Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Βασικός στόχος η παραμονή και μετά βλέπουμε...

Στρατηγικός στόχος θα είναι η παραμονή και από εκεί και μετά ότι έρθει είναι ευπρόσδεκτο.


Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ"







Σαν τα αποδημητικά πουλιά άρχισαν να επιστρέφουν στα Γιάννινα οι παίκτες του ΠΑΣ, καθώς τη Δευτέρα θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση και το ξεκίνημα της συνεργασίας για τη νέα σαιζόν.
Η αρχή μιας δύσκολης προσπάθειας για τον θρυλικό «Άγιαξ της Ηπείρου» με βασικό στόχο την παραμονή και πάλι στη σούπερ λίγκα. Επειδή στο νέο πρωτάθλημα θα υποβιβαστούν 4 ομάδες και όχι 3 όπως γινόταν μέχρι τώρα, ο στρατηγικός στόχος της τοπικής ομάδας θα είναι η παραμονή και από εκεί και μετά ότι καλύτερο έρθει θα είναι ευπρόσδεκτο. Κατά γενική παραδοχή είναι πολύ σημαντικό το γεγονός που η ιστορική ομάδα των Ιωαννίνων κατάφερε να μείνει για τρία συνεχόμενα χρόνια και μάλιστα σε θέσεις υψηλές στον βαθμολογικό πίνακα, φτάνοντας πρόπερσι ακόμα και στην 5η θέση που οδηγούσε στην Ευρώπη. Ενώ άλλα χρόνια, από το 1987 και μετά ο ΠΑΣ ήταν ομάδα ασανσέρ ανάμεσα στη Β’ και Α’ Εθνική, χωρίς να μπορεί να σταθεροποιηθεί στη μεγάλη κατηγορία. 

Το κατάφερε αυτό τα τρία τελευταία χρόνια και από εδώ και πέρα, όπως τονίζουν όλοι στα Γιάννινα, όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν προς την κατεύθυνση αυτή για να μη ξαναπάει η ομάδα στην άγονη γραμμή. Και όπως εκτιμάται, μπορεί να μη υπάρχουν στα Γιάννινα μεγάλες οικονομικές δυνατότητες που θα καθιστούσαν τον ΠΑΣ μια ομάδα με υψηλές ταχύτητες για να μπορεί να ανεβάσει τον πήχη ψηλότερα, αλλά παρόλα αυτά με τον κορμό που διαθέτει  και το μέταλλο που έχει μπορεί εκ νέου να ανανεώσει το διαβατήριο παραμονής στην υψηλότερη επαγγελματική κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Χωρίς βέβαια να ελλείπουν οι στόχοι και φιλοδοξίες για κάτι καλύτερο στην πορεία, αφού κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Αλλά με το ξεκίνημα της προετοιμασίας για τη  νέα σαιζόν, ο πήχης μπαίνει πρώτα σε μια ρεαλιστική βάση, δηλαδή στα όρια της παραμονής και στην πορεία αν τα πράγματα εξελιχθούν καλύτερα, μπορεί να τον πάει (πήχη) ακόμα ψηλότερα. 

Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες και προϋποθέσεις στα Γιάννινα ετοιμάζονται για το ξεκίνημα της νέας σαιζόν  που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, όπου θα γίνει και ο Αγιασμός. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα το νέο πρόσωπο επί τους παρόντος θα είναι ο Σταμάτης Σαπαλίδης των Τραχώνων που είναι η πρώτη μεταγραφή που ανακοινώθηκε. Το ποιος θα είναι ο επόμενος παραμένει άγνωστο, καθώς φέτος τα μεταγραφικά πήγαν αρκετά πίσω και οι επιλογές θα είναι περιορισμένες λόγω σφιχτής οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται. Μέχρι τώρα γράφτηκαν πολλά ονόματα ως στόχοι της ομάδας, γνωστά και άγνωστα στο ευρύ κοινό, αλλά χωρίς να επιβεβαιωθεί κάτι απ’ αυτά. 

Από τον ΠΑΣ λένε ότι θα γίνουν κάποιες ουσιαστικές προσθήκες για να ενισχύσουν το υπάρχον ρόστερ που στηρίζεται σε έναν καλό κορμό που υπάρχει. Δηλαδή ο ΠΑΣ βασικά θα στηριχτεί στους υπάρχοντες παίκτες που έχει και αυτοί θα σηκώσουν το βάρος της προσπάθειας, καθώς υπάρχει ένα καλό μείγμα έμπειρων αλλά και νεαρών παικτών και εκεί που υπέδειξε ο Πετράκης για να υπάρξουν ενισχύσεις και περισσότερες εναλλακτικές λύσεις θα γίνουν επιλογές είτε από την Ελλάδα, είτε από το εξωτερικό. Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα προετοιμασίας που θα αρχίσει τη Δευτέρα. 

Χτες, με αφορμή την ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ για το τέλος της συνεργασίας με τον Τόμας Ντε Βινσέντι, σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης φίλοι της Γιαννιώτικης ομάδας εξέφρασαν την επιθυμία να γυρίσει πάλι στα Γιάννινα, αλλά στην πραγματικότητα αυτό φαίνεται απίθανο. Γιατί ο παίκτης μάλλον έκλεισε την πόρτα στα Γιάννινα όταν έφυγε για τους δικούς του λόγους ξαφνικά τα Χριστούγεννα, ο ΠΑΣ δεν έχει τις οικονομικές δυνατότητες να τον αποκτήσει εκ νέου από τον Ολυμπιακό. Ένας δεύτερος δανεισμός από τους ερυθρόλευκους στον ΠΑΣ φαντάζει σαν απίθανο σενάριο. 

Ο ΠΑΣ θα προσπαθήσει στις μεταγραφές να βρει έναν καλό δημιουργικό χαφ, ενώ θα ποντάρει πολλά και στον Κριστιάν Τσάβεζ αν τελικά ο Αργεντινός μέσος φανεί συνεπής και ξεκινήσει κανονικά προετοιμασία. Αν ο αυτός κάνει κανονικά προετοιμασία για να μη έχει τους τραυματισμούς που είχε πέρσι λόγω έλλειψης φυσικής κατάστασης, ο ΠΑΣ πέρα από τους άλλους αξιόλογους μέσους που έχει όπως είναι οι Λίλα, Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, θα έχει έναν πολύ ποιοτικό παίκτη, που θωρακισμένος με φυσικές δυνάμεις μπορεί να κλέψει ακόμα και την παράσταση στο νέο πρωτάθλημα της σούπερ λίγκα.