Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Δ. Κυριακίδης στη NOVA: Στα πέναλτι χρειάζεται και τύχη

Τι λέει ο Γκολκίπερ της Skoda Ξάνθη Δημήτρης Κυριακίδης για το πέναλτι που έπιασε 

Περισσότερο καθαρό μυαλό και συγκέντρωση πρέπει να έχει η Ξάνθη στα παιχνίδια της, όπως δήλωσε στην κάμερα του novasports και στον Γιώργο Μαρκόπουλο ο Δημήτρης Κυριακίδης. «Δεν ήταν πέναλτι» σχολίασε για την επίμαχη φάση ο Μπέρτος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Κυριακίδη:
«Πολύ καλό παιχνίδι με πολλές φάσεις, δυστυχώς προηγηθήκαμε δύο φορές αλλά δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε τη νίκη σε μια δύσκολη έδρα. Σίγουρα ο ΠΑΣ μας πίεσε στο β' αλλά θα έπρεπε να έχουμε περισσότερο καθαρό μυαλό για να κρατήσουμε το σκορ και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς.
Αν ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι ίσως να μη δεχόμασταν το δεύτερο γκολ και τα πράγματα να ήταν διαφορετικά.
Χρειάζεται συγκέντρωση και στα 90 λεπτά, δυστυχώς και στο πρώτο ματς χάναμε 2-0 το κάναμε 2-2 αλλά δεν κρατήσαμε το σκορ. Κρατάμε τον έναν βαθμό, πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη που κάνουμε και να δουλέψουμε πολύ περισσότερο».
Για την απόκρουση του πέναλτι:
«Πάνω κάτω γνωρίζουμε τους ποδοσφαιριστές στη Σούπερ Λιγκ. Αισθανόμουν καλά, θέλει και τύχη πάντως. Επέλεξα να πέσω όπως έπεσα και ευτυχώς πήραμε τον έναν βαθμό. Θα ήμουν όμως περισσότερο ικανοποιημένος με τη νίκη.
Υπάρχει άγχος και πίεση. Τα αποτελέσματα δεν έρχονται όπως τα θέλουμε. Είναι νωρίς αλλά όσο δεν κερδίζουμε μεγαλώνει η πίεση. Είμαστε επαγγελματίες, θα κοιτάξουμε να βελτιωθούμε και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς στην έδρα μα την επόμενη εβδομάδα».
Αναλυτικά οι δηλώσεις Μπέρτου:
«Κάναμε πολύ καλό πρώτο ημίχρονο με πολύ πίεση στον αντίπαλο. Πετύχαμε ένα γκολ και έπρεπε να βάλουμε και δεύτερο για να τελειώσουμε το ματς. Πήγαμε με το 0-1 στο ημίχρονο και ήταν δύσκολο να το κρατήσουμε.
Η απόκρουση του πέναλτι άλλαξε την ψυχολογία, μας έκανε να πιστέψουμε πως μπορούμε να αλλάξουμε το σκορ».
 
Για τη φάση του πέναλτι:


«Νομίζω δεν ήταν πέναλτι, δεν το είδα καλά γιατί ήμουν μακριά από τη μπάλα αλλά θεωρώ πως δεν ήταν παράβαση. Είμαστε καινούρια ομάδα, πιστεύω πως με πολύ δουλειά, πάθος, αποφασιστικότητα και συγκέντρωση θα έχουμε καλή πορεία».