Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Στιγμιότυπα από την Άρτα για την άνοδο της Αναγέννησης

Φίλαθλοι της Αναγέννησης Άρτας πανηγυρίζουν για την άνοδο στη Γ' Εθνική.

ΦΩΤΟ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ από την Εφημερίδα ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ






Φέτος στο τοπικό πρωτάθλημα της Άρτας πάλεψαν σώμα με σώμα για τον τίτλο η Αναγέννηση και ο Σκουφάς Κομποτίου.
Σε μια χρονιά γεμάτη εντάσεις. Παρόλα αυτά η πρώτη ομάδα που συνεχάρη την Αναγέννηση για την άνοδό της ήταν ο Σκουφάς. Ακολούθησαν η Α. Ε. Μενιδίου και ο Ηρόδοτος Καλογερικού.

-Γιατρός του αγώνα ήταν ο Κώστας Γκούντας, διακεκριμένος επιστήμων της πόλης που προσφέρει ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του στην Αναγέννηση αλλά και σε άλλες ομάδες της περιοχής. Με το γιατρό είδαμε μαζί το παιχνίδι και διαπιστώσαμε ότι είναι και γνώστης των ποδοσφαιρικών θεμάτων.

-Παρόν στο γήπεδο και ο πρόεδρος της Μέλισσας Άρτας Γιάννης Καψάλας που μας είπε στο ημίχρονο ότι η Αναγέννηση είναι κάτι το ξεχωριστό για το ποδόσφαιρο της  Άρτας.

-Δίπλα δίπλα στις θέσεις των επισήμων παρακολούθησαν τον αγώνα ο νυν Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης. Πιο πέρα ήταν ο τέως Δήμαρχος Πάνος Οικονομίδης που διετέλεσε και πρόεδρος της Αναγέννησης.

-Ιδιαίτερα ψύχραιμος ήταν στον πάγκο ο προπονητής Δημήτρης Μπαλάφας. Στις εξέδρες ήταν και η οικογένειά του, καθώς η άνοδος αυτή ήταν η πρώτη διάκριση της προπονητικής καριέρας του.

-Ο παλιός άσσος της Αναγέννησης Βασίλης Γούλας καμάρωνε τον γιό του Γιάννη που τον διαδέχτηκε στην ιστορική ομάδα. «Καιρός ήταν να ξεφύγει η ομάδα από την αφάνεια, ήταν άδικο για την ιστορία της» μας είπε στο τέλος της συνάντησης.

Οι παίκτες της Αναγέννησης όπως παρατάχτηκαν στο παιχνίδι με τον Αστέρα Ιτέας.











-Πέντε λεπτά πριν ο διαιτητής Γρατσάνης σφυρίξει τη λήξη άρχισαν να ανοίγουν οι σαμπάνιες στον πάγκο της Αναγέννησης και ο κόσμος άρχισε τους πανηγυρισμούς.

-«Πολλά πανό είχαν απλωθεί σε πολλά σημεία του γηπέδου. «Θρησκεία Αναγέννηση, ζωή μας», «Αναγεννησάρα για πάντα» έγραφαν μεταξύ άλλων.

-Ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης Γιώργος Βήττας, νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και με καταγωγή από τα Τζουμέρκα είδε το ματς παρέα με τον προπονητή των Ρακούν Ανδρέα Λαυδαριά.

-Τα συγχαρητήρια της Ε.Π.Σ. Άρτας μετέφερε ο πρόεδρος Θανάσης Τρομπούκης που επισκέφθηκε τα αποδυτήρια της ομάδας ενώ τα είπε για λίγο και με τον πρόεδρο Ηλία Καρίνο. Παρόν στη συζήτηση και ο τέως γενικός αρχηγός Νικολάου.

-Ελαφρά τραυματίας αποχώρησε ο Κώστας Τάσσος. Ελαφρά διάταση διέγνωσε ο γιατρός του αγώνα Κώστας Γκούντας.

Ο Γιάννης Γούλας δίνει τη φανέλα σε έναν μικρό θαυμαστή του. Είχαμε και τέτοιες στιγμές στο γήπεδο της Άρτας.











-Στη νέα σαιζόν η Άρτα θα έχει δύο ομάδες στη Γ’ Εθνική. Την Αναγέννηση και την Α. Ε. Καραϊσκάκης που παρέμεινε στην κατηγορία. Δίπλα είναι και ο Εθνικός Φιλιππιάδας που εκπροσωπεί το νομό Πρέβεζας, αφού ο ΠΑΣ Πρέβεζα με τον Κεραυνό Θεσπρωτικού υποβιβάστηκαν.

-Μεταξύ άλλων στις εξέδρες είδαμε τον παλιό παίκτη της Αναγέννησης Ηλία Μαγκάκη, τον προπονητή του Κεραυνού Θεσπρωτικού Βαγγέλη Φίντζο και τον παράγοντα του Εθνικού Φιλιππιάδας Κώστα Κάκκο.

-Τον Κώστα Μπανιά αναζητούσαμε στο γήπεδο αλλά δεν το  βρήκαμε. Μας είπαν ότι ήταν μέσα στον κόσμο και πανηγύρισε σαν μικρό παιδί αφού είναι γνωστή η αγάπη που τρέφει για την ομάδα της Αναγέννησης. Μάλιστα είναι και ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Αρτινών Φιλάθλων.

-Ο Γιάννης Γούλας όταν αντικαταστάθηκε χάρισε τη φανέλα του στο μικρό γιό του συμπαίκτη του Μπέτση.

-Η επόμενη μέρα αναμένεται να είναι δύσκολη για την Αναγέννηση. Το ζητούμενο στην Άρτα είναι να βρεθούν δυνατοί παράγοντες που θα συσπειρώσουν την τοπική κοινωνία και να δώσουν στην Αναγέννηση μια δυναμική αντάξια με την ιστορία και το όνομά της. Διαφορετικά, αν συνεχιστεί η εσωστρέφεια των τελευταίων ετών θα είναι δύσκολα τα πράγματα στη νέα σαιζόν.