Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Στα κύματα του Θερμαϊκού οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές

Στα κύματα του Θερμαϊκού ξεχώρισαν οι Γιαννιώτες αθλητές

Μοναδικές κούρσες, μάχη με τα κύματα και τον δυνατό άνεμο του Θερμαϊκού Κόλπου, συγκινήσεις και φυσικά πολλή περιπέτεια έζησαν οι αθλητές οι οποίοι αγωνίστηκαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας που διεξήχθη επί τριήμερο στην Θεσσαλονίκη.

Τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων εκπροσώπησαν επάξια τρεις εν ενεργεία Πρωταθλητές κι ένας βετεράνος πηδαλιούχος, οι οποίοι γεύτηκαν μία πρωτόγνωρη εμπειρία και χάρηκαν ιδιαίτερα τις κούρσες που έκαναν στην ανοιχτή θάλασσα, παίρνοντας πολύ καλές θέσεις κατάταξης στα αγωνίσματά τους.

Τσίλης - Παππάς

Ο Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Γιάννης Τσίλης και ο Παγκ. Πρωταθλητής Ηλίας Παππάς έτρεξαν στο Διπλό Σκιφ Ανδρών. Μετά από μία εξαιρετική κούρσα στους προκριματικούς, πέρασαν με πρωτιά στον τελικό του Σαββάτου, όπου έδωσαν μία σκληρή μάχη με τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, κατορθώνοντας να μπουν στην πρώτη δεκάδα, χωρίς ωστόσο να ανέβουν στο βάθρο. Ο ανταγωνισμός στο συγκεκριμένο αγώνισμα υπήρξε ιδιαίτερα υψηλός, καθώς έλαβαν μέρος 38 επίλεκτα πληρώματα απ’ όλο τον κόσμο!

«Το Παγκόσμιο Παράκτιας Κωπηλασίας ήταν μία μοναδική εμπειρία για μας, αφού πρώτη φορά τρέξαμε σε ανοιχτή θάλασσα. Χαρήκαμε τον πρώτο αγώνα, όμως στον τελικό οι συνθήκες ήταν δύσκολες και με αυτό το δεδομένο, είμαστε ευχαριστημένοι απ’ το πλασάρισμά μας στην πρώτη δεκάδα», δήλωσε αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος ο Γιάννης Τσίλης.

 Από την πλευρά του ο Ηλίας Παππάς έκανε λόγο για την απόλυτη εμπειρία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «υπό τέτοιες συνθήκες με δυνατό άνεμο, κόντρα κύμα και φυσικά τον ανταγωνισμό, το να τερματίσεις είναι από μόνο του ένα κατόρθωμα». Τα δύο παιδιά δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν την ΔΩΔΩΝΗ και τους υπόλοιπους χορηγούς τους που τους στήριξαν προκειμένου να λάβουν μέρος στους συγκεκριμένους αγώνες.

Ν. Παππάς – Λ. Ρίζος

Ο Πρωταθλητής του Ν.Ο.Ι. Νίκος Παππάς αγωνίστηκε στον μικρό τελικό του Σκιφ όπου κατέλαβε την δεύτερη θέση και την ενδέκατη στη γενική κατάταξη. Ο επί 30ετία σχεδόν πηδαλιούχος του Ομίλου Λάμπρος Ρίζος έτρεξε με βάρκα βετεράνων αθλητών, στο Τετραπλό Σκιφ, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση στον μικρό τελικό και δήλωσε εντυπωσιασμένος από την εμπειρία. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «μετά τόσες δεκαετίες στο άθλημα το’ ζησα κι αυτό! Είναι άλλη Κωπηλασία αυτή που γίνεται στην ανοιχτή θάλασσα, μια εμπειρία ξεχωριστή και πολύ διαφορετική απ’ όσα γνωρίζαμε ως τώρα».

Από το Γραφείο Τύπου

του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων