Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Τελευταίες δοκιμές για τη μάχη με Αστέρα

Σήμερα Παρασκευή ο Γιάννης Πετράκης βάζει τις τελευταίες πινελιές στην ομάδα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


Σήμερα ουσιαστικά θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αγώνα της Κυριακής κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης με τον οποίο θα ανοίξει η αυλαία του νέου πρωταθλήματος. Αύριο το πρωί απλά θα γίνει ελαφρά προπόνηση και προβολή βίντεο από τους αγώνες της αντίπαλης ομάδας.
Ο Γιάννης Πετράκης σήμερα το απόγευμα θα κάνει τις τελικές δοκιμές για το σχήμα και την ενδεκάδα που θα παρατάξει την Κυριακή κόντρα στην ομάδα του Μοριά. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα για τον Κρητικό τεχνικό, πλην του Μπέριου που έχει κάρτες από πέρσι.

Εκτός αποστολής πιθανόν να μείνει και ο Μιχάλης Μανιάς, γιατί ακόμα δεν είναι έτοιμος 100% από πλευράς φυσικής κατάστασης, αφού δεν ακολούθησε από την αρχή το πρόγραμμα προετοιμασίας. Έτσι με καλές προϋποθέσεις ο θρυλικός «Άγιαξ της Ηπείρου» πάει να κάνει ένα καλό ξεκίνημα στο νέο πρωτάθλημα, καίτοι έχει να αντιμετωπίσει μια πολύ καλή και ποιοτική ομάδα όπως είναι ο Αστέρας Τρίπολης. Μάλιστα χτες βράδυ όλοι στον ΠΑΣ ήταν στημένοι μπροστά από την τηλεόραση, παρακολουθώντας την αναμέτρηση της Αρκαδικής ομάδας με τη Μακάμπι.

Ο Γιάννης Πετράκης ηρέμησε από την επιστροφή του Σταύρου Τσουκαλά που προχτές έβγαλε το  μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος, ενώ χτες μπήκε σε κανονικούς ρυθμούς. Όπως φάνηκε στις προπονήσεις θα πάει με ένα σύστημα 4-2-3-1 για να δέσει βασικά την άμυνα και τη μεσαία γραμμή θέτοντας «ναρκοπέδια» στις επιθέσεις του Αστέρα και από εκεί και μετά με εξασφαλισμένα τα νώτα θα πάει για το γκολ της νίκης. Επίσης ο Γιάννης Πετράκης στο τέλος του προγράμματος τις τελευταίες μέρες μιλά στους παίκτες για να τους χαλαρώσει και να τους κάνει να πιστέψουν περισσότερο ότι μπορούν την Κυριακή να κατεβούν με αποφασιστικότητα στο γήπεδο και να κερδίσουν. Όχι μόνο τον Αστέρα, αλλά και οποιαδήποτε άλλη ομάδα. 

Χωρίς ισοπαλία στους «Ζωσιμάδες»

Όσον  αφορά την προϊστορία με τον Αστέρα Τρίπολης, δεν έχει μεγάλες ιστορικές καταβολές, αφού οι δρόμοι τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά τη σαιζόν 2006-2007 στο πρωτάθλημα Β’ Εθνικής. Στις συναντήσεις που έγιναν στο στάδιο «Ζωσιμάδες» για τη σούπερ λίγκα καταγράφονται 3 νίκες του ΠΑΣ και 2 του Αστέρα ενώ δεν υπάρχει ισοπαλία, για το πρωτάθλημα Β’ Εθνικής έγινε ένα ματς που κέρδισε ο ΠΑΣ και για το κύπελλο επίσης έγινε ένα ματς που το κέρδισε ο Αστέρας. Συνολικά δηλαδή στα 7 παιχνίδια που έγιναν στα Γιάννινα, καταγράφονται 4 νίκες του ΠΑΣ και 3 ισοπαλίες. Δεν υπάρχει καμία ισοπαλία και πάντα τα ματς στα Γιάννινα αναδεικνύουν νικητή!

Αύριο οι παρουσιάσεις


Αύριο θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση των φανελών που θα φορά η ομάδα στη νέα σαιζόν και των νέων παικτών, όσων αποκτήθηκαν μέχρι τώρα. Και δεν θα χρειαστεί να γεμίσουν ολόκληρο πατάρι στην παρουσίαση, όπως άλλα χρόνια, αφού αποκτήθηκαν οι Μανιάς, Σαπαλίδης, Ηλιάδης και είναι δανεικός από τον Ολυμπιακό ο Γιαννιώτης. Επίσης ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους οι Λίλα, Σκόνδρας. Αποχώρησαν Κολοβέτσιος, Βίλα, Αμπάρης, Σονγκό, Κυβελίδης, Λεάντρο, Καμπέρης, Κίτσου και δόθηκε δανεικός για ένα χρόνο στην Παρτιζάν Τιράνων ο Μουσκάι. Μπορεί να αρχίζει το πρωτάθλημα, αλλά για τον ΠΑΣ δεν έκλεισε το ρόστερ και συνεχίζονται οι μεταγραφικές αναζητήσεις για την απόκτηση αριστερού ακραίου αμυντικού. Για αλλοδαπούς και παίκτες άνω των 24 ετών υπάρχουν δύο θέσεις ανοιχτές, οπότε λόγω περιορισμού από τη μη αδειοδότηση δεν δημιουργεί προβλήματα στο μεταγραφικό σαφάρι.