Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Θέλει πολύ προσοχή το παιχνίδι της πρεμιέρας

Στα πλέι οφ του 2012 ο Σταύρος Τσουκαλάς με αριστερό σουτ κεραυνοβολεί τον γκολκίπερ του Αστέρα Φούλοπ στο νικητήριο ματς με 2-1. Αύριο η παρέα του Σταύρου υπόσχεται πολλά...

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της σούπερ λίγκα και αύριο Κυριακή στις 19:15 ο ΠΑΣ υποδέχεται στο στάδιο «Ζωσιμάδες» τον Αστέρα Τρίπολης. Ένα ματς που τόσο η ιστοσελίδα της σούπερ λίγκα όσο και της NOVA δεν το έχουν εντάξει σε κάποιο από τα κανάλια της συνδρομητικής τηλεόρασης για απευθείας μετάδοση.
Τώρα αν αλλάξει κάτι σήμερα δεν το ξέρουμε. Γράφτηκε ότι θα δείχνουν και αυτό εν παραλλήλω με άλλα παιχνίδια. Και τούτο γιατί στις 19:15 την Κυριακή θα είναι σε εξέλιξη τέσσερα παιχνίδια.  O «Άγιαξ της Ηπείρου» μπαίνει σε πολύ βαθιά νερά καθώς θα φιλοξενήσει μια ομάδα που απ’ όλες τις ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στα κύπελλα Ευρώπης (εξαιρουμένου του Ολυμπιακού) είναι η πλέον αξιόπιστη. Αυτό φάνηκε και προχτές βράδυ που «καθάρισε» σαν αυγό με 2-0 την δυνατή Μακάμπι Τελ Αβιβ δείχνοντας ένα πολύ καλό σύνολο. Το ευτύχημα για τον ΠΑΣ είναι ότι θα παίξει επαναληπτικό παιχνίδι ο Αστέρας με τη Μακάμπι την ερχόμενη Πέμπτη και όπως είπε ο Στάϊκος Βεργέτης θα γίνουν κάποιες αλλαγές στο ματς των Ιωαννίνων.


Αυτό όμως δεν λέει τίποτα, γιατί ο Αστέρας έχει πλούσιο ρόστερ με πολλούς ποιοτικούς παίκτες οπότε και αλλαγές να γίνουν σε θα μειωθεί ο δείκτης αγωνιστικής ισχύος. Ο ΠΑΣ Γιάννινα καλείται να ορθώσει ανάστημα, οι παίκτες του να βρεθούν σε καλή μέρα για να αντιμετωπίσουν αυτή την ομάδα και στο τέλος να την κερδίσουν. Αυτό το μεγάλο βαθμό δυσκολίας που έχει η αναμέτρηση, θα πρέπει να τον διαισθανθούν και οι φίλαθλοι για να είναι υπομονετικοί και να στηρίξουν την ομάδα μέχρι το τέλος. Είναι ένα απρόβλεπτο παιχνίδι πρεμιέρας που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, τόσο από τους παίκτες όσο και από τον Πετράκη.  Με ελαφρά προπόνηση που θα γίνει το πρωί ολοκληρώνεται η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αυριανό αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Στη συνέχεια ο Γιάννης Πετράκης θα ανακοινώσει τους 18 παίκτες που θα είναι στην αποστολή. Απουσιάζει μόνο ο τιμωρημένος Θοδωρής Μπέριος.

Ο Κρητικός τεχνικός σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκε αρκετά αισιόδοξος για τη νέα σαιζόν. Για το αυριανό δύσκολο παιχνίδι ανέφερε: «Ξέρουμε ότι αντιμετωπίζουμε μία ομάδα που έχει αλλάξει επίπεδο για τα ελληνικά δεδομένα. Είναι μία πάρα πολύ καλά οργανωμένη ομάδα, με πάρα πολύ καλή ποιότητα παικτών. Νομίζω ότι αυτό το έδειξαν στα παιχνίδια των προκριματικών του Ευρωπαϊκού κυπέλου. Υπάρχει σεβασμός γι' αυτή την ομάδα, όπως υπάρχει σεβασμός για όλες τις ομάδες. Αυτό είναι η μία πλευρά. Η άλλη πλευρά έχει να κάνει με τη δική μας θέση. Είμαστε μία ομάδα που πιστεύουμε πολύ σ' αυτό που κάνουμε και σ' αυτό που είμαστε. Σεβόμαστε οποιονδήποτε αντίπαλο, αλλά το σημαντικό για εμάς είναι πως θα είμαστε εμείς. Θέλω να είμαστε με τα χαρακτηριστικά που πιστεύω ότι μας κάνουν καλή ομάδα. Νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα, αρχής γενομένης από το πρώτο παιχνίδι. Δεν θα πω περισσότερα, τα υπόλοιπα στο γήπεδο».

 Η διαιτησία
Τον αυριανό αγώνα θα διευθύνει ο Τάσος Σιδηρόπουλος του συνδέσμου Δωδεκανήσων. Βοηθοί του θα είναι οι Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσων), Κούλα Χασάν (Ξάνθης). Τέταρτος διαιτητής ο Κύζας (Δράμας) και παρατηρητής ο Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανίας).

Πιθανή ενδεκάδα
Ο ΠΑΣ με ένα σύστημα 4-2-3-1 πιθανόν να ξεκινήσει το αυριανό ματς με τρματοφύλακα τον Βελλίδη, δεξιό αμυντικό τον Ντάσιο, αριστερό τον Στρούνα, στόπερ τους Τζημόπουλο, Μιχαήλ, αμυντικά χαφ τους Τσουκαλά, Λίλα, κεντρικό χαφ τον Γιάκο, δεξιό χαφ τον Τσάβεζ, αριστερό τον Κοροβέση και προωθημένο κυνηγό τον Ίλιτς.

Τα εισιτήρια
Οι τιμές των εισιτηρίων που προπωλούνται από την Πέμπτη, είναι 15 ευρώ για τη μεγάλη σκεπαστή και 10 ευρώ για τη μικρή σκεπαστή. Τα παιδικά εισιτήρια είναι 7 και 5 ευρώ αντίστοιχα.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 23-8-2014
19:15 Κέρκυρα – Πανθρακικός NOVA 1
19:15 ΟΦΗ – Παναιτωλικός NOVA 2
21:30 Ολυμπιακός – Νίκη Βόλου NOVA 2
ΚΥΡΙΑΚΗ 24-8-2014
19:15 Ατρόμητος – Πλατανιάς NOVA 3
19:15 Βέροια – Skoda Ξάνθη NOVA 7
19:15 ΠΑΟΚ – Καλλονή NOVA 2
19:15 ΠΑΣ – Αστέρας Τρίπολης 
21:30 Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός NOVA 1
ΔΕΥΤΕΡΑ 25-8-2014
21:30 Πανιώνιος – Εργοτέλης NOVA