Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Ο απολογισμός του τελευταίου διμήνου στον ΠΑΣ

Το όνομα του Βαγγέλη Μάντζιου "έπαιξε" πολύ στα μεταγραφικά του ΠΑΣ. Για να δούμε τι θα βγάλει αυτή η ιστορία τις επόμενες μέρες


Αναδημοσίευση από τον ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ






Συμπληρώνονται δύο μήνες από τη λήξη του πρωταθλήματος και στον ΠΑΣ σε ότι έχει σχέση με τον σχεδιασμό για τη νέα σαιζόν, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική εξέλιξη.
Στο διάστημα αυτό ανανεώθηκε η συνεργασία με τον Γιάννη Πετράκη, έγιναν δοκιμές νέων παικτών και παραδόθηκε λίστα στον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη για το ποιοι παίκτες από τις τοπικές ομάδες μπορούν να πλαισιώσουν το ρόστερ της ομάδας νέων Κ-17 για  να αποκτηθούν. Επίσης στο διάστημα αυτό κλείστηκε το προπονητικό κέντρο στο Καρπενήσι για να γίνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας στις αρχές Ιουλίου, καθορίστηκε η 30η Ιουνίου σαν ημερομηνία συγκέντρωσης για τη νέα σαιζόν και επίσης τέθηκαν σε κυκλοφορία τα εισιτήρια διαρκείας για τη νέα σαιζόν με πολύ ελκυστικές τιμές, φθηνότερες ασφαλώς από προηγούμενα χρόνια, κάνοντας παράλληλα η ΠΑΕ μια σημαντική καμπάνια για την προσέλευση περισσότερων φιλάθλων στο γήπεδο για τη νέα σαιζόν. Παράλληλα ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης έλυσε τη σιωπή που είχε εδώ και καιρό, δίνοντας σε συνέντευξη Τύπου πολλές απαντήσεις σε ερωτήματα που απασχολούσαν την κοινή γνώμη, τόσο για τα οικονομικά όσο και για το θέμα της αδειοδότησης.

Σίγουρα στο οργανωτικό κομμάτι έγιναν πολλά στο τελευταίο δίμηνο και ειδικά οι τιμές στα εισιτήρια διαρκείας θεωρήθηκαν από τον κόσμο καλές. Όμως επειδή τέτοια εποχή τα μεταγραφικά είναι στην επικαιρότητα, εδώ δεν υπήρξαν εξελίξεις και ανακοινώσεις. Σίγουρα οι Γιώργος Χριστοβασίλης, Γιάννης Πετράκης, Δημήτρης Νιαρχάκος που χειρίζονται το μεταγραφικό κομμάτι είναι σε συνεχή επικοινωνία και εξετάζουν αρκετές περιπτώσεις παικτών, αλλά ακόμα δεν κατέληξαν σε κάποια συμφωνία, ή αν κατέληξαν δεν προέβησαν σε ανακοινώσεις. Ούτε για το ποιοι παίκτες δεν υπολογίζονται για τη νέα σαιζόν, ούτε ανακοινώθηκε κάποια μεταγραφή. Ο γρίφος για το ποιο θα είναι το ρόστερ στη νέα σαιζόν εξακολουθεί να παραμένει. Τον τελευταίο καιρό υπήρξαν πολλά σενάρια που συνέδεαν παίκτες  με ενδιαφέρον από πλευράς ΠΑΣ.

Πάνω από 20 ονόματα έχουν δει το φως της δημοσιότητας όπως: Μάντζιος, Ανιέτε, Ντιόγκο, Τζάνης, Αναστασάκος, Τσίμο Ναβάρο, Τσουμάνης, Τσαμπούρης, Σαπαλίδης και άλλοι. Συν τα ονόματα τριών – τεσσάρων ξένων παικτών. Μάλιστα ένας απ’ αυτούς φέρονταν και σαν κλεισμένος με σκοπό να ανακοινωθεί όταν βγουν στην αγορά για πώληση τα εισιτήρια διαρκείας. Αυτά τελικά ήδη είναι στην αγορά, αλλά μεταγραφική ανακοίνωση δεν υπήρξε. Ίσως να κλείσουν πρώτα οι συμφωνίες και μετά η ΠΑΕ να ανακοινώσει μια και καλή αυτούς που θα έρθουν και αυτούς που θα κουνήσουν μαντήλι και θα φύγουν από τα Γιάννινα.
Επίσης στο δίμηνο αυτό πολλά σενάρια ακούστηκαν για μεταγραφικές προτάσεις από το εξωτερικό για Κοροβέση, Βελλίδη και Κρητικό. Για τον Κοροβέση πολλά σενάρια βγήκαν από την ΑΕΚ ότι  Δικέφαλος τον έχει κλεισμένο, κάτι που διέψευδε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Τώρα που προχωρά ο καιρός και φαίνεται να έχει δίκαιο ο ΠΑΣ γίνεται μια προσπάθεια αναδίπλωσης των πληροφοριών από την ΑΕΚ ότι μπορεί να μη γίνει η κίνηση από την Ένωση για τον μέσο του ΠΑΣ λόγω της μεταγραφής του Σοϊλέδη. Για τον Κοροβέση υπήρξαν δημοσιεύματα από Ιταλία για ενδιαφέρον της Τζένοα, αλλά κάτι το χειροπιαστό δεν υπήρξε.


Με τα τωρινά δεδομένα, ο παίκτης που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να φύγει είναι ο Τάσος Κρητικός, για τον οποίο ο Γιώργος Χριστοβασίλης αποκάλυψε ξένο ενδιαφέρον λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ενδεχομένως η μόνη μεταγραφή που μπορεί να πραγματοποιηθεί, είναι του Κρητικού όπου υπάρχει ενδιαφέρον από το εξωτερικό, το οποίο όμως είναι αβέβαιο αν θα γίνει. Και είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος δεν είχε συμμετοχές στην ομάδα πέρυσι». Αλλά και ο βοηθός του Πετράκη, ο Γιώργος Γεωργουλόπουλος στην προχτεσινή συνέντευξη στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ έκανε ξεχωριστή αναφορά στον Τάσο Κρητικό αναφέροντας και τα εξής: «Ο Κρητικός είναι ένα αυθεντικό ταλέντο και η αξία του είναι αδιαμφισβήτητη. Όλοι ευχόμαστε το καλύτερο γι' αυτό το παιδί και όλοι δουλεύουμε γι' αυτό. Πιστεύω πως θα είναι μια συνέχεια του Οικονόμου και θα αγωνιστεί σύντομα σε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Ευρώπης. Σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλοι νέοι αθλητές». Για το μεταγραφικό κομμάτι του ΠΑΣ περισσότερα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες μέρες.