Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Με ποιους παίκτες θα ξεκινήσει ο Πετράκης

Ο Θέμης Τζημόπουλος στην περσινή προετοιμασία στο Καρπενήσι. Και φέτος θα είναι κανονικά στο πρώτο ραντεβού. Θα απουσιάσουν οι άλλοι δύο αφού ο Κολοβέτσιος ανήκει στην ΑΕΚ και ο Κεϊτά στην Καλλονή.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ






Δέκα  μέρες απέμειναν από την πρώτη συγκέντρωση του ΠΑΣ για τη νέα σαιζόν, για να ξεκινήσει και η δραστηριότητα για τη νέα σαιζόν.
Πέρσι είχε ξεκινήσει νωρίτερα η προετοιμασία  με την προοπτική να παίξει στην Ευρώπη, αφού ακόμα εκκρεμούσε η προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο CAS κατά της απόφασης της ΟΥΕΦΑ να ανάψει κόκκινο στην Ευρωπαϊκή έξοδο του «Άγιαξ». Όταν είχε εκδοθεί η απόφαση από το CAS είχε ουσιαστικά ολοκληρωθεί η προετοιμασία στο Καρπενήσι με την ομάδα να είναι έτοιμη για τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια! Όμως υπήρξε ανατροπή δεδομένων καθώς απορρίφθηκε η προσφυγή και έτσι πέρα από το ψυχολογικό χτύπημα της ομάδας, υποχρεώθηκαν να αλλάξουν και το πρόγραμμα προετοιμασίας. Εκεί που η ομάδα ήταν να παίξει στην Ευρώπη με ανεβασμένες στροφές από την προετοιμασία, μετά άλλαξε το χρονοδιάγραμμα και το πρόγραμμα ριζικά. 

Αυτό εκτιμήθηκε κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος ότι ήταν ένα μεγάλο ντεζαβαντάζ για τον ΠΑΣ που τον επηρέασαν αρνητικά στη διάρκεια της σαιζόν. Φέτος η προετοιμασία ουσιαστικά ξεκινά μια εβδομάδα αργότερα και ασφαλώς θα τηρηθεί επακριβώς το χρονοδιάγραμμα αφού δεν υπάρχουν εκκρεμότητες. ΟΙ μοναδικές εκκρεμότητες που ενδεχομένως να είναι και στο ξεκίνημα της προετοιμασίας, αφορούν το ότι δεν θα έχει διαμορφωθεί πλήρως το ρόστερ, καθώς στα μεταγραφικά δεν υπήρξαν σημαντικές εξελίξεις και ενδεχομένως να οι μεταγραφές των τριών πρωτοκλασσάτων παικτών για να καλύψουν και τις τρεις θέσεις με ηλικία άνω των 24 ετών και ανεξαρτήτου εθνικότητας, να γίνουν και μέσα στον Ιούλιο ή ακόμα και στον Αύγουστο, όπου θα υπάρχει χρόνος για να προκύψουν ευκαιρίες καλών παικτών και με λογικές τιμές, δεδομένου ότι θα πιέζει ο χρόνος και για τους ελεύθερους παίκτες, υπό το φόβο μη μείνουν χωρίς ομάδα, κατά τη λαϊκή έκφραση «όποιος θέλει τα πολλά χάνει και τα λίγα». 

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα οι παίκτες που θα είναι με το ξεκίνημα της προετοιμασίας στη διάθεση του Γιάννη Πετράκη είναι: Βελλίδης, Σωτηρίου (τερματοφύλακες), Ντάσιος, Μπέριος, Μιχαήλ, Στρούνα, Μουσκάϊ. Τζημόπουλος (αμυντικοί), Λίλα, Τσάβεζ, Αυγενικού, Χαρίσης, Τσουκαλάς, Ακόστα, Ιωάννου, Κρητικός, Κοροβέσης,  Καμπέρης (μέσοι), Γιάκος, Βίλα, Ίλιτς, Νάκος (επιθετικοί). Αυτοί οι 22 συν ο εκπαιδευόμενος τερματοφύλακας Κολιοφούκας είναι η βάση του ΠΑΣ. Ο Κολοβέτσιος υπέγραψε στην ΑΕΚ και οι Σονγκό, Σκόνδρας, Αμπάρης, Κυβελλίδης, που έληξαν τα συμβόλαιά τους είναι στον  «αέρα» και λόγω ηλικίας δεν θα ανανεωθούν τα συμβόλαια πλην του Σκόνδρα για τον οποίο υπάρχει ένα ενδεχόμενο παραμονής. Επίσης έληξαν και οι δανεισμοί των Κίτσου και Λεάντρο. 

Από τους παραπάνω 23 παίκτες ας μπει ένας αστερίσκος για τους Κοροβέση και Κρητικό που πολλές φορές τα ονόματά τους ενεπλάκησαν σε μεταγραφικά σενάρια σχετικά με ενδιαφέρον άλλων ομάδων για να τους αποκτήσουν. Για τον Κοροβέση κατά καιρούς γράφτηκε ότι ενδιαφέρον υπάρχει από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Τζένοα και για τον Κρητικό από ομάδα του εξωτερικού. Για τον τελευταίο πριν από λίγο καιρό ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης επιβεβαίωσε ότι υπάρχει πρόταση από το εξωτερικό, οπότε δεν είναι απόλυτα σίγουρο αν μείνουν στον ΠΑΣ. Μέχρι τώρα όμως δεν υπήρξε και γι’ αυτούς καμία κινητικότητα. 

Πάντως οι παραπάνω 23 παίκτες θα είναι η βάση της ομάδας για τη διαμόρφωση του ρόστερ της νέας σαιζόν και όπως γίνεται αντιληπτό είναι παίκτες που έδωσαν δείγματα γραφής στη σούπερ λίγκα και ικανοί για σημαντικά πράγματα. Αν προστεθούν 3 έμπειροι παίκτες και 3-4 ταλαντούχοι αλλά με καλές βάσεις από το χώρο της Β’ και Γ’ Εθνικής, ο ΠΑΣ μπορεί να χτίσει και πάλι μια ομάδα ανταγωνιστική που θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις συνθήκες του νέου πρωταθλήματος. Όσο για τα μεταγραφικά, είναι ξεκαθαρισμένο ότι οι κινήσεις θα είναι περιορισμένες, αλλά αν γίνουν καλές επιλογές με τη βοήθεια και της τύχης που πάντα χρειάζεται, θα είναι αρκετές για να ενδυναμώσουν την αγωνιστική ισχύ του «Άγιαξ της Ηπείρου».

Κανένα όφελος ο ΠΑΣ από Ντε Βινσέντι

Χτες γράφτηκε ότι ο ΠΑΣ διατηρεί ποσοστό 25% σε περίπτωση μεταπώλησης του Ντε Βινσέντι από τον Ολυμπιακό στον ΑΠΟΕΛ αλλά αυτό διαψεύστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον υπεύθυνο επικοινωνίας της ΠΑΕ Αλέκο Καρύτσα, καθότι ο Αργεντινός μέσος πήγε ελεύθερος στον Ολυμπιακό αφού είχε λήξει το συμβόλαιά του με τον ΠΑΣ, οπότε είναι αυτονόητο ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια συμφωνία. Ας δούμε το ρεπορτάζ αναλυτικά. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Goal News ο ΠΑΣ στη συμφωνία που έκανε με τον Ολυμπιακό έχει δικαίωμα να πάρει το 25% του μεταγραφικού τιμήματος σε περίπτωση μεταπώλησης του Τόμας Ντε Βινσέντι. Και το ρεπορτάζ της εφημερίδας προσέθετε ότι με την πώληση του Αργεντινού μέσου από τον Ολυμπιακό στο ΑΠΟΕΛ ο ΠΑΣ δικαιούται ποσό 100.000 ευρώ. Άμεση υπήρξε και η αντίδραση της ΠΑΕ που διέψευσε όλα αυτά. Στο facebook ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα Αλέκος Καρύτσας έγραψε για το θέμα αυτό: «Ο Ντε Βινσέντι αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό με ελεύθερη μεταγραφή, εφ όσον είχε λήξει το συμβόλαιό του με τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και δεν είχε δεχθεί την πρόταση ανανέωσης που του είχε προταθεί. Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ λοιπόν δεν δικαιούται χρήματα για οποιαδήποτε στο εξής μετακίνηση του εν λόγω ποδοσφαιριστή».

Τα σενάρια για Σαπαλίδη

Το… άλμα στην καριέρα του θα κάνει ο Σταμάτης Σαπαλίδης! Ο άνθρωπος που οδήγησε τους Τράχωνες στην άνοδό τους στη Football League τα βρήκε σε όλα με τον ΠΑΣ Γιάννινα και σύμφωνα με πληροφορίες του www.sport-fm.gr το μόνο που απομένει είναι οι ανακοινώσεις! Ο 24χρονος επιθετικός καλύπτει το ηλικιακό όριο που έχει για μεταγραφές ο «Άγιαξ της Ηπείρου», λόγω της μη άδειας για τη νέα χρονιά και αναμένεται να αποτελέσει ένα «βαρύ» πυροβολικό για την γραμμή κρούσης.  Άλλωστε έδειξε τα διαπιστευτήριά του στη σεζόν που ολοκληρώθηκε, όπου με το σύλλογο του Αλίμου σημείωσε 22 γκολ (συν 2 στο Κύπελλο) στον πέμπτο όμιλο της Γ’ Εθνικής και ήταν αυτός που αν μη τι άλλο έκλεψε τις εντυπώσεις!

Ο «Η.Α» χορηγός επικοινωνίας


Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε τους χορηγούς επικοινωνίας για τη νέα σαιζόν όπου μεταξύ αυτών είναι και ο «Ηπειρωτικός Αγών». Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ανακοινώνει ότι χορηγοί επικοινωνίας της ομάδας για την σεζόν 2014-15 θα είναι οι εφημερίδες ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ, ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ, οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΗΠΕΙΡΟΣ TV1, ΒΗΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, και ο ραδιοφωνικός σταθμός  SUPER-FM. Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ευχαριστεί όλους τους χορηγούς επικοινωνίας και τους συνεργάτες από τα ΜΜΕ για την υποστήριξη τους  και την καλή συνεργασία».