Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Να γιατί ο ΠΑΣ άνοιξε ακαδημία στην Αθήνα

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την ακαδημία ποδοσφαίρου που έχει ο ΠΑΣ στην Αθήνα...

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στον ΠΑΣ τα τελευταία χρόνια, ίσως λόγω και της κρίσης, άρχισαν να δίνουν μεγάλη βαρύτητα στις υποδομές, οργανώνοντας τις ομάδες νέων που λαμβάνουν στα πρωταθλήματα της σούπερ λίγκα, αλλά δίνοντας βαρύτητα και προσοχή στις μικρές ηλικίες για να βρουν παίκτες.
Μάλιστα προ ημερών ανακοινώθηκε, ότι ο ΠΑΣ θα λειτουργήσει και ακαδημία στην Αθήνα, στοχεύοντας και σε παιδιά που έχουν καταγωγή από την Ήπειρο και μένουν στην Αττική. Αυτή η προσπάθεια ήταν μια ιδέα του προέδρου Γιώργου Χριστοβασίλη, ο οποίος διαμένει στην Αθήνα και θα γίνει σε συνεργασία με τα Σούρμενα σε ότι αφορά κάποιες διευκολύνσεις.

Οι δηλώσεις Μιχαλακίδη

Άλλωστε τα Σούρμενα είναι η ομάδα που ξεκίνησε να ασχολείται διοικητικά με το ποδόσφαιρο ο ηγέτης του ΠΑΣ. Προπονητές θα είναι οι Άρης Τζεφεράκος, Χρήστος Μιχαλακίδης και εκπαιδευτής τερματοφυλάκων ο Τάκης Κουσίδης. Όπως μας είπε ο κ. Μιχαλακίδης θα υπάρξουν ξεχωριστά γκρουπ για κάθε ηλικία γεννηθέντων από το 2000 μέχρι το 2005. Θα είναι μια ελίτ ακαδημία αυτή που θα λειτουργήσει στην Αθήνα και ήδη άρχισαν οι εγγραφές καίτοι ακόμα δεν γύρισε όλος ο κόσμος στις πόλεις από τις διακοπές. «Είδαμε κάποια παιδιά, θα δούμε και άλλα στην πορεία. Υπάρχει ένας κορμός παικτών αλλά είμαστε σε αναζήτηση και άλλων παιδιών» μας είπε χαρακτηριστικά ο Αθηναίος τεχνικός.

Μέχρι 20 Σεπτεμβρίου οι δοκιμές

Οι δοκιμές θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, μέχρι 20 Σεπτεμβρίου, ίσως και πιο πέρα, γίνονται στο βοηθητικό γήπεδο των Σουρμένων προσωρινά και στη συνέχεια μπορεί να βρεθεί κάποιο άλλο γήπεδο.  Η ακαδημία του ΠΑΣ στην Αθήνα θα λειτουργεί ως αυτόνομο τμήμα και ασφαλώς ότι «λαβράκι» βγει από πλευράς ταλαντούχων παικτών, θα αξιολογείται και θα εντάσσεται στις ομάδες νέων που έχει ο «Άγιαξ της Ηπείρου» αφού από φέτος εκτός από την Κ-20 και Κ-17 θα λειτουργήσει και ομάδα νέων Κ-15 με προπονητή τον παλιό άσσο Γιώργο Οικονόμου. Τα τμήματα της ακαδημίας του ΠΑΣ στην Αθήνα δεν μπορούν να λάβουν μέρος στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ, αλλά θα λάβουν μέρος στα εσωτερικά πρωταθλήματα που οργανώνουν για τα τμήματα υποδομής οι ΠΑΕ που εδρεύουν στην Αθήνα (Ατρόμητος, Απόλλων κλπ).

Υπό την σκέπη της ΠΑΕ


Η ακαδημία του ΠΑΣ στην Αθήνα θα έχει ασφαλώς κάθε βοήθεια και θα είναι υπό την αιγίδα της ΠΑΕ και προσωπικά του προέδρου Γιώργου Χριστοβασίλη που έχει προσωπική εικόνα απ’ αυτό το εγχείρημα. Υπάρχει αισιοδοξία ότι πολλά παιδιά θα πλαισιώσουν τα τμήματα της ακαδημίας και για πρώτη φορά Ηπειρωτόπουλα που γεννήθηκαν στην Αθήνα και άκουσαν σαν παραμύθι από τους πατεράδες ή τους παππούδες τους το πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα, τώρα θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν μπάλα με την κυανόλευκη φανέλα. 

Η ανακοίνωση του ΠΑΣ

Πέρα από το δικό μας ρεπορτάζ που εκθέσαμε παραπάνω, παραθέτουμε και την σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: «Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966  ανακοινώνει ότι ξεκίνησαν οι προπονήσεις επιλογής για τους ποδοσφαιριστές που θα στελεχώσουν τις ομάδες, Παιδική, Παμπαιδική, Τζούνιορ  της ακαδημίας που έχει ιδρύσει στην Αθήνα. Οι προπονήσεις θα γίνονται καθημερινά στο βοηθητικό γήπεδο των Σουρμένων και όσοι επιθυμούν, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 6949 134171, κα Κοκκίνη   και 2651070340 κα Τέτσιου, αναφέροντας τα εξής στοιχεία: Όνομα -Επώνυμο -Πατρώνυμο –Ημερομηνία Γέννησης-Περιοχή -Κινητό –Αγωνιστική Θέση».