Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Με έξυπνη τακτική θα "χτυπήσει" ο ΠΑΣ στο Αγρίνιο

Προετοιμάζεται εντατικά ο ΠΑΣ για τη μάχη του Αγρινίου με τον ισχυρό Παναιτωλικό

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Επιστροφές αλλά και απουσίες σημειώθηκαν πάλι χτες στην προπόνηση του ΠΑΣ, καθώς μπήκε κανονικά στο πρόγραμμα ο Μπέριος, αλλά έμειναν εκτός οι Ντάσιος, Σαπαλίδης, Ιωάννου.
Και όλα αυτά ενόψει του δύσκολου εκτός έδρας αγώνα με τον Παναιτωλικό που είναι μεν προγραμματισμένος για τη Δευτέρα, αλλά δεν είναι σίγουρο αν γίνει τη μέρα εκείνη λόγω του γνωστού θέματος με την ΕΠΟ που με αφορμή τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔ Χριστόφορος Ζωγράφος ανέστειλε τις αγωνιστικές δραστηριότητας μη ορίζοντας διαιτητές. Με την απόφαση αυτή συμφώνησαν χτες και οι διαιτητές της σούπερ λίγκα. Και η απόφαση αυτή της ΕΠΟ δεν άλλαξε ούτε χτες και παραμένει σε ισχύ. 

Σήμερα θα γίνει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο στη σούπερ λίγκα για το θέμα αυτό, καθώς οι ομάδες αλλά και τα συνδρομητικά κανάλια πιέζουν στην κατεύθυνση να μη υπάρξει διακοπή των πρωταθλημάτων. Σήμερα ή αύριο θα ξεκαθαρίσει αν θα έχουμε ματς το Σαββατοκύριακο που έρχεται ή αν μπει και πάλι λουκέτο στα γήπεδα. 

Ας ξαναγυρίσουμε στο ρεπορτάζ του ΠΑΣ, τι ακριβώς έγινε χτες στο κυανόλευκο στρατόπεδο, στο οποίο όλοι ετοιμάζονται πυρετωδώς για το ματς στο Αγρίνιο, όποτε και αν γίνει αυτό, αλλά και για μια καλή πορεία στη συνέχεια. Ο Μπέριος είχε χτυπήσει στο ματς με τη Νίκη Βόλου αλλά είναι εντάξει οπότε το ζητούμενο είναι να καλύψει το έδαφος από πλευράς φυσικής κατάστασης λόγω προπονήσεων που έχασε. Οπότε για τον Πετράκη «κούμπωσε» το κεντρικό δίδυμο στην άμυνα αφού ο δυναμικός αμυντικός είναι ένα καλό δίδυμο με τον Τζημόπουλο. 

Ο Ντάσιος έχει πρόβλημα στη γάμπα και δεν είναι εύκολο να το ξεπεράσει. Όπως έδειξαν χτες οι εκτιμήσεις, αν δεν υπάρξει αναβολή και γίνουν τα ματς δεν προλαβαίνει τη μάχη του Αγρινίου. Χτες λίγο πριν τελειώσει η προπόνηση έπαθε διάστρεμμα ο Σαπαλίδης πάνω σε μια φάση και αποχώρησε, όπως και ο νεαρός Ιωάννου ένιωσε ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο βγαίνοντας κι αυτός εκτός προγράμματος. Κατά πόσο είναι σοβαρός ο τραυματισμός ή όχι θα φανεί σήμερα, καθώς χτες βράδυ έκαναν εξετάσεις και μαγνητική. 

Απόντες ήταν και οι διεθνείς Λίλα και Στρούνα που θα επιστρέψουν αύριο στα Γιάννινα. Όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές ήταν στην διάθεση της τεχνικής ηγεσίας. Ο Γιάννης Πετράκης ασχολήθηκε πάρα πολύ με τακτική και κυρίως με αμυντική οργάνωση και μαρκαρίσματα ένας προς ένα. Το χτεσινό πρόγραμμα παραπέμπει στην τακτική που θα ακολουθήσει ο ΠΑΣ στο Αγρίνιο όπου θα προσπαθήσει να εξουδετερώσει τα ατού του Παναιτωλικού και ειδικά τον Μορένο που είναι πρώτος σκόρερ ή άλλους επικίνδυνους παίκτες που είναι ανεβασμένοι τον τελευταίο καιρό όπως Βιγιαφάνες, Μαρτίνες και άλλοι. 

Είναι λογικό ο ΠΑΣ να ακολουθήσει αμυντικογενή τακτική, αλλά και με στρατηγική αντεπιθέσεων. Και ασφαλώς κάποιοι παίκτες του «Άγιαξ» θα έχουν ειδικούς ρόλους για να υπάρξει όσο το δυνατό πιο έξυπνη και αποδοτική τακτική. Ο Γιάννης Πετράκης έχει δει τα παιχνίδια του Παναιτωλικού στο πρωτάθλημα, έχει και μια εικόνα από τα φιλικά του καλοκαιριού και ετοιμάζει τα σχέδια. Οι Γιαννιώτες εκτιμούν τις δυσκολίες που θα συναντήσουν στο Αγρίνιο, σε μια καυτή έδρα με γήπεδο «κλουβί», αλλά ποντάρουν πάρα πολύ και στις δικές τους δυνάμεις. Μάλιστα προέρχονται από ένα πολύ καλό παιχνίδι που έκαναν με τη Νίκη Βόλου όπου κέρδισαν άνετα 4-0 και με την αύρα από τη νίκη αυτή θα πάνε για ότι καλύτερο στο Αγρίνιο. 

Οι κυανόλευκοι κάνουν κανονικά το πρόγραμμα προετοιμασίας με την προοπτική ότι θα γίνει το παιχνίδι τη Δευτέρα όπως είχε προγραμματιστεί, για να μη αιφνιδιαστούν αν αλλάξει την τελευταία στιγμή η απόφαση της ΕΠΟ και επιστρέψει η ζωή στα γήπεδα. Προπονούνται κανονικά για  να αντιμετωπίσουν όλα τα ενδεχόμενα.

Ετοιμάζονται τα «καναρίνια»


Με ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης με το βάρος του σώματος και ασκήσεις συναρμογής – ευλυγισίας, ξεκίνησε χτες η προπόνηση του Παναιτωλικού για το εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ. Όσοι αγωνίστηκαν αρκετό χρόνο στο φιλικό της Κυριακής με τον Παναιγιάλειο (νίκησε με 4-1 ο Παναιτωλικός) έκαναν αερόβιο πρόγραμμα χαμηλής έντασης. Οι υπόλοιποι διαλειμματικό τρέξιμο υψηλής έντασης και παιχνίδια τακτικής σε υποομάδες. Ατομικό πρόγραμμα με ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης έκανε ο Μορένο. Θεραπεία ο Θεοδωρίδης. Η προπόνηση της Τετάρτης (σήμερα) θα γίνει στις 4.00 το απόγευμα στο EMILEON.