Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Θα ξαναγυρίσει ο κόσμος στο γήπεδο του ΠΑΣ;

Μια άποψη από τις εξέδρες στο ματς με τον Παναιτωλικό από το sportsioannina.gr

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στο τελευταίο φιλικό με την Κέρκυρα οι θεατές του αγώνα ήταν περίπου 800 με 900 αριθμός ικανοποιητικός σε εργάσιμη μέρα, με άσχημο καιρό. Αλλά θα σταθούμε στο προηγούμενο φιλικό με τον Παναιτωλικό το περασμένο Σάββατο, όπου περίπου 900 με 1000 φίλαθλοι βρέθηκαν στο στάδιο «Ζωσιμάδες».
Αριθμός αρκετά ικανοποιητικός για την εποχή και τη μέρα που έγινε ο αγώνας, αν λάβουμε υπόψη ότι ήταν το πρώτο σε μήνα διακοπών όπως είναι ο Αύγουστος, όπου γέμισαν τα γειτονικά παράλια με κόσμο, ενώ και στα χωριά γίνονται αυτή την εποχή δεκάδες πανηγύρια και εκδηλώσεις. 

Όλα αυτά τα είχαμε επισημάνει και στο ρεπορτάζ αναγγελίας του αγώνα και να σας πούμε την αλήθεια, προσωπικά περιμέναμε λιγότερο κόσμο. Πρόπερσι, το 2012 που είχε κάνει ο ΠΑΣ πρεμιέρα μήνα Αύγουστο στα Γιάννινα με τον Πλατανιά είχε κόψει 600 εισιτήρια. Και τότε το κλίμα γενικά στις τάξεις των φιλάθλων ήταν καλύτερο απ’ ότι τώρα, γιατί δεν είχε προηγηθεί ο αποκλεισμός από την Ευρώπη που «ξενέρωσε» πολύ κόσμο, όπως και τα μετέπειτα σοκ από την έλλειψη αδειοδότησης. 

Είναι επίσης γνωστό ότι ο ΠΑΣ τα τελευταία χρόνια έχασε πολύ κόσμο από το γήπεδο και ένα κομμάτι της δυναμικής του. Κατά μέσο όρο προηγούμενα χρόνια, όπως τη σαιζόν 2009-2010 ήταν έκτος κατά μέσο όρο στα εισιτήρια (μετά από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρη), μη πάμε και πιο πίσω σε άλλες δεκαετίες. Δυστυχώς έχασε ένα σημαντικό τμήμα των φιλάθλων και γεμάτο γήπεδο έχουμε αρκετά χρόνια να δούμε στα Γιάννινα. Αυτό είναι ένα φαινόμενο που δεν συμβαίνει μόνο στα Γιάννινα αλλά σε όλο το φάσμα του ποδοσφαίρου, αλλά στα Γιάννινα είναι περισσότερο ορατό, γιατί το γεμάτο γήπεδο και ο κόσμος ήταν το σήμα κατατεθέν αυτής της ομάδας.

  
Η παρουσία τόσων φιλάθλων σε αντιποδοσφαιρική εποχή και μέρα (Σαββατόβραδο Αυγούστου) και μάλιστα σε φιλικό παιχνίδι, είναι ένα καλό σημάδι. Προφανώς ο κόσμος έχει κατανοήσει στα Γιάννινα ότι η ομάδα έχει οικονομικά ζόρια, περνά εξωαγωνιστικά λούκια και είναι επιτακτική ανάγκη να την στηρίξει σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο. Να την κρατήσει ο κόσμος όρθια με την παρουσία του στο γήπεδο. Υπάρχει και μια μερίδα που τάσσεται υπέρ της αποχής, γιατί δεν θέλει πρόεδρο τον Χριστοβασίλη, αλλά ο πολύς κόσμος δείχνει ότι έχει πρόθεση να στηρίξει την ομάδα. Η παρουσία του στο ματς με τον Παναιτωλικό, όπως και με την Κέρκυρα, είναι ένα σημείο θετικό και ελπιδοφόρο.