Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Με δύναμη και πάθος ο ΠΑΣ πάει για τη νίκη

Τέτοιες στιγμές να ξαναζήσουμε σήμερα στο στάδιο "Ζωσιμάδες"

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


Με τη φόρα που πήρε γυρίζοντας από τη Νέα Σμύρνη όπου την περασμένη Δευτέρα κέρδισε τον Πανιώνιο, ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι αποφασισμένος σήμερα να ξεπεράσει και το εμπόδιο της Καλλονής, στην αναμέτρηση που θα γίνει στις 3 το μεσημέρι στο στάδιο «Ζωσιμάδες» με απευθείας μετάδοση από το κανάλι NOVA3. 


Με το ματς αυτό ανοίγει η αυλαία της 8ης αγωνιστικής. Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο και αυτό το γνωρίζουν καλύτερα ο Πετράκης και οι παίκτες, καθώς η ομάδα του όμορφου νησιού είναι σε καλή κατάσταση και αρκετά δυνατή φέτος, αλλά ο «Άγιαξ της Ηπείρου» ανέβηκε τον τελευταίο καιρό και έχοντας το αβαντάζ της έδρας προβάλει σαν το φαβορί για τη νίκη. Μάλιστα επιστρέφει στο «κάστρο» του μετά από απουσία ενάμιση περίπου μήνα, αφού το τελευταίο ματς πρωταθλήματος που έδωσε στα Γιάννινα ήταν για την 3η αγωνιστική στις 14 Σεπτεμβρίου με τη Skoda Ξάνθη. 

Είναι λογικό μετά από απουσία τόσων ημερών και με νωπές τις εικόνες από τη νίκη μέσα στη Νέα Σμύρνη που αναπτέρωσε το ηθικό όλων, να είναι ανεβασμένο το ενδιαφέρον του κόσμου που θα κάνει έντονη την παρουσία του στο στάδιο. Στον ΠΑΣ επιστρέφουν οι Ντάσιος (εξέτισε την ποινή του), Ίλιτς (αποθεραπεύτηκε) και ασφαλώς αυτό είναι στα θετικά του γιατί είναι παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν. 

Θα απουσιάσει ο Κοροβέσης που κάνει ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας. Εκτός αποστολής άφησε ο Πετράκης για αγωνιστικούς λόγους τον Κρητικό που ξεκίνησε βασικός στο ματς με τον Πανιώνιο. Δεν φαίνεται να αλλάζουν πολλά πράγματα στη σύνθεση της τοπικής ομάδας, καθώς πετυχημένη συνταγή δεν αλλάζει εύκολα. Από το πώς θα αντιμετωπίσει την Καλλονή αν μείνουν ως κεντρικό δίδυμο Τζημόπουλος , Μπέριος και ακραίοι αμυντικοί Στρούνα, Μιχαήλ όπως στη Νέα Σμύρνη, οπότε σε μια τέτοια περίπτωση ίσως να μη ξεκινήσει από την αρχή ο Ντάσιος ή να πάει στο προηγούμενο στυλ με κεντρικούς αμυντικούς Τζημόπουλο, Μιχαήλ και ακραίους τους Ντάσιο, Στρούνα. 

Και ο Ίλιτς παρότι έμεινε αρκετό καιρό χωρίς προπονήσεις, έχει πολλές πιθανότητες να ξεκινήσει από την αρχή στη θέση του Μανιά που κι αυτός είχε πρόβλημα στη μέση και με ένεση έβγαλε και τόσο ματς στη Νέα Σμύρνη. 

Κατά πάσα πιθανότητα ο ΠΑΣ θα ξεκινήσει με τερματοφύλακα τον Βελλίδη, δεξιό αμυντικό τον Στρούνα, αριστερό τον Μιχαήλ, στόπερ τους Τζημόπουλο, Μπέριο, αμυντικά χαφ τους Λίλα, Τσουκαλά, κεντρικό τον Γιάκο, αριστερά τον Τσάβεζ, δεξιά στην περιφέρεια τον Ακόστα και στην επίθεση τον Ίλιτς. Στην αποστολή που αποσύρθηκε από χτες βράδυ σε ξενοδοχείο είναι και οι Σωτηρίου, Nαδάλες (Φόνσι), Χαρίσης, Μανιάς, Ντάσιος, Σαπαλίδης, Σκόνδρας, Ηλιάδης. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 15 ευρώ στη μεγάλη σκεπαστή, 10 ευρώ στη μικρή σκεπαστή και 5 ευρώ για τα παιδικά.

Με πτήση τσάρτερ η Καλλονή

Με πτήση τσάρτερ είναι από χτες βράδυ στα Γιάννινα η Καλλονή, αφού το μεσημέρι ολοκλήρωσε στο νησί την προετοιμασία της. Η αποστολή αναχώρησε για Γιάννινα χτες στις 18.00 το απόγευμα από το αεροδρόμιο Μυτιλήνης με απευθείας πτήση της αεροπορικής εταιρείας «ASTRA AIRLINES» εγκαινιάζοντας παράλληλα τις πτήσεις της στο Β.Α. Αιγαίο. Εκτός αποστολής έμειναν οι Ανρί Καμαρά και Δημήτρης Βλαστέλλης που είναι τραυματίες. Οι παίκτες που επέλεξε ο Γιάννης Ματζουράκης για τη σημερινή αναμέτρηση στα Γιάννινα είναι: Χογκ, Αλέξιτς, Χωριανόπουλος, Αναστασιάδης, Κριπιντίρης, Μπαρέρα, Βαλιό, Γιορέντε, Ναβάρο, Πιπίνης, Κειτά, Μανούσος, Χουάνμα, Κύπρου, Αγρίτης, Αντέτζο, Λεοζίνιο, Στεφάνοβιτς, Τσαμπούρης.

Διαιτητής ο Μάνταλος

Τον σημερινό αγώνα θα διευθύνει ο Σταύρος Μάνταλος του συνδέσμου Καβάλας. Βοηθοί του θα είναι οι Βασίλης Κααβαλίδης (Καβάλας), Εμμανουήλ Βλάσσης (Λασηθίου). Τέταρτος διαιτητής ο Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου) και παρατηρητής διαιτησίας ο Ιωάννης Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας). Ο Μάνταλος πέρσι είχε διευθύνει μόνο ένα ματς του ΠΑΣ και συγκεκριμένα την αναμέτρηση Βέροια – ΠΑΣ 2-2 που έγινε στις 27-10-2013 για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος σούπερ λίγκα. Στο ματς αυτό είχε αποβάλλει τον Λίλα στο 69’ με 2η κίτρινη κάρτα.

Οι αγώνες των ομάδων νέων

Λόγω των βροχοπτώσεων ο αγώνας της Κ-20 του ΠΑΣ με την Καλλονή θα γίνει τελικά στο γήπεδο «Στάθης Τσανακτσής» της ΕΠΣΗΠ και όχι στο ΠΕΑΚΙ. Η αναμέτρηση θα γίνει σήμερα Σάββατο στις 11 το πρωί. Διαιτητής ο Πάνος Ηπείρου. 
-Για το πρωτάθλημα νέων Κ-17 αύριο Κυριακή και ώρα 11:30 στο γήπεδο Μεσούνης στην Κομοτηνή θα παίξουν ο ΠΑΣ και ο ΠΑΣ Γιάννινα. Διαιτητής ο Κιγιντζής (Θράκης).
-Για το πρωτάθλημα νέων Κ-15 σήμερα στις 11 το πρωί στο γήπεδο Ριζομύλου στο Βόλο θα παίξουν η Νίκη Βόλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα.  Διαιτητής ο Θεοχάρης (Θεσσαλίας).


ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Σάββατο 25 Οκτωβρίου
15:00 ΠΑΣ – Καλλονή
17:15 Λεβαδειακός – Πανιώνιος
19:30 Ατρόμητος – Εργοτέλης
Κυριακή 26 Οκτωβρίου
15:00 ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης
17:15 Κέρκυρα – Πλατανιάς
17:15 ΠΑΟΚ – Βέροια
17:15 Παναιτωλικός – Πανθρακικός
19:30 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός
Δευτέρα 27 Οκτωβρίου
19:30 Ξάνθη – Νίκη Βόλου



Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 6 αγώνες) 
ΠΑΟΚ 16
----------------------------------------------------
Βέροια 15
Ολυμπιακός 13 
Καλλονή 13
Κέρκυρα 10
-----------------------------------------------------
Παναθηναϊκός 10 
Αστέρας Τρίπολης 10
Ατρόμητος 10
ΟΦΗ 9
ΠΑΣ Γιάννινα 8
Πανιώνιος 7
Skoda Ξάνθη 6 
Πλατανιάς 6
Πανθρακικός 5
-----------------------------------------------------------------
Εργοτέλης 4
Παναιτωλικός 4
Νίκη Βόλου 3
Λεβαδειακός 2