Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Μίνι προετοιμασία με το βλέμμα στο Αγρίνιο

Από τώρα άρχισαν οι Γιαννιώτες να ετοιμάζονται για το ντέρμπι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ήσυχα πέρασε η χτεσινή μέρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς ο Γιάννης Πετράκης έδωσε ρεπό στους παίκτες να ξεκουραστούν, αφού δεν υπάρχουν και αγώνες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο λόγω των αγώνων της εθνικής ομάδας.

Πρόγραμμα αποθεραπείας με τον φυσιοθεραπευτή της ομάδας Φίλιππο Σκόρδο ακολούθησαν οι Κρητικός, Ντάσιος, Μπέριος και Κοροβέσης. Και οι τέσσερις αυτοί παίκτες αναμένεται να είναι έτοιμοι στο επόμενο ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. 


Ο Κρητικός στα τρία τελευταία παιχνίδια έμεινε εκτός αποστολής, για αγωνιστικούς λόγους και ίσως αυτό να τον πεισμώσει περισσότερο για να ανεβάσει την απόδοσή του, καθώς είναι από τους ταλαντούχους παίκτες της ομάδας και θεωρείται από τους εξελίξιμους ποδοσφαιριστές. Αλλά για να το πετύχει αυτό, θα πρέπει να καταβάλει περισσότερες προσπάθειες. Από σήμερα οι παίκτες θα επιστρέψουν και πάλι στο γήπεδο καθώς θα ξεκινήσει πρόγραμμα μίνι προετοιμασίας για να μη βγει η ομάδα λόγω της διακοπής των αγώνων από αγωνιστική απραξία. 

Από αγωνιστικής πλευράς η διακοπή δεν ωφελεί τον ΠΑΣ γιατί στο ματς με τη Νίκη Βόλου έδειξε ότι είναι σε καλή κατάσταση και με καλό ρυθμό στο παιχνίδι του, οπότε θα ήταν προτιμότερο να πήγαινε με φουλ ρυθμούς στο ντέρμπι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Υπάρχουν όμως και άλλοι λόγοι που θα βγει ωφελημένος γιατί θα ξεπεράσουν τα προβλήματα τραυματισμών οι Ντάσιος, Μπέριος, Κρητικός και ο Κοροβέσης θα καλύψει το χαμένο έδαφος από πλευράς φυσικής κατάστασης. 

Καλώς εχόντων των πραγμάτων ο «Άγιαξ της Ηπείρου» την άλλη εβδομάδα θα πάει πάνοπλος στο Αγρίνιο για να διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα στο παραδοσιακό ντέρμπι της Βορειοδυτικής Ελλάδας με τον Παναιτωλικό. Και μάλιστα σε μια καλή συγκυρία για τις δύο ομάδες που δείχνουν ανεβασμένες τον τελευταίο καιρό. 

Στα δύο φιλικά του καλοκαιριού νικητής αναδείχτηκε ο Παναιτωλικός, τόσο στα Γιάννινα όσο και στο Αγρίνιο, αλλά τα φιλικά έχουν μια ξεχωριστή σημασία και ποτέ δεν αποτελούν μέτρο σύγκρισης για τους αγώνες πρωταθλήματος. Αυτό που προέχει αυτές τις μέρες για τους Γιαννιώτες, είναι να μη χαλαρώσουν λόγω της διακοπής και χάσουν τον καλό αγωνιστικό παλμό των τελευταίων αγώνων. Ακόμα να έχουν απόλυτη αυτοσυγκέντρωση στην προετοιμασία που θα γίνει για να πάνε με καλές προϋποθέσεις στο Αγρίνιο. 

Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες με εντατικό ρυθμό. Απόντες είναι μόνοι οι διεθνείς Στρούνα (Εθνικής Σλοβενίας) και Λίλα (Εθνική Αλβανίας). Για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο δεν ξεκαθαρίστηκε αν γίνει κάποιο φιλικό παιχνίδι ή αν θα υπάρξει εσωτερικό δίτερμα.

Ο απόηχος της σημαντικής νίκης

Ευχάριστα πέρασε η επόμενη μέρα του  αγώνα για τον ΠΑΣ Γιάννινα, αφού ακόμα δεν είχε σβήσει η λάμψη από την καλή εμφάνιση του β’ ημιχρόνου και την εντυπωσιακή νίκη με 4-0 που πέτυχε επί της Νίκης Βόλου. Και τόσο μεγάλα σκορ σε αγώνες πρωταθλήματος ο «Άγιαξ της Ηπείρου» σημείωνε μόνο στην δεκαετία του ’70 που είχε τους πέντε Αργεντινούς στη βασική ενδεκάδα. Τώρα υπάρχει αρκετός χρόνος να πάρουν όλοι βαθιές ανάσες και να ετοιμαστούν για το επόμενο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. 

Αυτό που σχολίαζαν χτες οι Γιαννιώτες είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει και η ανάλογη συνέχεια στις επιτυχίες, όπως επίσης δεν πέρασε και απαρατήρητο το γεγονός ότι για τέταρτο συνεχόμενο ματς ο ΠΑΣ κράτησε ανέπαφη την εστία του. Και επειδή πολλοί λένε στο ποδόσφαιρο ότι το χτίσιμο των ομάδων ξεκινά από την άμυνα και για να κερδίσεις ένα ματς θα πρέπει πρώτα να διασφαλίσεις τα νώτα, το γεγονός αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι για τον ΠΑΣ. Συγκεκριμένα ο ΠΑΣ διατήρησε ανέπαφη την εστία του στα παιχνίδια με Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (κέρδισε 1-0), με την Καλλονή στα Γιάννινα και με τον Πλατανιά στα Περιβόλια σημειώθηκαν λευκές ισοπαλίες 0-0 και προχτές που κέρδισε 4-0 τη Νίκη Βόλου.

Τι λέει ο Αλέξης Μιχαήλ


«Αν καταφέρνεις και κρατάς το μηδέν, πάντα παίρνεις κάτι. Στα τελευταία ματς καταφέραμε να μειώσουμε τις επιθέσεις του αντιπάλου και εύχομαι να έχουμε ανάλογη συνέχεια» τόνισε ο υπαρχηγός του ΠΑΣ Αλέξης Μιχαήλ κατά τη βράβευσή του ως MVP του αγώνα. Όσο για το παιχνίδι ανέφερε: «Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα κατάφερε και πήρε το «τρίποντο». Εύχομαι εντός έδρας να βραβεύεται κάθε φορά και κάποιο διαφορετικό παιδί και να έχουμε πάντα χαρές και ανάλογη συνέχεια. Εμείς το κάναμε το ματς να μοιάζει εύκολο, γιατί δεν ήταν καθόλου εύκολο. Η Νίκη Βόλου προερχόταν από δύο καλά αποτελέσματα και άμα δεν βάζαμε γρήγορο γκολ θα είχαμε προβλήματα. Νομίζω ότι το γρήγορο γκολ δημιούργησε προβλήματα στη Νίκη Βόλου κι εμάς μας έλυσε τα πόδια. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει πολλά ακόμα να δώσει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειαζόμαστε ακόμα αποτελέσματα για να είμαστε καλύτερα βαθμολογικά και να παίζουμε πιο απελευθερωμένοι στο γήπεδο και χωρίς άγχος».