Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Θα είναι γλυκός ή πικρός ο καφές στην πλατεία;

Για τον Πανιώνιο ετοιμάζεται ο ΠΑΣ Γιάννινα θέλοντας να πιεί γλυκό καφέ στη γνωστή πλατεία Νέας Σμύρνης

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες και με συνεχή βροχή ξεκίνησαν πάλι από χτες οι προπονήσεις στον ΠΑΣ Γιάννινα. Με τους παίκτες να είναι προσεκτικοί στις κινήσεις τους γιατί το γήπεδο είχε λασπόνερα αφού από την Κυριακή υπάρχει κακοκαιρία στα Γιάννινα και έντονες βροχοπτώσεις.
Αυτό συνέστησε και ο Πετράκης στους παίκτες, μη βγουν άλλα προβλήματα στην πορεία, καθώς με την επανέναρξη του πρωταθλήματος υπάρχουν δύσκολα παιχνίδια στη σειρά. Και επειδή σε όλους στα Γιάννινα η αίσθηση είναι ότι θα γίνουν το άλλο Σαββατοκύριακο οι αγώνες της 7ης αγωνιστικής, ο ΠΑΣ θα παίξει στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο και θα δώσει τρίτο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι, κάτι που δεν συνέβη άλλη φορά. Και εκεί θα φανεί αν στη γνωστή πλατεία θα είναι γλυκός ή πικρός ο καφές για τον "Άγιαξ της Ηπείρου"

Θεραπεία έκαναν χτες οι Ίλιτς, Γιαννιώτης που έχουν προβλήματα τραυματισμών, ενώ προληπτικά δεν προπονήθηκε και ο Τσάβεζ που πάλι ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς, χωρίς να διαφαίνεται πρόβλημα. Πολύ πιθανό να τον προστατέψει ο Πετράκης και να μη τον χρησιμοποιήσει στο αυριανό φιλικό με την πρωταθλήτρια Αλβανίας Σκεντέρμπεου. Από τις προπονήσεις θα απουσιάσουν τις επόμενες μέρες οι διεθνείς Άντι Λίλα και Αντράζ Στρούνα αφού κλήθηκαν από τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες των χωρών τους.

Με την εθνική Αλβανίας είναι ο Άντι Λίλα

Ο Λίλα στην Εθνική Αλβανίας  που θα παίξει το Σάββατο στο Ελμπασάν με τη Δανία και την Τρίτη στο Βελιγράδι με τη Σερβία και ο Στρούνα στην Εθνική Σλοβενίας που θα παίξει μεθαύριο Πέμπτη εντός έδρας με τη Δανία και την προσεχή Κυριακή εκτός έδρας με τη Λιθουανία. Είναι οι μοναδικοί διεθνείς που έχει φέτος ο ΠΑΣ. Βέβαια είναι και ο Μουσκάι που αγωνίζεται με την Εθνική Ελπίδων της Αλβανίας, αλλά έχει δοθεί δανεικός στην Παρτιζάν Τιράνων.

Ο Λίλα παίζει από το καλοκαίρι του 2011 στα Γιάννινα έχοντας μέχρι τώρα σε πρωτάθλημα και κύπελλο 87 συμμετοχές και 5 γκολ. Ο Στρούνα για δεύτερη χρονιά στον ΠΑΣ και έχει 37 συμμετοχές. Σήμερα θα γίνει μια ακόμα προπόνηση ενώ αύριο στις 5.30 υπάρχει το φιλικό του ΠΑΣ με την Σκεντέρμπεου Κορυτσάς. Η αναμέτρηση αυτή θα είναι ένα καλό τεστ για τους παίκτες του «Άγιαξ».

Η Αλβανική ομάδα είναι 2η στη βαθμολογία στο πρωτάθλημα της σούπερ λίγκα της γειτονικής χώρας και ασφαλώς θα είναι ένας αξιόπιστος αντίπαλος για τον ΠΑΣ. Μάλιστα μονοπωλεί τον τίτλο τα τελευταία χρόνια στην Αλβανία και έχει παίξει και στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ το φετινό καλοκαίρι. Στο ενδιαφέρον αυτό παιχνίδι, ο Γιάννης Πετράκης θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες, ενώ είναι πιθανόν να γίνει και το Σαββατοκύριακο πάλι φιλικό παιχνίδι αν βρεθεί κάποια άλλη διαθέσιμη ομάδα.

Καταστρώνει τα πλάνα ο Γιάννης Πετράκης

Ο Κρητικός τεχνικός δείχνει να έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα του και πιστεύει ότι θα πάει καλύτερα στη συνέχεια, καθώς μέχρι τώρα μπορεί να μη είχε την ανάλογη συγκομιδή βαθμών, αλλά ο ΠΑΣ είναι μια ομάδα που μάχεται και δημιουργεί ευκαιρίες. Και μέσα απ’ αυτές τις ευκαιρίες, όπως λέει ο τεχνικός του ΠΑΣ, θα έρθουν περισσότερα γκολ που θα δώσουν νίκες και βαθμούς. 

Αυτό που προβληματίζει είναι ο άσχημος καιρός, καθώς βρέχει συνέχεια, η θερμοκρασία έπεσε και αυτό θα είναι εμπόδιο για να δουν το παιχνίδι όσο το δυνατόν περισσότεροι φίλαθλοι, ενώ και ο αγωνιστικός χώρος στο στάδιο «Ζωσιμάδες» δεν θα είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα, ο Γιάννης Πετράκης ήταν από τους θεατές του Πανελληνίου πρωταθλήματος Πυγμαχίας των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που έγινε στα Γιάννινα. Μάλιστα τιμήθηκε από τον πρωταθλητή της κατηγορίας των 75 κιλών Γιαννιώτη Μάκη Στάθη που επέδωσε  στον προπονητή του ΠΑΣ τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο και γενικότερα στον αθλητισμό.

Όλα δείχνουν ότι πάει Νέα Σμύρνη

Στη Νέα Σμύρνη θα δώσει τρίτο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι ο ΠΑΣ

Αύριο (Τετάρτη) στο διοικητικό συμβούλιο της σούπερ λίγκα θα αποφασιστεί το πότε θα γίνουν οι αγώνες της 6ης αγωνιστικής οπότε θα κανονίσει και ο Πετράκης το πρόγραμμα προετοιμασίας. Αν δεν αλλάξει η σειρά των αγώνων θα υποδεχτεί την άλλη Κυριακή στα Γιάννινα τον Λεβαδειακό. Αν όμως πάει για αργότερα η 6η αγωνιστική και η αγωνιστική δραστηριότητα ξεκινήσει από την 7η αγωνιστική, ο ΠΑΣ θα παίξει την μεθεπόμενη Δευτέρα (10 Οκτωβρίου) στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο. Και μάλιστα θα είναι το τρίτο στη σειρά εκτός έδρας παιχνίδι, μετά την Κέρκυρα και τη Βέροια. Και το πιθανό είναι να γίνει αυτό, δηλαδή η 6η αγωνιστική να πάει παραπίσω και να γίνουν τα παιχνίδια της 7ης αγωνιστικής. 

Άλλωστε ούτε ο Ολυμπιακός ούτε ο ΠΑΟΚ καίγονται ιδιαίτερα να παίξουν μεταξύ τους στο Καραϊσκάκη και τις συμφέρει να πάρουν πίστωση χρόνου. Οπότε το επόμενο ματς θα είναι με Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.  Όπως και να έρθουν τα πράγματα, αυτό που προέχει στον ΠΑΣ είναι να διατηρηθεί αυτές τις μέρες η ομάδα σε καλή κατάσταση, να αποθεραπευτούν σύντομα οι τραυματίες Ίλιτς, Γιαννιώτης για να μη χάσουν πολλές προπονήσεις και όταν ξαναρχίσει το πρωτάθλημα ο «Άγιαξ της Ηπείρου» να μπει στο γήπεδο με αποφασιστικότητα, είτε παίξει με τον Λεβαδειακό στα Γιάννινα, είτε με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.