Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Οι νικητές και οι δηλώσεις από το θρίαμβο του Ν.Ο.Ι

Αθλητές και αθλήτριες του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων πανηγυρίζουν για τις επιτυχίες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που έγινε στα Γιάννινα.


Με θριαμβευτικό τρόπο για το Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων έπεσε η «αυλαία» του φετινού 80ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας, η τελική φάση του οποίου διεξήχθη με επιτυχία στα Γιάννενα, υπό ιδανικές καιρικές συνθήκες και παρουσία εκατοντάδων θεατών στις κερκίδες του ΕΑΝΚΙ.
Στους αγώνες συμμετείχαν περίπου 350 νεαροί κωπηλάτες απ’ όλη την Ελλάδα.
O Ν.Ο.Ι. συνεχίζοντας την μακρά… παράδοσή του στις νίκες, σάρωσε την Κυριακή τα μετάλλια και αναδείχθηκε για 26η συνεχόμενη χρονιά Πρωταθλητής και Πολυνίκης Ελλάδος, εκτείνοντας έτσι το μοναδικό αυτό ρεκόρ του στην αγωνιστική ιστορία της Ελληνικής Κωπηλασίας. Το Γιαννιώτικο σωματείο κατέκτησε τα μισά σχεδόν χρυσά μετάλλια των χθεσινών αγώνων, αφού στα δώδεκα συνολικά αγωνίσματα που διεξήχθησαν στην λίμνη της Καστοριάς (μαζί με αυτά των ΑμεΑ), τα πληρώματά του πήραν πέντε πρώτες νίκες και μία τρίτη! Τα υπόλοιπα χρυσά μοιράστηκαν οι άλλοι όμιλοι οι οποίοι έλαβαν μέρος στο Πρωτάθλημα.

Μετάλλια και βαθμοί

Οι νικητές καμαρώνουν για το κύπελλο και την επιτυχία τους.

Συνολικά μαζί με τους αγώνες της α΄ φάσης του Πρωταθλήματος, ο Ν.Ο.Ι. κατέκτησε 35 μετάλλια, τρία περισσότερα από πέρυσι, εκ των οποίων τα 23 χρυσά, τα τρία ασημένια και τα εννέα χάλκινα. Βρέθηκε έτσι στην κορυφή του σχετικού πίνακα, αφήνοντας στην δεύτερη θέση με μεγάλη διαφορά τον Ναυτικό Όμιλο Αιγυπτιωτών με εννέα μετάλλια και στην τρίτη τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης με 16 μετάλλια.
Στη βαθμολογία ο Ν.Ο.Ι. κατετάγη επίσης πρώτος με 313 βαθμούς, αφήνοντας μακράν πίσω του τον ΝΟΘ με 126 και τον Ναυτικό Όμιλο Βόλου - Αργοναύτες με 123,5 βαθμούς.

Ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι.

Συγκινημένος ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Σωτήρης Στάμος εξέφρασε την ικανοποίησή του τόσο για την άριστη διεξαγωγή των αγώνων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας στα Γιάννενα όσο και για τις επαναλαμβανόμενες νίκες του Ν.Ο.Ι. σ’ αυτούς. «Τα Γιάννενα απέδειξαν ότι έχουν τη δυνατότητα να διοργανώσουν αγώνες υψηλού επιπέδου και να πετύχουν σ’ αυτούς. Το Πρωτάθλημα διεξήχθη με υποδειγματικό τρόπο», τόνισε χαρακτηριστικά. Για τον Ν.Ο.Ι. σημείωσε ότι οι νίκες του είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και προετοιμασίας και συνεχάρη δημόσια τους προπονητές και τους αθλητές του Ομίλου γι’ αυτές. Παράλληλα, ο κ. Στάμος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ για την στήριξή της, σημειώνοντας ότι ο Ν.Ο.Ι. αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο την βοήθεια που του προσφέρθηκε.

Άλλες δηλώσεις

Ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης με τους αθλητές 

Τα συγχαρητήριά τους στους διοργανωτές για την επιτυχημένη διεξαγωγή των αγώνων Κωπηλασίας στα Γιάννενα, καθώς και στο Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων για την πρωτιά του στις νίκες εξέφρασαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννης Καρράς.
* «Ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά και αυτό φορτίζει όλους εμάς με υποχρεώσεις για την προστασία της λίμνης και τη συντήρηση των χώρων και των υποδομών της Λιμνοπούλας. Πρέπει να είμαστε και θα είμαστε αρωγοί σε κάθε ανάλογη διοργάνωση και προσπάθεια που αφορά τον αθλητισμό και τη νεολαία μας», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για την άριστη διεξαγωγή των αγώνων του Πρωταθλήματος Κωπηλασίας στην πόλη μας.
*«Τα Γιάννενα επανέρχονται στο Πανελλαδικό και το Πανευρωπαϊκό προσκήνιο για τους ναυταθλητικούς αγώνες, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο Ν.Ο.Ι. για τις επιτυχίες του», τόνισε ο Φίλιππας Φίλιος, χαρακτηρίζοντας τη διεξαγωγή του Πρωτθαλήματος ως μία μεγάλη γιορτή για την πόλη των Ιωαννίνων.
* «Η Κωπηλασία έχει μακρά ιστορία στην Ελλάδα ως άθλημα και αυτή συνεχίζεται παρά τις οικονομικές δυσκολίες, χάρη στην αγάπη των αθλητών και την στήριξη των οικογενειών τους. Όλοι ευχαριστηθήκαμε τους αγώνες, οι οποίοι στην ουσία είναι μία γιορτή του αθλητισμού. Οι νέοι αυτοί αθλητές, αν το θελήσει η Πολιτεία, θα πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια στους διεθνείς στίβους», ανέφερε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννης Καρράς.

Τα μετάλλια του Ν.Ο.Ι.

Ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, παλιός αθλητής του ΝΟΙ ανέμεσα σε αθλητές και αθλήτριες που ξεχώρισαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Τα πληρώματα του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων που διακρίθηκαν στα Γιάννενα κατακτώντας χρυσά μετάλλια είναι τα ακόλουθα:
*Στο Διπλό Σκιφ Κορασίδων οι Βασιλική Κοζανίτη – Αφροδίτη Σιόλου.
*Στο Τετραπλό Σκιφ Κορασίδων οι Άρτεμις Ντούσκου – Μαρία Παύλου – Ιωσηφίνα Μαρτίνη – Πηνελόπη Μπατσή.
*Στην Δίκωπο άνευ Παίδων οι Σπύρος Αντώνης – Κων/νος Βαρδάκας.
*Στο Τετραπλό Σκιφ Παίδων οι Βασίλης Νάσιος - Αριστ. Γραμμενιάτης – Αχμέτ Ράπι – Χρήστος Παπαδημητρίου.
*Στην Οκτάκωπο Παίδων οι Βασίλης Παπακώστας – Ευάγγελος Μπερής – Απόστολος Ντότης - Κων/νος Παπαδιώτης – Θανάσης Παλαιοπάνος – Παντελής Σωτηρακόπουλος – Θωμάς Ζάραγκας – Γιώργος Γραμμενιάτης και Κων/νος Μουλάς (πηδαλιούχος).
Το μοναδικό χάλκινο μετάλλιο του Ν.Ο.Ι. κατέκτησαν στην β΄ φάση του Πρωταθλήματος στο Τετραπλό Σκιφ Κορασίδων οι Παρασκευή Παίδαρου – Κατερίνα Γκλατζούνη – Σωσάνα Στέφου – Πετρούλα Τσιάβου.
Από το Γραφείο Τύπου

του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων