Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: Θρίλερ τα περισσότερα ματς στους "Ζωσιμάδες"

Ένα αφιέρωμα του "Ηπειρωτικού Αγώνα" για τις αναμετρήσεις του ΠΑΣ με τον Αστέρα Τρίπολης στο στάδιο "Ζωσιμάδες".

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ 

Την Κυριακή 24/8 στις 19:15 στο ιστορικό στάδιο «Ζωσιμάδες» ΠΑΣ και Αστέρας Τρίπολης θα τεθούν αντιμέτωποι για 8η φορά στην ιστορίας τους σε επίπεδο αγώνων σούπερ λίγκα, Β’ Εθνικής και κυπέλλου.
Όπως σημειώσαμε και χτες, στις προηγούμενες 7 αναμετρήσεις καταγράφονται 4 νίκες του ΠΑΣ και 3 νίκες του Αστέρα. Δεν έληξε κανένα ματς ισόπαλο. Από τα 7 παιχνίδια αυτής της προϊστορίας τα 5 είναι για τη σούπερ λίγκα, 1 για τη Β’ Εθνική και 1 για το κύπελλο. Σχετικά η προϊστορία είναι μικρή, καθώς οι δρόμοι τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 2006 που οι δύο ομάδες βρέθηκαν στη Β’ Εθνική. Ορισμένα ματς ήταν θρίλερ και κρίθηκαν στις καθυστερήσεις. Ειδικά το πρώτο ματς που έγινε το 2007 στα Γιάννινα καθώς μπήκαν δύο γκολ στις καθυστερήσεις! Με την ευκαιρία της αυριανής αναμέτρησης θα γυρίσουμε για λίγο το χρόνο πίσω και θα παρουσιάσουμε τα παιχνίδια που έγιναν στα Γιάννινα, όπως ακριβώς τα είχαμε παρουσιάσει από τον «Η.Α» για να μπούμε και στο κλίμα της κάθε εποχής, αλλά για να θυμηθούμε και τους πρωταγωνιστές αυτών των αναμετρήσεων.

10-3-2007 ΠΑΣ – Αστέρας Τρίπολης 2-1 (Β΄ Εθνική)

Παιχνίδι που έσπαγε καρδιές έγινε στο εθνικό στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες» παρουσία 5000 θεατών, όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα στις καθυστερήσεις νίκησε τον Αστέρα Τρίπολης με σκορ 2-1 και διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες ανόδου στην Α’ Εθνική. Ήταν ένα σούπερ ντέρμπι, απ’ αυτά που θα συζητιούνται για πολύ καιρό. Τέτοιο συγκλονιστικό φινάλε δεν φαντάζονταν ούτε και οι σεναριογράφοι των ταινιών θρίλερ. Στο 84’ ο Σαϊτιώτης έκανε το 1-0, κρατήθηκαν 7 λεπτά καθυστερήσεων και στο 93’ ο Ντιμπάλα ισοφάρισε σε 1-1, για να κάνει στο 95’ ο Μιχαλόπουλος το 2-1 με ένα σουτ από απόσταση 40 μέτρων! Ο ΠΑΣ από το 63’ έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής (δικαίως) του Αντάντο με 2η κίτρινη κάρτα. Για την διαιτησία του κ. Βασσάρα έγινε πολύ συζήτηση, αλλά από την μελέτη και του βίντεο που κάναμε για τις επίμαχες φάσεις δεν είδαμε κάτι το μεμπτό, ούτε διαφάνηκε καμία πρόθεση να αδικήσει τον ΠΑΣ. 

ΠΑΣ (Γιάννης Παπακώστας): Καραβελίδης, Ντάσιος, Κατερίνης, Κούσας, Ντε Καμπς, Αντάντο, Γήττας, Ντομορό (46’ Μπελά), Κάσερες (69’ Καζναφέρης), Σαρμιέντο (19’ λ.τρ. Μιχαλόπουλος), Σαϊτιώτης.
ΑΣΤΕΡΑΣ (Πάολο Κάμπος): Συμεωνίδης, Εμεράν (90’ Κλοκίδης), Καλογιαννίδης, Λαζαρίδης, Μασάρα, Κανακούδης, Μασάντο, Τσουκαλίδης, Μπαράνιος (73’ Ντιμπαλά), Ροτζέϊρο (79’ Πουρτουλίδης), Ιωάννου.


7-3-2018 ΠΑΣ – Αστέρας Τρίπολης 1-0 (Σούπερ λίγκα)

Στις νίκες επέστρεψε μετά από καιρό ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς κέρδισε με σκορ 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης με γκολ του Μπακαγιόκο στις καθυστερήσεις του αγώνα (92’), στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Το γκολ αυτό του Ιμπραχίμα ήταν ικανό να δώσει στην ομάδα του τρεις πολύτιμους βαθμούς και να την κρατήσει στη ζωή, δίνοντας με αξιώσεις στη συνέχεια τη μάχη της παραμονής. Από τους παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου χάθηκαν πάρα πολλές ευκαιρίες και μάλιστα απ’ αυτές που δεν χάνονται. Θα ήταν η αδικία του αιώνα αν ο ΠΑΣ δεν κέρδιζε αυτό το παιχνίδι, απ’ όποια πλευρά και αν το κρίνουμε. Ο Ντεγκρά έπιανε τα άπιαστα και είχε μια απίστευτη ρέντα όταν σε κραυγαλέες φάσεις οι παίκτες του ΠΑΣ σούταραν πάνω του. Πολλή καλή η διαιτησία του κ. Καλόπουλου (Θεσσαλονίκης) που άγγιξε το άριστα. Είδε από κοντά όλες τις φάσεις και δικαιολογημένα στο 76’ απέβαλε τον Μπαστία γιατί πάτησε τον Καζναφέρη που ήταν στο έδαφος.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Νίκος Αναστόπουλος): Σικαλιάς, Ντάσιος (87' Τζάνης), Κανακούδης, Κούσας, Μαϊστόροβιτς, Ανδράλας (79' Ντιμπαλά), Ρόβας (60' Μιχαλόπουλος), Καζναφέρης, Μπακαγιόκο, Σαϊτιώτης, Σίσιτς.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Μπαρτολίνι, Μαρσελάο, Ουριμπαρί, Μπαστιά, Λαδάκης, Καρέρα, Έντερ, Τσέζαρεκ (61' Βίλτσες - 85' Ρόκας), Ουντόζι (74' Λαμπρόπουλος).


18-9-2011 ΠΑΣ – Αστέρας Τρίπολης 3-1 (σούπερ λίγκα)

Την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα σημείωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς μέσα στο ιστορικό στάδιο «Ζωσιμάδες» και με τη συμπαράσταση 3500 περίπου φιλάθλων του, κέρδισε άνετα και δίκαια τον Αστέρα Τρίπολης με σκορ 3-1. Η διαφορά δυναμικότητας που παρουσίασαν στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες, η συνεχής υπεροχή του ΠΑΣ και κατοχή μπάλας, οι πολλές ευκαιρίες και τα τρία γκολ, είναι μερικά από τα στοιχεία που πιστοποιούν την ανωτερότητα των γηπεδούχων, απέναντι σε έναν Αστέρα, που όπως ομολόγησε στο τέλος κι ο προπονητής του Όσκαρ Φερνάντεθ, περισσότερο έμοιαζε με ομάδα Β’ Εθνικής παρά σούπερ λίγκα! Τα γκολ: 21’ Μπακαγιόκο 1-0, 37’ Τσαμπούρης με πέναλτι 1-1, 59’ Γεωργίου 2-1, 85’ Ζαϊρί 3-1. Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και εκτός από το πέναλτι που παρασύρθηκε από το έξυπνο πέσιμο του Ουσέρο έκανε και άλλα λάθη, προκαλώντας πολλές φορές τις διαμαρτυρίες των Γιαννιωτών φιλάθλων.

ΠΑΣ Γιάννινα (Στεφάν Ντεμόλ): Κηπουρός, Πάντος, Μπουζίντ, Κώτσιος, Λίλα, Τζημόπουλος, Πατσατζόγλου (57' Κυριάκος), Ντε Βισέντι (79' Ζαϊρί), Γεωργίου (73' Ανδράλας), Μπεσέρα, Μπακαγιόκο.
ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης (Όσκαρ Φερνάντεθ): χακόμπο, Αργυρόπουλος (46' Ράγιος), Κουρμπέλης, Μπαρτολίνι, Φορμίκα, Λαδάκης, Ουσέρο (70' Έγκον), Κέρ, Τσαμπούρης, Χούλι, Περόνε (56' Ροτζέριο).


11-1-2012 ΠΑΣ – Αστέρας Τρίπολης 1-4 (Κύπελλο)

Το παιχνίδι κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν ιδιαίτερα οδυνηρό για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Όχι μόνο γιατί αποκλείστηκε απ’ αυτό τον θεσμό, που τα τελευταία χρόνια είχε καλή παρουσία, αλλά γιατί αυτός ο αποκλεισμός συνοδεύτηκε από μια εξόχως ταπεινωτική και εξευτελιστική ήττα με σκορ 4-1 από την ομάδα της Αρκαδίας. Ενδιαφέρον είχε και το…τρίτο ημίχρονο με τις αποδοκιμασίες έξω από τα αποδυτήρια από νεαρούς κυρίως οπαδούς. Τα γκολ: 62’ Τσαμπούρης 0-1, 66’ Ράγιος 0-2, 75’ Γεωργίου 1-2, 79’ Χούλι 1-3, 91’ Ράγιος 1-4. Διαιτητής ο Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας).

ΠΑΣ (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Ντάσιος (72' Οικονόμου), Κώτσιος, Μιχαήλ, Πάντος, Τζημόπουλος (46' Γεωργίου), Ζαραδούκας, Ντε Βισέντι, Κυριάκος, Τζάνης (68' Γιάκος), Μπακαγιόκο.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Χακόμπο, Αργυρόπουλος, Φορμίκα, Πουλίδο, Κουρμπέλης, Πιπίνης, Ράγιος, Λαδάκης, Μάρτινς (70' Χούλι), Φερνάντες (59' Τσαμπούρης), Σολάκης (84' Μπαρτολίνι).


3-3-2013 ΠΑΣ – Αστέρας Τρίπολης 1-2 (σούπερ λίγκα)

Την ήττα με σκορ 2-1 υπέστη μέσα στα Γιάννινα από τον Αστέρα Τρίπολης ο τοπικός ΠΑΣ. Όπως και να το κάνουμε δεν χωρά καμία σύγκριση για τα δεδομένα και τις συνθήκες που λειτουργούν οι δύο ομάδες και στο γήπεδο φάνηκε ότι ο Αστέρας είχε μεγαλύτερη υπεροπλία στο δυναμικό του και ήταν πιο δεμένη και ποιοτική ομάδα απ’ ότι ο ΠΑΣ. Ο Αστέρας δουλεύει με ένα ρόστερ 22 ισάξιων παικτών που μπορεί να μη φανεί το κενό ακόμα και του καλύτερου παίκτη, ενώ ο ΠΑΣ ουσιαστικά είναι χτισμένος πάνω σε 14-15 παίκτες και αυτοί παίζουν από την αρχή. Τα γκολ: 19’ Λέντσε 0-1, 24’ Οικονόμου 1-1, 48’ Λέντσε 1-2. Φάνηκε να μη έχει δύσκολο έργο ο Τριτσώνης (Αθηνώ).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Χριστόπουλος): Μπαμπανιώτης, Οικονόμου, Πάντος, Τσουκαλάς, Κεϊτά (69' Ντάσιος), Κολοβέτσιος, Κοροβέσης (58' Βίλα), Ντε Βινσέντι, Γεωργίου (87' Γιάκος), Ίλιτς και Τζημόπουλος.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Πιπίνης (76' λ.τ. Γιαλούσης), Αλβάρεζ, Φορμίκα (8' λ.τ. Κάφα), Σέτι, Ναβάρο, Ντε Μπλάσις, Ράγιος (50' Ουσέρο), Λέντσε.


15-5-2013 ΠΑΣ – Αστέρας Τρίπολης 2-1 (σούπερ λίγκα – πλέι οφ)

Με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε τους αγώνες των πλέι οφ ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς χτες κέρδισε χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες τον Αστέρα Τρίπολης με σκορ 2-1. Στο 8’ ο Τσουκαλάς έκανε το 1-0. Ο Αστέρας ισοφάρισε στο 14’ με ένα καταπληκτικό ανάποδο σουτ του Σανκαρέ. Στο 67’ έγινε το 2-1 από τον Ίλιτς για τον ΠΑΣ. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ανδρέας Παππάς (Αθηνών).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Πάντος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα, Κολοβέτσιος, Κοροβέσης, Ντε Βινσέντι (84’ Ντάσιος), Γεωργίου (72’ Βίλα), Ίλιτς, Τζημόπουλος (80’ Οικονόμου).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Κοντοές, Ουσέρο (71’ Μπακασέτας), Αλβάρεζ, Ντε Μπλάσις, Ναβάρο (46’ Ουρτάδο),, Ράγιος, Καλαντζής (46’ Λέντσε).


4-1-2014 ΠΑΣ – Αστέρας Τρίπολης 0-2 (σούπερ λίγκα)


Δεν βρέθηκε σε καλή μέρα ο ΠΑΣ και έτσι έχασε δίκαια 2-0 από τον Αστέρα Τρίπολης στην 1η αγωνιστική του β’ γύρου και του 2014. Στο 13’ ο Μπαράλες με κεφαλιά το 0-1 και στο 40’ με σουτ ο Καράσκο το 0-2. Πολλά παράπονα ο ΠΑΣ από τον διαιτητή Κουκουλάκη.

ΠΑΣ (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Βίλα, Λίλα, Κολοβέτσιος, Ίλιτς, Τσουκαλάς, Μιχαήλ, Μπέριος  (64’ Κρητικός), Κοροβέσης (46’ Σονγκό), Στρούνα (46’ Κυβελίδης), Ακόστα.
ΑΣΤΕΡΑΣ (Στάϊκος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Τσαμπούρης, Γκόιαν, Κοντοές, Ζησόπουλος, Μουνάφο, Εντό, Ουσέρο, Καράσκο (76’ Σέτι), Ντε Μπλάσις (67’ Ουρτάδο), Μπαράλες (89’ Χουάνμα).