Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Τα συν και τα πλην στο τελευταίο φιλικό

Πρόσκληση να πάει στην Αλβανία δέχτηκε ο ΠΑΣ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ικανοποιημένος έμεινε ο Γιάννης Πετράκης για την εμφάνιση της ομάδας, ειδικά στο β’ ημίχρονο, του προχτεσινού φιλικού αγώνα με την πρωταθλήτρια Αλβανίας Σεντέρμπεου.
Ειδικά από τους νέους παίκτες, οι οποίοι είχαν μια καλή παρουσία και αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο, όχι μόνο για τον Πετράκη αλλά και από τους φιλάθλους που παρακολούθησαν το παιχνίδι. Μάλιστα δοκιμάστηκαν και 3 παιδιά από την ομάδα νέων Κ-20 (Τάχιας, Αναστασιάδης, Πασχάλης) που παρακολουθούνται από καιρό και είναι από τους υποψήφιους να υπογράψουν επαγγελματικό συμβόλαιο. Παρότι ο χρόνος συμμετοχής ήταν λίγος, κάποιες κινήσεις που έκαναν χειροκροτήθηκαν από τους φιλάθλους. 

Όσον αφορά τους παίκτες που αγωνίστηκαν, ο Σαπαλίδης που σημείωσε το γκολ του ΠΑΣ έδειξε ότι μπαίνει στις φάσεις και βλέπει δίχτυα και αντίπαλη εστία, ενώ καλά τα πήγε και ο Ισπανός αμυντικός Ναδάλες που μπήκε στο β’ ημίχρονο και κάλυψε το αριστερό άκρο της άμυνας. Μάλιστα λόγω της τιμωρίας του Ντάσιου, είναι πολύ πιθανό να παίξει από την αρχή στο προσεχές παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη την άλλη Δευτέρα, αφού ο Στρούνα υποχρεωτικά θα μετακινηθεί στο δεξί άκρο της άμυνας. Καλός ήταν και ο Νάκος που μπήκε στην επανάληψη και ιδιαίτερα μαχητικός ο Ιωάννου. Ο κόσμος, έστω οι 300 που ήταν στις εξέδρες, χειροκρότησε περισσότερο την ομάδα για την εμφάνιση του β’ ημιχρόνου που έπαιξαν πολλά νέα παιδιά, παρά στο α’ ημίχρονο που έπαιξαν αρκετοί βασικοί αλλά είχε κακή απόδοση. 

Όσον αφορά την γενικότερη εκτίμηση απ’ αυτό το φιλικό, οι εντυπώσεις είναι θετικές και ο κόσμος αποχώρησε ζεστός γιατί στο τελευταίο 20λεπτο η ομάδα ανέβασε στροφές. Στο προχτεσινό παιχνίδι ο Πετράκης άφησε απέξω για να ξεκουραστούν ή και να προφυλαχτούν, τους Βελλίδη, Κοροβέση, Τζημόπουλο, Τσάβεζ, Ίλιτς ενώ απουσίαζαν και οι διεθνείς Λίλα και Στρούνα. Ο Τάσος Κρητικός έπαιξε στο α’ ημίχρονο και στη συνέχεια έφυγε για την Αθήνα, αφού κλήθηκε στην εθνική ελπίδων για τα παιχνίδια που θα δώσει για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2015. 

Καλή ομάδα η Σκεντέρμπεου

Καλή παρουσία είχε και η Σκεντέρμπεου, που παρά τις απουσίες 5 βασικών στελεχών που είναι στην εθνική Αλβανίας, έπαιξε στα Γιάννινα καλό ποδόσφαιρο. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που τα τελευταία χρόνια μονοπωλεί την κατάκτηση του τίτλου στη γειτονική χώρα. Αυτοί που ξεχώρισαν και ενδιαφέρθηκαν πολύ οι φίλαθλοι να μάθουν για την ταυτότητά τους ήταν οι Πρόγκνι (έκανε πολλά σουτ) και Αλικάι (πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης, είχε και το δοκάρι). 

Πρόσκληση να πάει ο ΠΑΣ Αλβανία

Υπάρχει πρόσκληση να πάει και ο ΠΑΣ στην Κορυτσά για φιλικό παιχνίδι, αφού τα δύο σωματεία έχουν από το 2011 που έπαιξαν το πρώτο φιλικό στα Γιάννινα, πολύ καλές σχέσεις. Δεν έχουν ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά στον ΠΑΣ αποδέχτηκαν την πρόσκληση και σε κάποια άλλη διακοπή των πρωταθλημάτων να ταξιδέψει και ο «Άγιαξ της Ηπείρου» στην Αλβανία για το φιλικό ρεβάνς με τη Σκεντέρμπεου. Χτες οι περισσότεροι παίκτες έκαναν αποθεραπεία, ενώ για σήμερα έχει προγραμματιστεί νέα προπόνηση. 

Σε ρυθμούς Νέας Σμύρνης η προετοιμασία

Από εδώ και πέρα η προετοιμασία θα κινείται γύρω από το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη που θα γίνει τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου. Συμβαίνει δε για πρώτη φορά στα χρονικά της σούπερ λίγκα, ο ΠΑΣ να παίζει τρία συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια. Μετά την μετάθεση της 6ης αγωνιστικής για την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, ο ΠΑΣ αφού έπαιξε στην 4η και 5η αγωνιστική σε Κέρκυρα και Βέροια αντίστοιχα, θα συνεχίσει να έχει τη βαλίτσα στο χέρι αφού θα πάει και στη Νέα Σμύρνη. Αφού ήρθαν έτσι τα πράγματα, οι κυανόλευκοι δεν μπορούν  να κάνουν και διαφορετικά. Το μόνο μου τους μένει, είναι να βάλουν πάλι καλά στο μυαλό τους το παιχνίδι αυτό, να προετοιμαστούν κατάλληλα για να διεκδικήσουν θετικό αποτέλεσμα. Μέχρι να γίνει το παιχνίδι αυτό, υπάρχουν μπροστά 10 μέρες για την καλύτερη προετοιμασία αλλά να γίνει καλά και ο Ίλιτς που είχε πρόβλημα την τελευταία εβδομάδα.