Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Πετράκης: Εμείς πρέπει να είμαστε ετοιμοπόλεμοι

Στον ΠΑΣ όλοι είναι έτοιμοι για το ματς με τον Παναιτωλικό

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μετά το Κυριακάτικο ρεπό στις προπονήσεις επέστρεψαν από χτες  οι παίκτες του ΠΑΣ καθώς ξεκίνησε η προετοιμασία για το ματς με τον Παναιτωλικό, που έχει μεν προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα, αλλά μπορεί να πάει μια εβδομάδα ακόμα πίσω.
Όπως και να έχει η κατάσταση στον ΠΑΣ όλοι ξεκουράστηκαν την Κυριακή και από χτες άρχισε  πάλι δουλειά με σημείο αναφοράς το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι στο Αγρίνιο.

Αναμένεται να επιστρέψουν στις προπονήσεις και οι παίκτες που είχαν προβλήματα με τραυματισμούς ή προσβλήθηκαν από ίωση. Ήδη οι Κοροβέσης, Χαρίσης και Κρητικός είναι εντάξει και μπαίνουν σε κανονικούς ρυθμούς. Απομένει να δουν πως θα είναι οι Ντάσιος και Μπέριος που είναι δύο έμπειροι και πολύτιμοι παίκτες για την αμυντική γραμμή. Οι εκτιμήσεις των γιατρών είναι ότι δεν θα προκύψει πρόβλημα συμμετοχής στο Αγρίνιο και αν δεν υπάρξει κάποιο άλλο απρόοπτο, όλοι θα είναι στη διάθεση του Γιάννη Πετράκη.

Ο Κρητικός τεχνικός από τη δική του πλευρά κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια να διατηρήσει την ομάδα σε καλά επίπεδα, κάνοντας παράλληλα και μια καλή διαχείριση του ρόστερ, γιατί στην τελική ευθεία του α’ γύρου ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια και ο ΠΑΣ πρέπει να έχει καλά στηρίγματα και δυνάμεις για να αντέξει στην πίεση.

Μετά το ματς με τον Παναιτωλικό, έχει δύο στη σειρά παιχνίδια στα Γιάννινα με ΟΦΗ, Λεβαδειακό για να πάρει βαθμούς και να αναπνεύσει, αλλά μετά παίζει στη σειρά με Ολυμπιακό (εκτός), Ατρόμητο (εντός), ΠΑΟΚ (εντός) και ο α’ γύρος θα κλείσει με τα τελευταία δύο ματς που είναι με τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο και τον Παναθηναϊκό στα Γιάννινα. Είναι παιχνίδια με ομάδες που είναι ψηλά στη βαθμολογία, αλλά ειδικά τα ματς που είναι μέσα στα Γιάννινα, ο ΠΑΣ θα τα παλέψει για να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς για να έχει σταθερά μια απόσταση ασφαλείας από την καυτή ζώνη του υποβιβασμού.

Καλή διαχείριση από Πετράκη

Ο Γιάννης Πετράκης δείχνει να τα πάει καλά, έχει κερδίσει την εκτίμηση των παικτών αλλά και του κόσμου και ποτέ δεν αμφισβητήθηκε η παρουσία του στην τεχνική ηγεσία, ακόμα και σε δύσκολες στιγμές με άτυχα αποτελέσματα, όπου κατά κανόνα με τη νοοτροπία που υπάρχει γενικά στην Ελλάδα οι προπονητές είναι ο εύκολος στόχος.

Παρόλα αυτά ο Κρητικός τεχνικός έχει καταφέρει μέσα από τη δουλειά του αλλά και με τη σοβαρότητα που τον διακρίνει, κρατώντας χαμηλούς τόνους και πιάνοντας τον παλμό της ομάδας, να κερδίσει την εμπιστοσύνη. Από τα μέσα της εβδομάδας θα επιστρέψουν και οι διεθνείς Στρούνα και Λίλα.

Ο τελευταίος αγωνίστηκε και πάλι βασικός με την Εθνική Σλοβενίας κόντρα στην Αγγλία στο ιστορικό Γουέμπλει. Οι Σλοβένοι έχασαν 3-1 αλλά ο Στρούνα είχε μια καλή εμπειρία παίζοντας σε ένα γήπεδο που θεωρείται διεθνώς «Ναός του ποδοσφαίρου».

Δεν φοβούνται τον Παναιτωλικό

Το ερχόμενο ματς ίσως να είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι της μέχρι τώρα διαδρομής του πρωταθλήματος, δεδομένου ότι ο Παναιτωλικός έχει δυνατή έδρα, καλό ρόστερ και το τελευταίο διάστημα είναι ανεβασμένος. Και επιπλέον στα παιχνίδια των δύο ομάδων πάντα υπάρχει και ένα επιπλέον ενδιαφέρον καθώς είναι δύο ιστορικοί σύλλογοι στην βορειοδυτική Ελλάδα με κύριο χαρακτηριστικό ότι έχουν και πολλούς φιλάθλους στο πλευρό τους.


Στον ΠΑΣ δεν συμμερίζονται την άποψη ότι στο Αγρίνιο έχουν την πιο δύσκολη αποστολή, με τη λογική ότι η μέχρι τώρα εικόνα του πρωταθλήματος έδειξε ότι όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα και ο βαθμός δυσκολίας εξαρτάται κυρίως από το πόσο καλά θα παίζουν οι ίδιοι. Εκτιμούν οι κυανόλευκοι την αξία του Παναιτωλικού αλλά θα πάνε στο Αγρίνιο με αποφασιστικότητα γιατί πέρασαν και από άλλες δύσκολες έδρες όπως η Τούμπα (για το ματς κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ), ο Πλατανιάς, η Κομοτηνή και έμειναν όρθιοι.