Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Στην "τσίτα" ο ΠΑΣ με το μυαλό στην Ξάνθη

Το μυαλό στο ματς με την Ξάνθη έχουν όλοι στον ΠΑΣ. Η φωτογραφία από την περσινή νίκη του "Άγιαξ" στα Πηγάδια.

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μπορεί το Σαββατοκύριακο να μη έχει πρωτάθλημα στη σούπερ λίγκα, αλλά το μυαλό του Γιάννη Πετράκη είναι στο ματς της 3ης αγωνιστικής με τη Skoda Ξάνθη και στο πως θα διατηρήσει τους παίκτες σε καλή κατάσταση χωρίς να βγουν από το ρυθμό που είχαν στις δύο πρώτες αγωνιστικές.
Ο Κρητικός τεχνικός ξέρει ότι κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι το ματς αυτό, καθώς η Θρακική ομάδα δεν γεύτηκε ακόμα τη χαρά της νίκης, προέρχεται από ένα άσχημο αποτέλεσμα (1-1 με την Κέρκυρα στα Πηγάδια) και θα προσπαθήσει στα Γιάννινα να βελτιώσει τη θέση και την αγωνιστική εικόνα της. Έτσι η προσοχή όλων στον ΠΑΣ είναι τεταμένη, χωρίς διάθεση χαλάρωσης.  

Την δε αίσθηση του καθήκοντος με τη σκέψη ότι αυτές οι μέρες που δεν έχει πρωτάθλημα είναι χρόνος ανασυγκρότησης για καλύτερη πορεία στη συνέχεια, προσπαθεί ο έμπειρος τεχνικός να την περάσει και στους παίκτες. Παράλληλα ο Πετράκης έχει το νου του και στο εξωτερικό για να του γυρίσουν χωρίς προβλήματα οι Στρούνα και Λίλα που είναι με τις εθνικές ομάδες Σλοβενίας και Αλβανίας αντίστοιχα. Είναι και οι δύο βασικά στελέχη σε θέσεις κλειδιά και ασφαλώς τους θέλει στο ματς με την Ξάνθη που στόχος θα είναι αποκλειστικά η νίκη για τον «Άγιαξ της Ηπείρου». Γιατί με δύο νίκες και μία ισοπαλία στις 3 πρώτες αγωνιστικές ο ΠΑΣ θα είναι 100% εντός στόχων, που είναι να μαζέψει όσο γίνεται νωρίτερα τους βαθμούς που θα αποτελέσουν δικλείδα ασφαλείας για την παραμονή του στην κατηγορία και από εκεί και πέρα να νιώθει άνετος.

Είναι δε και το πρόγραμμα τέτοιο που θέλει τον ΠΑΣ αυτό τον καιρό στην «τσίτα» καθώς  μέχρι την 10η αγωνιστική έχει ματς με ομάδες μικρομεσαίου βεληνεκούς από τα οποία μπορεί να πάρει σημαντικούς βαθμούς. Μάλιστα έχει μια τετράδα μπροστά του με ομάδες που είναι σε θέση να κερδίσει βάσει της εικόνας που υπήρξε στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Συγκεκριμένα θα φιλοξενήσει την Ξάνθη, μετά θα πάει διαδοχικά σε Κέρκυρα, Βέροια και θα υποδεχτεί τον Λεβαδειακό στα Γιάννινα. Ωστόσο πολλές φορές ο Γιάννης Πετράκης έχει πει ότι θα πρέπει να βλέπουν κάθε ματς χωριστά και το μόνο που πρέπει να έχουν οι παίκτες κάθε φορά στο μυαλό τους είναι το παιχνίδι της αγωνιστικής που είναι μπροστά τους. Όπως στην προκειμένη περίπτωση το ματς με τη Skoda Ξάνθη.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι χτες παρουσιάστηκε πρόβλημα στους προσαγωγούς για τον Θέμη Τζημόπουλο. Αλλά μέχρι το άλλο Σαββατοκύριακο που θα γίνει το ματς με την Ξάνθη υπάρχει χρόνος για αποθεραπεία. Έτσι ο Κοζανίτης αμυντικός έκανε ατομικό πρόγραμμα, μαζί με τον Κριστιάν Τσάβεζ που παλεύει κι αυτός από την περασμένη Παρασκευή να ξεπεράσει το πρόβλημα στο ίδιο σημείο (προσαγωγοί). Κατά τα άλλα, παρά τον άστατο καιρό και τις βροχοπτώσεις κανονικά έγινε η πρωινή προπόνηση ενώ το απόγευμα δόθηκε ρεπό. Ορισμένοι παίκτες ήταν στο ΠΕΑΚΙ και είδαν τον αγώνα κυπέλλου της ΕΠΣΗΠ Μουσιωτίτσας – Κ-20 ΠΑΣ Γιάννινα όπου αντίπαλοι προπονητές ήταν η αδελφοί Αλέκος και Γιάννης Τάτσης! Στον πάγκο της τυπικά γηπεδούχου ομάδας ο πρώτος και της φιλοξενούμενης ο δεύτερος. «Τάτσης εναντίον…. Τάτση» όπως ήταν ο τίτλος χτες στον «Η.Α».


Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για τη χτεσινή δραστηριότητα: «Προπόνηση τακτικής, επιθετική ανάπτυξη, περιελάμβανε το πρόγραμμα. Ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία ακολούθησαν με τον φυσιοθεραπευτή, Φίλιππο Σκόρδο, οι Τσάβες Τζιμόπουλος, ενοχλήσεις στους προσαγωγούς». Κατά τα άλλα στον ΠΑΣ αγωνιούν και για τις συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι, γιατί αν περάσει το σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις, αυτό θα βοηθήσει τα μέγιστα την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για να ξεπεράσει αυτό το βραχνά και να μη έχει κανένα πρόβλημα με την φορολογική ενημερότητα.