Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Αφού δεν μπόρεσε να κερδίσει, είναι καλό που δεν έχασε!

Στη φωτο ο Νόε Ακόστα που πέτυχε το γκολ του ΠΑΣ στην Κομοτηνή


Με ένα βαθμό στις αποσκευές του γυρίζει από την Κομοτηνή ο ΠΑΣ, καθώς το ματς με τον Πανθρακικό έληξε ισόπαλο 1-1. Προηγήθηκε ο ΠΑΣ στο 32’ με κοντινό σουτ του Ακόστα και ισοφάρισε 1-1 ο Πανθρακικός στο 57’ με ένα καταπληκτικό χτύπημα φάουλ του Τζάνη.
Το γκολ του ΠΑΣ προήλθε από θαυμάσιο συνδυασμό όταν ο Γιάκος έφυγε από τον άξονα, άνοιξε τη μπάλα αριστερά στον Στρούνα, αυτός έκανε τη σέντρα και ο Ακόστα με κοντινό σουτ έκανε το 0-1.
Το γκολ των γηπεδούχων που προήλθε η ισοφάριση ήταν καταπληκτικό μεν σε εκτέλεση από τον Τζάνη στο «μικρό παραθυράκι» του Βελλίδη που δεν κουνήθηκε από τη θέση του, αλλά το φάουλ ήταν ανύπαρκτο. Εκεί ο Αρετόπουλος έκανε λάθος σφύριγμα αφού ο Λίλα σπρώχτηκε και δεν έσπρωξε. ΟΙ δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι.

Ο «Άγιαξ» μόλις στο 2ο λεπτό της συνάντησης όταν σε μπαλιά του Τσουκαλά η μπάλα κόντεψε να σπάσει το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων. Λίγα λεπτά αργότερα απάντησε ο «Πάνθραξ» με  μια σέντρα σουτ του Πέρες που η μπάλα έκανε μια περίεργη τροχιά βρήκε το δοκάρι του Βελλίδη και απομακρύνθηκε.

Όσον αφορά την εικόνα του αγώνα ο ΠΑΣ μέχρι το 30’ ήταν αρκετά καλός και εκτός από το γκολ και το δοκάρι είχε προϋποθέσεις για ένα δεύτερο γκολ και να ρίξει στα σχοινιά τον Πανθρακικό. Τελικά δεν το κατάφερε με αποτέλεσμα να ξεθαρρέψουν οι Θρακιώτες, που πίεσαν στο τελευταίο δεκάλεπτο για την ισοφάριση.

Στην επανάληψη ήταν επόμενο ότι ο Πανθρακικός θα τα έδινε όλα για να ανατρέψει το 0-1 του α’ ημιχρόνου. Ευνοήθηκε από το λάθος σφύριγμα του Αρετόπουλου σε ένα επικίνδυνο σημείο που έδωσε ανύπαρκτο φάουλ και ο Τζάνης που είχε μπει σαν αλλαγή το εκτέλεσε με πολύ δεξιοτεχνία και πέτυχε το γκολ.

Βέβαια άλλες εκατό φορές αν εκτελέσει φάουλ από το ίδιο σημείο δεν θα μπορέσει να περάσει με τέτοιο τρόπο τη μπάλα πάνω από το τείχος και να τη στείλε στο «Γ» αλλά αυτό δεν αλλάζει την ουσία των πραγμάτων και δεν μειώνει το καταπληκτικό γκολ της ισοφάρισης.

Στο β’ ημίχρονο ήταν πιο επικίνδυνος ο Πανθρακικός που όχι μόνο ισοφάρισε αλλά απείλησε να κάνει και την ανατροπή του σκορ. Ο ΠΑΣ σποραδικά έβγαινε στην επίθεση, έκανε μεν κάποιες φάσεις αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα καλός όσο στο πρώτο ημίωρο του αγώνα.

Με λίγα λόγια μπορούμε να πούμε ότι οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο. Ο ΠΑΣ στο α’ και ο Πανθρακικός στην επανάληψη. Έτσι όπως ήρθε η ισοφάριση, άφησε μια πίκρα στον κόσμο γιατί αν κρατούσε λίγο ακόμα το 0-1 θα είχαν άγχος οι γηπεδούχοι, αλλά μετά που ο Πανθρακικός πίεσε και δημιούργησε κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις, όλοι συμφώνησαν ότι είναι πολύτιμος ο βαθμός της ισοπαλίας.

Ανεξάρτητα από το πώς εξελίχθηκε το παιχνίδι, που θα μπορούσε να το κερδίσει ο ΠΑΣ, όπως θα μπορούσε να το κερδίσει και ο Πανθρακικός, η ισοπαλία είναι δίκαιο αποτέλεσμα και ο βαθμός είναι πολύτιμος για τον ΠΑΣ. Ο «Άγιαξ» δεν ήταν τόσο καλός όσο με τον Αστέρα και ασφαλώς είναι θετικό που γλίτωσε από τα δόντια των κροκόδειλων γυρίζοντας από την Κομοτηνή με 1 βαθμό. 

Στην αρχή προσπάθησε να κερδίσει το παιχνίδι, αλλά αφού ζόρισαν τα πράγματα στο β΄μέρος είναι καλό που δεν το έχασε! Είναι το γνωστό θεώρημα στο ποδόσφαιρο, "παιχνίδι που δεν μπορείς να κερδίζεις μη το χάνεις" από το οποίο πηγάζει και η.... "Αναστοπούλειος ρήση" βαθμούς ή βαθμό σε κάθε παιχνίδι. 

Ο ρέφερι Αρετόπουλος δεν έκανε το μεγάλο ή το μοιραίο λάθος αλλά στο β’ ημίχρονο ήταν κάποια λάθη σε βάρος του ΠΑΣ και μάλιστα σε ένα απ’ αυτά προήλθε και το γκολ της ισοφάρισης. Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν Σερφά – Ακόστα, Λίλα.


Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος / 3-5-2): Φερνάντες - Χρήστου (46΄ Τζάνης), Εμπόου, Σερφά - Ποτουρίδης, Πέρεθ Μορένο (80΄ Αράμπα), Μεχία, Μπαϊκαρά, Παπαγεωργίου - Ντιγκινί (73΄ Κάσες), Ίγκορ.

Αναπληρωματικοί: Πασχαλάκης, Τζάνης, Κάσες, Τσουμάνης, Λαδάκης, Αράμπα, Χασομέρης.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης / 4-2-3-1): Βελλίδης - Στρούνα, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ντάσιος - Λίλα, Τσουκαλάς (82΄ Μπέριος) - Ακόστα Ριβέρα (87΄ Κρητικός), Γιάκος, Κοροβέσης - Ίλιτς (90΄ Μανιάς).
Αναπληρωματικοί: Σωτηρίου, Μανιάς, Χαρίσης, Αυγενικού, Κρητικός, Μπέριος, Σαπαλίδης.