Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Δύο χρυσά αθλητές του Πρωτέα στο Παγκόσμιο Ταε-κβο-ντο

Δημήτρης Τιμογένης και Μαρία Λεκατσά με τα μετάλλιά τους στο Παγκόσμιο εφήβων - νεανίδων.

Στην Πόλη Ντουσάνμπε του μακρινού Τατζικιστάν πραγματοποιήθηκε φέτος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα TAE KWON-DO I.T.F. Εφήβων – Νεανίδων από τις 4/8 έως 10/8/2014 . Ο Γιαννιώτικος Αθλητικός Σύλλογος «ΠΡΩΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» συμμετείχε με δύο αθλητές του, τον Τιμαγένη Δημήτριο στις τεχνικές (TUL) και την Λεκατσά Μαρία στις μάχες (-64κιλά).
Σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ο Γιαννιώτικος Σύλλογος άγγιξε κυριολεκτικά την κορυφή του κόσμου, κατακτώντας με τους αθλητές του Δύο Χρυσά Μετάλλια .Την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο με την Λεκατσά Μαρία στις μάχες στην κατηγορία -64κιλών (SPARING) και ακόμη ένα Χρυσό στα ομαδικά με τον Τιμαγένη Δημήτριο . Πιο αναλυτικά: Η Λεκατσά Μαρία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και τον τίτλο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας 2014 στην κατηγορία νεανίδων -64 κιλά για δεύτερο συνεχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ( και κράτησε τον τίτλο που είχε κατακτήσει το 2012 ). 

Η πρωταθλήτρια του Α.Σ. Πρωτέα ήταν για μια ακόμη φορά η καλύτερη στην κατηγορία της κερδίζοντας με άνεση όλες τις αντιπάλους της. Στον τελικό βρέθηκε αντιμέτωπη με την Τατζικιστανή πρωταθλήτρια . Ένας τελικός πολύ σκληρός με πολύ ένταση και πάθος για την νίκη και από τις δύο αθλήτριες. Η Ελληνίδα αθλήτρια χρειάστηκε έως το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα να είναι πιεστική για να αποδείξει την υπεροχή της. Έτσι το τέλος του αγώνα την βρήκε νικήτρια και στο υψηλότερο σκαλί στο βάθρο των νικητών. Το δεύτερο Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Τιμαγένης Δημήτρης ( Χρυσός Πρωταθλητής Ευρώπης το 2012 ) στα ομαδικά αγωνίσματα . 

Οι δηλώσεις του Γιώργου Παπαδιώτη



Ο προπονητής Γιώργος Παπαδιώτης δίνει τις οδηγίες του στη Μαρία Λεκατσά.

Ο γνωστός προπονητής του Γιαννιώτικου Αθλητικού Συλλόγου «ΠΡΩΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ», στην οδό Λαμπρίδη 4 (στο κέντρο της πόλης) κος Παπαδιώτης Γεώργιος μας δήλωσε τα εξής: « Έχω πει και στο παρελθόν ότι στόχος του Συλλόγου μας είναι η κορυφή. Πιστεύω την κατακτήσαμε. Με δύο ακόμη Χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μόνο τυχαίο γεγονός δεν είναι . Δουλέψαμε σκληρά μετά την πρόκριση για δύο μήνες και πιστεύω δικαιωθήκαμε με τον καλύτερο τρόπο . Το δεύτερο συνεχόμενο Χρυσό μετάλλιο της Μαρίας είναι Άθλος . Είναι η μοναδική Ελληνίδα αθλήτρια με δύο Χρυσά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και μάλιστα συνεχόμενα . Ελπίζω και εύχομαι κάθε χρόνο να έχουμε παρόμοιες και καλύτερες επιτυχίες. Είμαστε ο Σύλλογος των Πρωταθλητών και το αποδεικνύουμε κάθε χρόνο με τις επιτυχίες μας τόσο σε Εθνικά όσο και σε Διεθνή Πρωταθλήματα . Όσον αφορά για τις επιτυχίες των αθλητών μας . Η πορεία των αθλητών μας μέχρι τα Χρυσά Μετάλλια στο Παγκόσμιο δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα . Ο Δημήτρης είχε να αντιμετωπίσει την ένταση και άγχος των πανελληνίων εξετάσεων καθώς ήταν μαθητής της 3ης Λυκείου και η Μαρία έπρεπε να αντιμετωπίσει την πίεση των εξετάσεων της 2ας Λυκείου και των σκληρών προπονήσεων που απαιτούσε η κατηγορία της μάχης παρά το νεαρό της ηλικίας της. Δουλέψαμε σκληρά με επιμονή, με στόχους, ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας, δώσαμε τα πάντα και είχαμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα ! Δεν σταματάμε όμως εδώ! Για τον Σύλλογο μας σημασία έχει η διάρκεια. Έχουμε λοιπόν να προσφέρουμε ακόμα πολλά . Σας περιμένουμε λοιπόν όλους εσάς , μικρούς και μεγάλους , να προπονηθείτε με τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές μας. Από 18 Αυγούστου επιστρέφουμε στις προπονήσεις θα μπορείτε να μας βρίσκετε στην οδό Ι. ΛΑΜΠΡΙΔΗ 4. Α.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ…Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ Επισκεφτείτε μας και ενημερωθείτε για τις επιτυχίες μας στην σελίδα μας στο Facebook: A.C. Proteas Ioanninon


Σημείωση gianninasports.blogspot.com: Το παραπάνω κείμενο είναι δελτίο Τύπου του συλλόγου Πρωτέας.