Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Τι ζήτησε από τους παίκτες ο Γιάννης Πετράκης

Τα λένε καθημερινά στο Καρπενήσι Πετράκης και παίκτες












Ξεκίνησε από χτες στο Καρπενήσι το βασικό στάδιο προετοιμασίας με μια προπόνηση που έγινε το απόγευμα στο γήπεδο του ξενοδοχείου.
Η αποστολή έφτασε νωρίς το μεσημέρι στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας, στο ίδιο «κρησφύγετο» που ήταν και πέρσι με τον Γιάννη Πετράκη λίγο πριν ξεκινήσει η απογευματινή προπόνηση να ζητά από τους παίκτες του την ίδια διάθεση και συνέπεια που έδειξαν στα Γιάννινα με το ξεκίνημα των προπονήσεων στα Γιάννινα, να τη δείξουν και στο Καρπενήσι. «Είστε επαγγελματίες, ξέρετε πολύ καλά τι πρέπει να κάνετε και ασφαλώς γνωρίζετε καλύτερα απ’ τον καθένα ότι εδώ ήρθαμε για δουλειά και όχι για διακοπές» είπε χαρακτηριστικά ο Κρητικός τεχνικός. Για λίγες μέρες ατομικό πρόγραμμα θα κάνει ο Σλοβένος διεθνής αμυντικός Αντράζ Στρούνα, γιατί έχασε το πρώτο πρόγραμμα προετοιμασίας αφού είχε παραταθεί για προσωπικούς λόγους η άδειά του. Αλλά πολύ σύντομα θα μπει στους ρυθμούς των υπόλοιπων συμπαικτών του και δεν αποκλείεται να πάρει και χρόνο συμμετοχής στο πρώτο φιλικό με τον Λεβαδειακό που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 16 Ιουλίου.

Και χτες ο Γιάννης Πετράκης με τους συνεργάτες του ασχολήθηκαν με ασκήσεις τακτικής και ξεχωριστό πρόγραμμα ακολούθησαν οι τερματοφύλακες με τον Χρήστο Τσελιόπουλο. Οι κυανόλευκοι από χτες βρέθηκαν σε γνωστά λημέρια, αφού και πέρσι εκεί έκαναν προετοιμασία και μάλιστα στο ίδιο ξενοδοχείο που είναι πάνω από το Καρπενήσι σε απόσταση 2 χιλιομέτρων. Το απόγευμα του Σαββάτου θα υπάρξει ρεπό για να κατεβούν οι παίκτες στην πόλη και να ξεφύγουν λίγο από το εντατικό πρόγραμμα προετοιμασίας. Εκτός από τους επαγγελματίες, στην αποστολή είναι και 3 παίκτες από τις ομάδες νέων, οι Παππάς, Τάχιας, Πασχάλης με τους οποίους έχει μιλήσει ιδιαιτέρως  πολλές φορές ο Πετράκης, καθώς είναι 17χρονα και 18ρονα παιδιά και πέρα από την εκπαίδευση χρειάζονται και τις ανάλογες συμβουλές που μπορεί να δώσει ένας σοβαρός άνθρωπος όπως είναι ο Κρητικός τεχνικός.

Υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή από το τεχνικό τημ για τους παίκτες των ομάδων νέων, γιατί αν δουλευτεί σωστά αυτό το κομμάτι, μπορεί να ανασάνει οικονομικά και η ΠΑΕ, που βρίσκεται σε οικονομική στενότητα, γιατί θα περιορίσει τα έξοδα των μεταγραφών. Πέρα από τους παίκτες που είναι προς αξιοποίηση από την ΠΑΕ και τον Πετράκη, τις τελευταίες μέρες έγιναν και μεταγραφές για τις ομάδες νέων. Σύμφωνα με πληροφορίες στην Κ-17 του ΠΑΣ εντάχτηκε ο Γιώργος Τσιέπας που πέρσι ήταν στην αντίστοιχη ομάδα του Παναιτωλικού και επειδή είναι Γιαννιώτης στην καταγωγή γύρισε στον τόπο του. Επίσης για την ομάδα νέων Κ-20 αποκτήθηκε από τον ΠΑΟ Βάρδας ο Αιμίλιος Μάης. Όσον αφορά τα μεταγραφικά της ΠΑΕ, πολλά ονόματα φημολογούνται ως στόχοι του ΠΑΣ, αλλά ακόμα δεν έχει φανεί φως στο τούνελ. 

Η φημολογία άγγιξε μέχρι και το όνομα του Τόμας Ντε Βινσέντι να ενταχτεί με μεταγραφή στη δύναμη του ΠΑΣ, αλλά δεν φαίνεται να έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν μπόρεσε να κλείσει παίκτες με πολύ μικρότερο κασέ, πόσο μάλλον του Αργεντινού μέσου που είχε υψηλές αποδοχές τόσο στον Ολυμπιακό όσο και στον ΑΠΟΕΛ  που ήταν δανεικός.  Απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα, ο δρόμος μέχρι να κλείσει ο ΠΑΣ παίκτες και να ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του ρόστερ, είναι ακόμα μακρύς. Στελέχη της ΠΑΕ συνιστούν υπομονή, ενώ για το θέμα αυτό ο Πετράκης είχε πει ότι η ομάδα χρειάζεται λίγες αλλά ποιοτικές μεταγραφές.