Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Οι δεσμεύσεις Χριστοβασίλη για ενίσχυση της ομάδας

Ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης (φωτο) είχε πει ότι θα ενισχυθεί η ομάδα.

ΠΗΓΗ: agon.gr







Και χτες ορατότης μηδέν ήταν στα μεταγραφικά του ΠΑΣ. Δεν προέκυψε κάτι το νεώτερο, ούτε φάνηκε και κάτι στους ορίζοντες για να δείχνουν σημάδια κάποιας επικείμενης μεταγραφής.
Προφανώς στις διαπραγματεύσεις που γίνονται με παίκτες που ενδιαφέρουν να υπάρχει διαφορά στο οικονομικό ή σε άλλες περιπτώσεις να υπάρχουν ειδικοί λόγοι που επιβάλουν να μη υπάρξουν τώρα ανακοινώσεις. Ο κόσμος στα Γιάννινα υπομονετικά περιμένει να δει τι κινήσεις θα γίνουν, πάντα ασφαλώς στο μέτρο του εφικτού, γνωρίζοντας και τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που υπάρχουν αλλά γνωρίζοντας ότι ακόμα υπάρχει διαθέσιμος χρόνος για να κλείσουν συμφωνίες. 

Όσο περνά ο καιρός και πλησιάζει προς την περίοδο της προετοιμασίας, δεν σφίγγει ο κλοιός μόνο για τις ομάδες αλλά και για τους παίκτες που θα πρέπει να βρουν στέγη και να κάνουν προετοιμασία. Γιατί χωρίς οργανωμένη προετοιμασία είναι δύσκολο και γι’ αυτούς να βγάλουν τον μαραθώνιο του πρωταθλήματος. Συνεπώς από την άποψη αυτή, σωστά ο ΠΑΣ δεν βιάζεται να κλείσει συμφωνίες, όπως κάνουν και οι περισσότερες ομάδες αφού στο μεταγραφικό κομμάτι γενικά υπάρχει μειωμένη δραστηριότητα σε ολόκληρο το φάσμα της σούπερ λίγκα. Ο φίλαθλος κόσμος στα Γιάννινα, όπως φαίνεται από τις τοποθετήσεις πολλών στο διαδίκτυο, δεν περιμένει να επαναληφθούν φαινόμενα όπως το καλοκαίρι του 2009 που έρεε άφθονο χρήμα και πολλές φορές έφτασε μέχρι το αεροδρόμιο Ιωαννίνων για να υποδεχτεί παίκτες.

Τέτοιες καταστάσεις ανήκουν πλέον στο παρελθόν όχι μόνο για τον ΠΑΣ αλλά και για όλες σχεδόν τις μικρομεσαίες οικονομικά ομάδες, λόγω της οικονομικής κρίσης. Αυτό που περιμένουν οι φίλαθλοι, όπως πηγάζει από τις τοποθετήσεις τους, είναι στο μέτρο του δυνατού να υπάρξουν δυο τρεις καλές μεταγραφές παικτών που θα κάνουν τη διαφορά και θα ενισχύσουν την ομάδα. Στο πρωτάθλημα που πέρασε ο ΠΑΣ έδειξε αρκετές αδυναμίες και είναι λογικό να χρειαστεί κάποιες επιλεγμένες μεταγραφές, όπου εκεί η ΠΑΕ αν χρειαστεί θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση. Και παράλληλα ο κόσμος περιμένει να γίνουν και καλές επιλογές νέων παικτών, που όχι μόνο θα βοηθήσουν αλλά μπορεί να έχουν καλή εξέλιξη επιφέροντας ακόμα και έσοδα στην ομάδα. Χειροπιαστό παράδειγμα η μεταγραφή του Μάριου Οικονόμου στην Κάλιαρι, που με 17 συμμετοχές στον ΠΑΣ απέφερε έσοδα 500.000 ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ.

Η ενίσχυση της ομάδας σε κάποιες καίριες θέσεις είναι και μια δέσμευση του Γιώργου Χριστοβασίλη απέναντι στους φιλάθλους της ομάδας αλλά και στον προπονητή Γιάννη Πετράκη, όταν έγινε η συμφωνία ανανέωσης της συνεργασίας για ένα ακόμα χρόνο. Σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε πει: «Ο αγώνας είναι πολύ δύσκολος, αλλά πιστεύω ότι εμείς θα παραμείνουμε στη σούπερ λίγκα και στη νέα σαιζόν. Γιατί η ομάδα έχει ένα πάρα πολύ καλό ρόστερ. Είναι η τρίτη-τέταρτη χρονιά που οι παίκτες μένουν μαζί και με λίγες προσθήκες που θα κάνουμε, πιστεύω ότι η νέα χρονιά, η οποία και θα είναι πιο δύσκολη γιατί θα υποβιβαστούν περισσότερες ομάδες, θα μας πάει καλά». Όσον αφορά την μεταγραφολογία γύρω από ονόματα, αυτή πραγματικά δίνει και παίρνει σε καθημερινή βάση.

Μέχρι τώρα είδαν το φως της δημοσιότητας πάνω από 25 ονόματα ως μεταγραφικοί στόχοι του ΠΑΣ. Εκ των πραγμάτων κάπου υπάρχει η υπερβολή, που στα μεταγραφικά έχει μια αυξημένη δόση πάντα τέτοιο καιρό, γιατί δεν μπορεί να είναι τόσο μεγάλο το μεταγραφικό εύρος μιας ΠΑΕ που έχει και περιορισμούς ηλικιών λόγω μη αδειοδότησης. Σίγουρα γίνονται επαφές με συγκεκριμένους παίκτες, εδώ και καιρό ο Πετράκης έδωσε ονόματα στη διοίκηση και καθημερινά ψάχνει να βρει ότι καλό κινείται και μπορεί να είναι στις δυνατότητες του ΠΑΣ, αλλά ακόμα δεν έγινε στα Γιάννινα μεταγραφικός σεφτές. Πλην μιας περίπτωσης με το νεαρό ποδοσφαιριστή Αντώνη Ηλιάδη από την ομάδα «Ένωση Αποστόλου Παύλου» της Ημαθίας που ο ίδιος ανακοίνωσε σε δηλώσεις του την ύπαρξη συμφωνίας με τον ΠΑΣ, αλλά χωρίς αυτό να συνοδευτεί από ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Τι είπαν οι προπονητές

Επειδή τα μεταγραφικά είναι στην καυτή επικαιρότητα και ο κόσμος περιμένει να ενισχυθεί η ομάδα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι είπαν οι προπονητές της ομάδας για το κομμάτι αυτό σε πρόσφατες συνεντεύξεις τους.
Γιάννης Πετράκης (προπονητής ΠΑΕ): «Οι καλοί παίκτες πάντα κάνουν την καλή ομάδα.  Η ομάδα χρειάζεται λίγες, αλλά πολύ ποιοτικές κινήσεις και σε έτοιμους και σε ταλαντούχους παίκτες». Για το πόσο θα επηρεαστεί η ομάδα από έλλειψη αδειοδότησης ανέφερε: «Επειδή στο ποδόσφαιρο όλα είναι σε ροή,  σίγουρα όταν υπάρχουν περιορισμοί μπορεί να παίξουν τον ρολό τους,  αλλά ο ΠΑΣ πιστεύω θα επηρεαστεί το λιγότερο,  λόγω του  ότι δεν λήγουν πολλά  συμβόλαια αλλά  και λόγω  του ότι υπάρχει σπουδαία αγωνιστική βάση». 
Γιώργος Γεωργουλόπουλος (βοηθός Πετράκη): «Το ταλέντο στους ποδοσφαιριστές Ηπείρου είναι αδιαμφισβήτητο. Στόχος είναι να μην χαθεί ούτε ένα ταλέντο. Η αξιολόγηση έγινε με στόχο την πληρέστερη στελέχωση τμημάτων Κ15 - Κ17. Οι δοκιμές είναι μια αρχή για τους αθλητές να καταλάβουν ποιον σύλλογο θα αντιπροσωπεύουν. Η αξιολόγηση είναι δύσκολη, αλλά θα προσπαθήσουμε να είναι όσο το δυνατόν δικαιότερη. Από την στιγμή της επιλογής η ανάδειξη των ποδοσφαιριστών πρέπει να γίνει υποχρέωση όλων μας».


Πήραν τίτλο οι παιδικές ομάδες


Και τις τρεις κούπες των πρωταθλημάτων τζούνιορ, προτζούνιορ και μπαμπίνι σήκωσαν τη Δευτέρα 16 Ιουνίου ΄2014 το απόγευμα οι τρεις αντίστοιχες ομάδες του ερασιτέχνη ΠΑΣ μετά και την ολοκλήρωση του τουρνουά των μικρότερων κατηγοριών. Η ομάδα τζούνιορ είχε κατακτήσει τον τίτλο, μια αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος, ενώ η ομάδα προτζούνιορ κέρδισε τον τελικό τον Αστέρα 3-2 και η ομάδα μπαμπίνι τον Αίαντα 2-1. Οι απονομές έγιναν από την ηγεσία της ΕΠΣΗΠ.