούς αμυντικούς τους Μπέριο, Τζημόπουλο, αμυντικά χαφ Λίλα, Τσουκαλά, κεντρικό χαφ Χαρίση, δεξιά τον Τσάβεζ, αριστερά Ακόστα ή Κοροβέση και στην επίθεση τον Ίλιτς.

Εντάξει ο Κουτσιανικούλης

Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης έθεσε εαυτόν στην διάθεση του Τζενάρο Γκατούζο για το παιχνίδι της Κυριακής με τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν συνέβη όμως το ίδιο και με τον Απόνιο που δεν θα βρίσκεται στην διάθεση του Ιταλού τεχνικού. Πιο αναλυτικά το ρεπορτάζ. Μπορεί ο Βασίλης Κουτσιανικούλης να μην έχει ξεπεράσει ακόμα τις ενοχλήσεις στον αστράγαλο, παρ' όλα αυτά κατάφερε και προπονήθηκε θέτοντας τον εαυτό του διαθέσιμο για το ματς της Ηπείρου. 

Πάντως τα προβλήματα για τον ΟΦΗ και τον Τζενάρο Γκατούζο δεν έχουν τέλος καθώς ο Ιταλός τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Απόνιο που έχει πρόβλημα στους προσαγωγούς. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ισπανός χαφ είναι τέτοιο που δεν του επιτρέπει να συμμετάσχει στο παιχνίδι της Κυριακής. 

Ο Απόνιο δεν έκανε προπόνηση ούτε την Πέμπτη ούτε χτες, έχει συμπληρώσει ήδη μια εβδομάδα εκτός προπονήσεων και το δικό του όνομα έρχεται να προστεθεί σε αυτά των – σίγουρων απόντων – Περογαμβράκη, Κάλαϊτζιτς, Τζορτζ.

Διαιτητής ο Καλογερόπουλος

Τον αυριανό αγώνα θα διευθύνει ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος του συνδέσμου Αθηνών. Βοηθοί του θα είναι οι Νικόλαος Γεωργαράκος (Αθηνών), Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου). Τέταρτος διαιτητής ο Αθανάσιος Γιάχος (Χίου) και παρατηρητής ο Αθανάσιος Βέλλιος (Ξάνθης). Ο Καλογερόπουλος είναι «γκαντέμης» διαιτητής για τον ΠΑΣ. Πέρσι σφύριξε δύο παιχνίδια στο στάδιο «Ζωσιμάδες» τα οποία έχασε ο ΠΑΣ και συγκεκριμένα τα παιχνίδια: ΠΑΣ – Πανιώνιος 0-1, ΠΑΣ – Καλλονή 1-2.

Στα Γιάννινα οι ομάδες νέων

- Για το πρωτάθλημα νέων Κ-20 της σούπερ λίγκα ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί τον ΟΦΗ αύριο Κυριακή (30/11) και ώρα 12:00 στο ΠΕΑΚΙ. Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Αθανασίου (Άρτας) με βοηθούς τους Σεϊμένη, Γεωργούλα (Άρτας). Παρατηρητής ο Βασίλειος Μπίτας (Ηπείρου).


-Για το πρωτάθλημα νέων Κ-17 ο ΠΑΣ σήμερα Σάββατο (29/11) και ώρα 14:00 θα υποδεχτεί στο ΠΕΑΚΙ τον Παναιτωλικό. Διαιτητής ορίστηκε ο Πάνος (Ηπείρου) με βοηθούς τους Τσάντα, Κύρου (Ηπείρου).

-Για το πρωτάθλημα νέων Κ-15 ο ΠΑΣ σήμερα Σάββατο (29/11) και ώρα 12:00 θα υποδεχτεί στις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη ΠΑΣ στο Σταυράκι την ομάδα του Α. Ο. Κέρκυρα/Κασσιόπη. Διαιτητής ο Ζαμπαλάς (Ηπείρου) με βοηθούς τους Νέο (Ηπείρου), Κύρου (Ηπείρου).


Πέρσι τέτοια μέρα στον «Η.Α»

Πέρσι τέτοια μέρα (29 Νοεμβρίου 2013) στις αθλητικές στήλες κυριαρχούσε η προετοιμασία του ματς με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα. Έτσι στον «Η.Α» είχε καταγραφεί και το εξής ιστορικό σημείωμα: «Ο ΠΑΟΚ χτες στο Καζακστάν έδωσε αγώνα με τη Σαχτιόρ για το Γιουρόπα Λιγκ. Και είναι η τρίτη φορά (πως τα φέρνει η ζωή) που ο ΠΑΟΚ μετά από αγώνα κυπέλλου ΟΥΕΦΑ (Γιουρόπα Λιγκ το λένε τελευταία) έρχεται να δώσει αγώνα για το πρωτάθλημα με τον ΠΑΣ. Η πρώτη ήταν το 1982 που έπαιξε στη Γαλλία με τη Σοσό, αλλά αποκλείστηκε, η δεύτερη ήταν πρόπερσι που απέκλεισε την Τότεναμ στο Λονδίνο και τώρα που έπαιξε με τη Σαχτιόρ και θα έρθει πάλι στα Γιάννινα! Το 1982 έκανε καλή εμφάνιση στην Γαλλία, έχασε 1-0 και το ματς πήγε στην παράταση, γιατί στην Τούμπα είχε κερδίσει ο ΠΑΟΚ με 1-0. Όμως στην παράταση οι Γάλλοι κέρδισαν 2-1 και τον απέκλεισαν αφού τότε οι αγώνες στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ ήταν διπλοί και δεν γινόταν σε ομίλους. Ο ΠΑΟΚ γύρισε από τη Γαλλία αεροπορικώς στην Αθήνα και απευθείας ήρθε στα Γιάννινα, όπου στην 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος (3-10-2982) και υπό δυνατή βροχή στο μεγαλύτερο διάστημα, το παιχνίδι με τον ΠΑΣ σφραγίστηκε με λευκή ισοπαλία 0-0».

 ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

(12η αγωνιστική)
Σάββατο 29 Νοεμβρίου
15:00 Καλλονή – Πλατανιάς
17:15 Λεβαδειακός – Παναιτωλικός
19:30 Ατρόμητος – Skoda Ξάνθη
Κυριακή 30 Νοεμβρίου
15:00 Κέρκυρα – Ολυμπιακός
17:15 Εργοτέλης – Αστέρας Τρίπολης
17:15 ΠΑΟΚ – Πανθρακικός
17:15 Πανιώνιος – Νίκη Βόλου
17:15 ΠΑΣ - ΟΦΗ
19:30 Παναθηναϊκός - Βέροια



Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 9 αγώνες) 
ΠΑΟΚ 22
----------------------------------------------------
Ολυμπιακός 20
Καλλονή 18
Βέροια 17
Παναθηναϊκός 16
Ατρόμητος 14
Αστέρας Τρίπολης 14
ΠΑΣ Γιάννινα 13
Παναιτωλικός 13
Skoda Ξάνθη 12
Πλατανιάς 11
Κέρκυρα 11
ΟΦΗ 10
Πανιώνιος 8
---------------------------------------
Λεβαδειακός 7
Πανθρακικός 6
Εργοτέλης 6
Νίκη Βόλου 4