Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Οδοστρωτήρας ο ΠΑΣ σάρωσε με 4-0 τη Νίκη Βόλου

Η καταιγίδα που είχαν προβλέψει οι...μετεωρολόγοι έπιασε μόνο στο στάδιο "Ζωσιμάδες" με τον ΠΑΣ να βρέχει γκολ! (ΦΩΤΟ: bluevayeros.gr)

Από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος στις 24 Αυγούστου που κέρδισε 3-1 τον Αστέρα Τρίπολης, ο ΠΑΣ αγνοούσε μέχρι σήμερα αγνοούσε τη νίκη στους αγώνες πρωταθλήματος.
Είχε φέρει ισοπαλίες 2-2 με Ξάνθη και 0-0 με Καλλονή. Όμως σήμερα στο στάδιο «Ζωσιμάδες» ξέσπασε στην κυριολεξία και συνέτριψε με σκορ 4-0 τη Νίκη Βόλου.

Είναι το μεγαλύτερο σκορ στην Α’ Εθνική που πέτυχε από τη δεκαετία του ’80 και μετά σε αγώνες Α’ Εθνικής κατηγορίας. Στο α’ ημίχρονο ο ΠΑΣ καίτοι προηγήθηκε νωρίς , κάνοντας το 1-0 στο 7’ με ένα παλικαρίσιο γκολ του Μιχαήλ (αναδείχτηκε δικαίως MVP του αγώνα), δεν είχε την ανάλογη συνέχεια και μέχρι να πάνε στα αποδυτήρια οι ομάδες είχε μια φλύαρη υπεροχή. 

Η Νίκη Βόλου στο διάστημα αυτό μπορεί να μη ήταν απειλητική, αλλά τουλάχιστον στεκόταν αξιοπρεπώς στον αγωνιστικό χώρο, κάνοντας τους φίλους της ομάδας να μη είναι και τόσο ήρεμοι στις εξέδρες.

Όμως στην επανάληψη άλλαξε εντελώς η εικόνα του αγώνα, καθώς ο ΠΑΣ ανέβασε στροφές και έκανε στην κυριολεξία κόσκινο την αντίπαλη ομάδα. Η συμπαθής και ιστορική ομάδα της Νέας Ιωνίας του Βόλου στην επανάληψη παρέδωσε τα όπλα γιατί έπεσε πάνω σε ένα δυνατό ΠΑΣ που όπως είπε και ο Πετράκης κατάφερε να βάλει τα γκολ σε κομβικά σημεία της αναμέτρησης. 

Στο 49’ ο Μανιάς με μια καταπληκτική κεφαλιά έκανε το 2-0 και από εκεί και μετά το χαλί της νίκης στρώθηκε περισσότερο εύκολα. Στο 75’ σε μπαλιά του Μανιά ο Ίλιτς με πλασέ έκανε το 3-0, οπότε το υπόλοιπο τέταρτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα.

Μέχρι να  μπει το τρίτο γκολ του ΠΑΣ η Νίκη είχε μια καλή ευκαιρία για να πετύχει τέρμα και να ξαναμπεί στο παιχνίδι στο 72’ όταν ο Γιαννιτσάνης ήταν προ του Βελλίδη αλλά τον πρόλαβε και έβαλε το πόδι ο Σκόνδρας με συνέπεια να κοντράρει εκεί και να καταλήξει στην αγκαλιά του Βελλίδη. Τουναντίον ο ΠΑΣ στο β’ ημίχρονο συνεχώς πυροβολούσε κατά ριπάς και αν τον ήθελε λίγο η τύχη θα μπορούσε να κάνει και ένα μεγάλο σκορ.
Όπως είπαμε και πριν μετά το 3-0 στο 75’ με τον Ιλιτς το ματς είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα και ο άγνωστος «Χ» ήταν πόσα γκολ θα βάλει ο ΠΑΣ. Τελικά έβαλε άλλο ένα γκολ στο 82’ με τον Τσουκαλά και έκλεισε εκεί, στο 4-0, το σκορ του αγώνα.

Ο διαιτητής Αμπάρκιολης σε γενικές γραμμές τα πήγε καλά. Υπάρχουν δύο επίμαχες φάσεις. Αν ήταν πέναλτι στο 66’ ένα μαρκάρισμα του Μαχλελή επί του Τσάβεζ και ο διαιτητής θεώρησε ότι ήταν στα όρια της νομιμότητας και αν η φάση του 3ου γκολ του ΠΑΣ ξεκίνησε με τον Μανιά να είναι σε θέση οφσάϊντ όταν δέχτηκε τη μπάλα από τον Χαρίση. Τη φάση με τον Μανιά την πήρε πάνω του ο επόπτης Καραϊσαρίδης που ήταν στην ίδια ευθεία που είδε ότι ο Μανιάς καλυπτόταν. Ο άλλος επόπτης Καραγκιζόπουλος δεν είχε καμία φάση που να τον προβλημάτισε. Τις κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι Τσουκάνης και Γιαννιτσάνης.

ΤΑ ΓΚΟΛ

7’: Καταπληκτικό γκολ από τον αριστερό μπακ του ΠΑΣ Αλέξη Μιχαήλ. Ήταν μια προσωπική του ενέργεια, μπήκε από αριστερά σφήνα στην άμυνα της Νίκης και με δεξιό συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ταίρη.
49’: Ο ΠΑΣ διπλασίασε τα τέρματα, όταν ο Μιχαήλ έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Μανιάς πήρε την κεφαλιά από τον Ίβενς και με κεφαλιά στη δεξιά γωνία του Ταϊρη έκανε το 2-0 για τον ΠΑΣ.
75’: Σε μπαλιά του Χαρίση ο Μανιάς ξέφυγε από δεξιά από τον Μαχλελή βρισκόμενος σε οριακή θέση οφσάϊντ, που τον καταδίωκε, έστρωσε τη μπάλα στον  ακάλυπτο Ίλιτς που δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ να κάνει το 3-0.
82’: Σε κάθετη μπαλιά του Ακόστα ο Τσουκαλάς που καλυπτόταν οριακά από αμυντικό της Νίκης με γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 4-0.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπέριος (47' Σκόνδρας), Τζημόπουλος, Στρούνα (46' Χαρίσης), Μιχαήλ, Λίλα, Τσουκαλάς, Ακόστα, Τσάβες, Μανιάς, Ίλιτς (80' Ηλιάδης)

Νίκη Βόλου (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Ταΐρης, Καρασαλίδης, Μαχλελής, Ίβενς, Μαρινάκης, Κοτσαρίδης, Λάουξ, Τσουκάνης (54' Σταμπολζίεφ), Νικλητσιώτης (77' Σκουρτάι), Κυζιρίδης (61' Γιαννιτσάνης), Τζιώρας.

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
(10η αγωνιστική)
Εργοτέλης – Βέροια 2-2
Κέρκυρα – Παναιτωλικός 1-2
Skoda Ξάνθη – ΟΦΗ 2-1
Ολυμπιακός – Πανθρακικός 5-1
Λεβαδειακός – Πλατανιάς 0-0
Πανιώνιος – Καλλονή 0-2
ΠΑΣ Γιάννινα – Νίκη Βόλου 4-0
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 1-2
Δευτέρα 10 Νοεμβρίου
19:30 Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 9 αγώνες)

ΠΑΟΚ 22
----------------------------------------------------
Ολυμπιακός 20
Καλλονή 18
Βέροια 17
Παναθηναϊκός 16
--------------------------------------------------
Αστέρας Τρίπολης 14
ΠΑΣ Γιάννινα 13
Παναιτωλικός 13
Skoda Ξάνθη 12
Πλατανιάς 11
Κέρκυρα 11
Ατρόμητος 11
ΟΦΗ 10
Πανιώνιος 8
---------------------------------------
Λεβαδειακός 7
Πανθρακικός 6
Εργοτέλης 6
Νίκη Βόλου 4


ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Skoda Ξάνθη – Ολυμπιακός
Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ
Βέροια – Καλλονή
Νίκη Βόλου – Λεβαδειακός
ΟΦΗ – Κέρκυρα
Παναθηναϊκός – Εργοτέλης
Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα
Πανθρακικός – Ατρόμητος
Πλατανιάς – Πανιώνιος