Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση της ΠΑΕ για τα γενέθλια του ΠΑΣ

Φωτογραφία από απόκομμα της εφημερίδας ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ στα πρώτα χρόνια της πορείας του ΠΑΣ που ιδρύθηκε στις 8 Ιουλίου 1966.








Ανακοίνωση με ένα μικρό ιστορικό για τα 48α γενέθλια του ΠΑΣ αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ όπου μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:
«Γενέθλια έχει σήμερα ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, καθώς ιδρύθηκε στις 8 Ιουλίου 1966. Δυο σωματεία, Ατρόμητος και Αβέρωφ, με κύρια αθλητική ενασχόληση το ποδόσφαιρο, αντιλαμβανόμενα πως για τα Γιάννινα μάλλον πολυτέλεια ήταν η συνύπαρξη τους,  προχώρησαν σε συνένωση αγνοώντας , μπρος το κοινό καλό, οποιαδήποτε πολιτική η κοινωνική διαφορά, με σκοπό να δημιουργηθεί ένας ενιαίος μεγάλος σύλλογος, ώστε να αξιοποιηθούν οι παίχτες και το ικανό διοικητικό δυναμικό τους. Στις 8 Ιουλίου 1966, εγκρίθηκε το καταστατικό του νέου συλλόγου με την επωνυμία «Πανηπειρωτικός Αθλητικός Σύλλογος  ΠΑΣ Γιάννινα. Πέντε χρόνια αργότερα, με τον ερχομό του Αργεντίνου προπονητή Γκομέζ  Ντε φαρία και την προσθήκη των συμπατριωτών του ποδοσφαιριστών, Κοντογιωργάκη, Γκλασμάνη, Αλβαρεζ, Μοντέζ, Λίσα, Παστερνάκη όλη η Ελλάδα θα μιλάει με θαυμασμό για τον ο AJAX της ΗΠΕΙΡΟΥ...»