Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Το παρθενικό γκολ με Ξάνθη ο Εδουάρδο Κοντογιωργάκης!

Ο θρυλικός Εδουάρδο Κοντογιωργάκης, ο αγαπημένος "Λόκο" των φιλάθλων το 1978 πέτυχε το πρώτο γκολ κατά της Ξάνθης σε επίσημο παιχνίδι.


Την Κυριακή στο στάδιο «Ζωσιμάδες» ο ΠΑΣ και η Skoda Ξάνθη θα αναμετρηθούν για 11η φορά στην ιστορία τους σε επίπεδο αγώνων Α’ και Β’ Εθνικής κατηγορίας.
Στα προηγούμενα 10 παιχνίδια που έγιναν στα Γιάννινα καταγράφονται 5 νίκες του ΠΑΣ (3 στη Β’ και 2 στην Α’), 4 ισοπαλίες (Α’ Εθνική) και 1 νίκη της Ξάνθης (Α’ Εθνική). Η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στα Γιάννινα για το πρωτάθλημα  Α’ Εθνικής έγινε τη σαιζόν 90-91 και σφραγίστηκε με λευκή ισοπαλία 0-0. Ένα ματς το 2000 έγινε στο ουδέτερο γήπεδο της Πάτρας, γιατί στα Γιάννινα δεν υπήρχαν προβολείς.



Η προϊστορία καταγράφει και δύο παιχνίδια κυπέλλου στο στάδιο «Ζωσιμάδες» όπου το 1978 ο ΠΑΣ συνέτριψε με 5-0 την Ξάνθη και το 1999 την κέρδισε πάλι με 2-0. Ο Εδουάρδο Κοντογιωργάκης είναι ο πρώτος «εκτελεστής» της Ξάνθης σε επίσημο παιχνίδι. Το πρώτο επίσημο ματς στους «Ζωσιμάδες» έγινε το 1978 για το κύπελλο Ελλάδος (5-0 υπέρ του ΠΑΣ) και αυτός που πέτυχε το πρώτο παρθενικό γκολ σε βάρος της Ξάνθης ήταν ο θρυλικός «Λόκο». Ήταν το 15’ του αγώνα όταν ανατράπηκε ο Εσπινόζα και ο Κοντογιωργάκης με πέναλτι άνοιξε το σκορ. Αυτό έμελε να είναι το πρώτο γκολ του «Άγιαξ» σε βάρος των ακριτών.