Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Δεξαμενή ταλέντων και πρωταθλητών ο Ν.Ο.Ιωαννίνων

Ενδιαφέροντα νέα από την δραστηριότητα στην κωπηλασία και το Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων

Αρκετά νέα ταλέντα «εκκολάπτονται» αυτή την περίοδο στις κατηγορίες αρχαρίων αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει η Ελληνική Ομοσπονδία Κωπηλασίας!

Αυτή τη φορά στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Ι. βρέθηκε ο Γιαννιώτης ομοσπονδιακός προπονητής, υπεύθυνος ανάπτυξης της ΕΚΟΦΝΣ Πάνος Ζυγούρας, παλιός πρωταθλητής ο ίδιος του Ομίλου, υπό την επίβλεψη του οποίου διεξήχθησαν τεστ σε αρχάριους κωπηλάτες, αγόρια και κορίτσια, γεννηθέντα από το 2001 κι έπειτα. Κάποια απ’ τα παιδιά αυτά θα λάβουν πρόσκληση για συμμετοχή σε κοινόβιο της Εθνικής Ομάδας το ερχόμενο Πάσχα και το καλοκαίρι, προκειμένου να δουν πώς λειτουργεί αυτή αλλά και για να τους δοθεί ένα καλό κίνητρο ώστε να συνεχίσουν την ενασχόληση με την Κωπηλασία.
Όπως τόνισε ο κ. Ζυγούρας σε δηλώσεις του, «στα τεστ που κάναμε συμμετείχε ικανοποιητικός αριθμός αγοριών και κοριτσιών και τα πήγαν καλά. Κάποια απ’ αυτά τα παιδιά σαφώς και είναι ταλέντα και με την πρώτη ευκαιρία θα τα δούμε να κωπηλατούν κιόλας για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Πάντως, αρκετοί αρχάριοι του Ν.Ο.Ι. θα κληθούν και τη νέα σεζόν στα κοινόβια της Εθνικής Ομάδας, όπως εξάλλου συμβαίνει κάθε χρόνο με αθλητές του Ομίλου».
***
Σκληρή προπόνηση στο Σχινιά για τα κορυφαία «κουπιά» του Ν.Ο.Ι.
«Πετάει» φέτος η Τεράκωπος με τους Τσίλη – Τζιάλλα

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά οι προπονήσεις των πέντε πρωταθλητών του Ν.Ο.Ι. οι οποίοι συμμετέχουν σε κοινόβιο της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας. Πρόκειται για τους Γιώργο Τζιάλλα, Γιάννη Τσίλη, Κατερίνα Ζέρβα, Στέφανο Ντούσκο και Αμαλία Τσιάβου.
Όσον αφορά στο βαρύ «πυροβολικό» της Γιαννιώτικης Κωπηλασίας, τους Ολυμπιονίκες Γ. Τσίλη και Γ. Τζιάλλα, η σκληρή προσπάθεια που καταβάλλουν ως μέλη του πληρώματος της Τετρακώπου Ανδρών (μαζί με τους Γ. Χρήστου και Διον. Αγγελόπουλο) έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς, καθώς πλησιάζουμε προς την χρονιά μέσα στην οποία θα κριθούν οι προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Όπως δήλωσε ο Γ. Τζιάλλας, «προπονούμαστε σκληρά, όμως πάμε καλά και μέχρι στιγμής νιώθουμε πολύ ευχαριστημένοι. Φέτος είμαστε σε καλύτερο επίπεδο απ’ ότι πέρυσι τέτοια εποχή. Έχουμε βελτιώσει πολύ τους χρόνους μας και αυτή τη στιγμή κάνουμε επιδόσεις που πέρυσι φτάσαμε να τις κάνουμε γύρω στον Φεβρουάριο»! Το κοινόβιο του Σχινιά ολοκληρώνεται την ερχόμενη Κυριακή.
Από το Γραφείο Τύπου

του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων