Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Αλλαγή ηγεσίας στην ΠΑΕ Βέροια. Τέλος ο Αρβανιτίδης

Τέλος από την ΠΑΕ Βέροια ο Γιώργος Αρβανιτίδης. Ανέλαβε ο Θόδωρος Καρυπίδης.


Ο 35χρονος Ημαθιώτης επιχειρηματίας Θόδωρος Καρυπίδης είναι από σήμερα το νέο αφεντικό της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση της Βεροιώτικης ΠΑΕ και αυτός που θα έχει από εδώ και πέρα τις τύχες της «Βασίλισσας του βορρά» στα χέρια του.

Ο Θόδωρος Καρυπίδης δεν είναι άγνωστος στον χώρο του ποδοσφαίρου στην Ημαθία, αφού μέχρι πέρσι βρισκόταν στην ενεργό δράση παίζοντας μπάλα στην ομάδα του χωριού του, την Ειρηνούπολη (Α2 ΕΠΣΗ), την οποία κάνοντας τρανταχτές μεταγραφές για τα δεδομένα της κατηγορίας, την ανέβασε φέτος στην Α1 κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας και με νέες μεταγραφες φιλοδοξεί να την ανεβάσει ακόμα και στη Γ’ Εθνική!
Επαγγελματικά, το νέο «αφεντικό» της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ ασχολείται κυρίως με το εμπόριο ξυλείας και παλετοποιίας, ενώ είναι διευθύνων σύμβουλος και ιδιοκτήτης συνεταιρισμού και εμπορίας αγροτικών προϊόντων στη Νάουσα. Επίσης, δραστηριοποιείται στο εμπόριο βιοκαυσίμων ανά την Ευρώπη, με υποκαταστήματα σε Μαυροβούνιο και Σλοβακία, ενώ πρόσφατα ίδρυσε υποκατάστημα στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Μάλιστα, η τελευταία δραστηριότητά του τον έφερε πέρσι ένα βήμα πριν την απόκτηση της ΠΑΕ Εργοτέλης, κάτι το οποίο όμως δεν ευοδώθηκε.
Η ποδοσφαιρική κοινωνία της Βέροιας είναι διχασμένη αφού άλλοι υποστηρίζουν ότι τα 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας του Γιώργου Αρβανιτίδη στο τιμόνι της ΠΑΕ τον κούρασαν και καλό είναι να μπει νέο... αίμα στην ομάδα, ενώ δεν είναι λίγοι και αυτοί που διερωτώνται εάν το νέο αφεντικό θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και να «κυβερνήσει» όπως πρέπει ένα μεγάλο καράβι όπως είναι η «Βασίλισσα του βορρά».
Και αυτό κυρίως γιατί αναλαμβάνει την Βεροιώτικη ΠΑΕ λίγο πριν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος και χωρίς να έχει κάνει ο ίδιος τον προγραμματισμό. Εκτός και αν τον στηρίξει, σαν αρχή, ο Γιώργος Αρβανιτίδης, που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Η επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ σχετικά με το θέμα αυτό, αναφέρει τα εξής:

«Έχοντας συμπληρώσει πάνω από μία 10ετία στο τιμόνι της Π.Α.Ε. Βέροια, αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να παραδώσω τη σκυτάλη. Η επιλογή του διαδόχου έγινε με τα εξής κριτήρια: 1) να προέρχεται από τον τόπο μας, 2) να αγαπάει την Ομάδα και το ποδόσφαιρο και 3) να έχει όρεξη για δουλειά.
Ο Θεόδωρος Καρυπίδης και η ομάδα συνεργατών που τον πλαισιώνει καλύπτει και με το παραπάνω αυτές τις απαιτήσεις. Βρισκόμαστε ήδη στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών και την αλλαγή Διοίκησης.
Παραδίδω την Ομάδα, αγωνιζόμενη στη SUPER LEAGUE (από τη Γ' Εθνική κατηγορία που βρισκόταν όταν την ανέλαβα), με πλήρη αδειοδότηση, χωρίς υποχρεώσεις και με υποδομές τόσο σε έμψυχο υλικό (ακαδημίες) όσο και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό (αθλητικές εγκαταστάσεις Σταδίου, προπονητικό κέντρο κλπ) που διασφαλίζουν το μέλλον της Ομάδας.
Δηλώνω ότι θα εξακολουθώ να είμαι δίπλα της από τη θέση του απλού φιλάθλου και καλώ όλους να αγκαλιάσουμε τη νέα διοίκηση. Με τη συμπαράσταση όλων μας ή ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ θα βρίσκεται πάντοτε εκεί που της αξίζει: ΣΤΟ ΘΡΟΝΟ ΤΗΣ
Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω δημοσίως όλους όσοι βοήθησαν στο έργο που επιτελέσαμε, ιδιαίτερα δε τη σύζυγό και τα παιδιά μου, οι οποίοι στάθηκαν ακλόνητοι συμπαραστάτες δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια.

Γιώργος Αρβανιτίδης».
ΠΗΓΗ: kerkidasport.gr